Ea și El

Sfaturile lui Brad Pitt vă vor topi inima: ”Datoria ta, ca bărbat este să îi fi alături, să o iei în brațe și să o asiguri că totul va fi bine!”

După divorțul său, actorul Brad Pitt s-a hotărât să vorbească despre experiența lui și să ofere câteva sfaturi.

“Cu siguranță nu sunt un expert în relații. Altfel nu aș fi ajuns la divorț. După ce am pierdut-o pe femeia pe care am iubit-o, după 11 ani de căsnicie, iată sfaturile pe care mi-aș fi dorit să le aud: 

Nu te opri niciodată din a o curta 

Nu pune capăt întâlnirilor. Nicidată, dar niciodată nu trebuie să fi sigur că este a ta și așa va rămâne indiferent de ceea ce faci. Când ai cerut-o de soție, i-ai promis că vei fi întotdeauna stăpânul inimii ei și o vei proteja. Este cea mai de preț comoară. Ea te-a ales pe tine. Nu uita, niciodată lucrul acesta și nu deveni leneș în a-ți exprima iubirea.

Ai grijă de inima ta 

Așa cum ți-ai luat angajamentul că vei avea grijă de inima ei, tot așa trebuie să ai grijă și de tine. Iubește-te sincer, iubește lumea din jur, sincer și deschis, dar păstrează un loc în inima ta unde nu are voie să intre nimeni altcineva, în afară de soția ta. Păstrează acel spațiu deschis pentru ea, invit-o înăuntru și nu permite nimănui să pătrundă acolo.

Îndrăgostește-te de ea din nou și din nou 

Vă veți schimba. Nu mai sunteți aceleași persoane care erați când v-ați căsătorit. În 5 ani nu veți mai fi aceiași care sunteți acum. Schimbările sunt inerente. Trebuie să vă re-alegeți unul pe celălalt în fiecare zi. Ea nu trebuie să rămână cu tine iar dacă nu ai grijă de inima ei, s-ar putea ca ea să își încredințeze inima unei alte persoane. Și nu se va mai întoarce niciodată. Luptă întotdeauna să îi câștigi iubirea, așa cum făceai la începutul relației.

Vezi partea ei cea mai frumoasă 

Concentrează-te pe ceea ce iubești la ea. Cu siguranță știi că ești cel mai norocos bărbat de pe pământ să ai o astfel de soție.

Nu este treaba ta să o schimbi

Datoria ta este să o iubești așa cum este. iar dacă ea se schimbă, iubește-o pentru ceea ce a devenit, indiferent dacă asta ți-ai dorit sau nu.

Asumă-ți întreaga responsabilitate…  

…Pentru emoțiile tale. Nu este datoria soției tale să te facă fericit. Ea nu poate să te facă nici trist. Tu ești singurul responsabil pentru fericirea ta. Iar această bucurie se va răsfrânge și asupra relației.

Nu îți învinui niciodată soția dacă… 

Te-ai supărat pe ea, dacă te necăjește ceva. Sunt emoțiile tale și prin urmare responsabilitatea ta. Când ai astfel de nemulțumiri, privește în interiorul tău și observă ce anume trebuie vindecat acolo. Te-ai simțit atras de această femeie întrucât ea este cea care îți poate vindeca rănile trecutului.

Permite-i femeii tale să fie Ea 

Când este tristă sau supărată nu este datoria ta să o împaci. Datoria ta este să îi fi alături, să o iei în brațe și să o asiguri că totul va fi bine. Ea trebuie să știe că ești acolo să o asculți și ești un umăr pe care se poate sprijini la greu. Nu îi întoarce niciodată spatele, atunci când este supărată.

Nu lua lucrurile prea în serios …

Nu te lua prea în serios. Râzi. Fă-o și pe ea să râdă. Râsul face ca totul să pară mai ușor.

Simte-i sufletul în fiecare zi…

Învață-i limbajul iubirii și modul în care își dorește să fie iubită și validată. Roag-o să îți scrie, pe o foaie de hârtie, 10 lucruri care o fac să se simtă iubită. Ține minte aceste lucruri și fă-ți o prioritate, în fiecare zi, din a o face să se simtă o regină.

Acordă-i atenție 

Oferă-i nu doar timpul tău, ci și atenția ta. Fă tot ceea ce poți pentru a te elibera de toate grijile, iar atunci când ești cu ea să i te dedici în totalitate. Poartă-te cu ea ca și cu cel mai important client al tău. Este cea mai importantă.

Nu fi un idiot 

Vei face greșeli. Cu siguranță și ea. Încearcă însă să nu fie ceva grav. Și învață din fiecare greșeală. Nu trebuie să fi perfect, dar încearcă să nu fi nici prea prost.

Oferă-i spațiu 

Femeile se pricep de minune să ofere, dar uneori, au și ele nevoie de timpul lor pentru a-și reîncărca bateriile. Uneori are nevoie să plece din brațele tale pentru a-și urma propriile dorințe, iar dacă îi oferi această libertate, se va întoarce la tine cu mult mai multă energie, bucurie și iubire. Spune-i să își facă timp pentru ea, mai ales după ce apar copiii.

Exprimă-ți temerile 

Nu te teme să îți exprimi temerile și emoțiile. Recunoaște-ți greșelile.

Transparență

Dacă vrei să aveți o relație bazată pe încredere, trebuie să împărtășești totul cu ea. În special lucrurile pe care nu vrei să le împărtășești. Ai nevoie de curaj pentru a-ți deschide inima total, pentru a o invita în sufletul tău, fără să știi exact dacă o să îi placă ce va descoperi acolo…

Este o dovadă de curaj să îi dai voie să te iubească complet, cu bunele și relele tale. Dă-ți masca la o parte. Dacă simți nevoia să porți o mască în prezența ei și să fi perfect de fiecare dată, nu vei experimenta niciodată adevărata dimensiune a iubirii adevărate.

Nu încetați să creșteți împreună 

Atrofierea este un fenomen natural când nu îți lucrezi musculatura. Așa se întâmplă și când te oprești din a mai investi în relație. Descoperiți-vă scopuri comune, visuri și planuri la care să lucrați împreună.

Iartă imediat…

Concentrează-te asupra viitorului decât să cari povara trecutului. Nu îi permite istoriei tale să te țină prizonier. Să îți aduci mereu aminte de greșelile din trecut pe care tu sau ea le-ați făcut vă vor împiedica să mergeți mai departe. Iertarea înseamnă libertate.

Întotdeauna alege iubirea 

În definitiv, acesta este singurul sfat de care aveți nevoie. Dacă acesta este principiul care vă guvernează alegerile, absolut nimic nu poate sta în calea fericirii voastre.

Până la urmă, căsnicia nu este doar fericire. Presupune multă muncă. Și angajament. Și dorința de investi continuu în relația voastră. După multă muncă și străduință, fericirea apare. Căsnicia este viață, cu urcușuri și coborâșuri. Sunt lecții pe care eu le-am învățat prea târziu. Adevărul este că am adorat perioada în care am fost căsătorit, iar în timp, când mă voi căsători din nou, voi știi să pun bazele unei relații care va rezista și celor mai puternice furtuni.

Dacă citiți aceste rânduri și găsiți utilă experiența mea, transmiteți mai departe mesajul meu acelor bărbați tineri care sunt plini de speranță și cuplurilor pe care le cunoașteți și care simțiți că au uitat cum să iubească.

Sursa: observerink.com
Foto: Getty Images, Kevin Mazur/WireImage,Ian West/PA Wire/ABACAPRESS.COM, Juan Medina / Reuters