Ea și El

Sfatul unui bărbat divorțat pentru cei căsătoriți

casatorie

Divorțul. Este una dintre cele mai grele încercări și se întâmplă din cele mai dureroase motive. Decizia de a-ți împarți viața cu altă persoană are la bază, cel mai adesea, iubirea. Iar despărțirea este dureroasă, indiferent de motive. Niciun cuplu fericit nu ajunge la divorț. Și cu toate acestea, despărțirea este uneori singura soluție.

Gerald Rogers, psiholog care a trecut printr-un divorț dureros și-a împărtășit experiența și a transmis câteva sfaturi pe care orice cuplu ar trebui să le citească. ”După ce am pierdut-o pe femeia pe care am iubit-o, după 16 ani de căsnicie, iată care sunt lucrurile pe care aș fi vrut să le știu…” Așa își începe Gerald povestea. Deși postarea sa se adresează în general bătbaților, mesajul ar trebui citit de ambii parteneri, pentru că o relație implică întotdeauna două persoane.

Nu înceta niciodată să îți exprimi romantismul  

trandafiriRelația voastră a început cu întâlniri romantice, nu ratați nicio ocazie să vă exprimați iubirea și cât de mult înseamnă pentru voi persoana pe care o aveți alături. De ce v-ați lenevit după ce v-ați căsătorit? Romantismul trebuie să continue și să fie permanent prezent. Când v-ați căsătorit, v-ați încredințat inima unul celuilalt și ați promis să aveți grijă unul de celălalt. Așa cum spune Rogers, ”Acesta este lucrul cel mai important și cea mai de preț comoară pe care o veți avea vreodată.”

Iubește-te 

Dacă nu te iubești pe tine, nu vei putea niciodată să îți iubești partenerul cu adevărat. Dar nu uita să păstrezi un loc special în inima ta pentru partenerul tău, loc de care nu trebuie să se apropie nimeni. Păstrează acel loc doar pentru persoana cu care îți împarți viața. Să te iubești pe tine înseamnă să nu îți trădezi niciodată inima, iar asta include și persoana pe care o consideri iubirea vieții tale.

Îndrăgostește-te din nou și din nou 

iubireSchimbarea este singura constantă. Te vei schimba radical în anii care urmează și este absolut firesc. ”Nu mai sunteți ca atunci când v-ați căsătorit iar peste cinci ani nu veți mai fi aceiași cu cei cei de acum”, explică Rogers.

În acest proces al schimbării, tot ceea ce trebuie să faci este să alegi de fiecare dată iubirea. Ține minte: partenerul tău nu este obligat să stea alături de tine. Trebuie să lupți pentru iubirea lui și să îl meriți în fiecare zi. Altfei vei pierde iubirea lui.

Vezi întotdeauna partea frumoasă a partenerului tău  

Nimeni nu este perfect. Dacă te concentrezi pe părțile bune ale partenerului tău, calitățile sale vor fi puse în evidență și se vor dezvolta frumos.

“Concentrează-te pe acele lucruri unde nu vezi decât iubire și vei realiza că ești cel mai norocos bărbat de pe pământ să ai o astfel de soție.

Nu încerca să îți schimbi partenerul  

inimaNu acesta este rolul tău. Dacă încerci să îți schimbi partenerul înseamnă că nu îl iubești așa cum este. Tu cum te-ai simți dacă el ar vrea să te schimbe? Rolul tău este să îl iubești așa cum este și să nu ai așteptări. Dacă se schimbă, iubește-l pentru ceea ce a devenit, indiferent dacă asta este ceea ce îți doreai sau nu.

Asumă-ți întreaga responsabilitate pentru emoțiile tale   

Trebuie să știi că fericirea este o atitudine și niciun partener nu te poate face fericită sau tristă. Atitudinea ta față de viață este cea care definește ceea ce te face fericită sau tristă. Adevărul este că ”ești singura în măsură să îți găsești fericirea, și astfel bucuria se va răsfrânge asupra relației tale”, spune Rogers.

Nu da vina pe partener 

Dacă ești supărată sau nervoasă pe partener, este pentru că ceva în interiorul tău nu este în regulă. Sunt emoțiile tale, și prin urmare responsabilitatea ta. Dacă ai ales să îți fie partener înseamnă că a răspuns nevoilor tale. Altfel ai fi ales pe altcineva, nu pe el.

Permite-i partenerului tău să fie el însuși  

sarutCând partenerul tău este trist, rolul tău este să îi fi alături și să îl sprijini, nu să îi rezolvi problema. Toată lumea trece prin momente grele iar lucrul acesta face parte din procesul intern de maturizare al fiecăruia. Rolul tău este să îi dai puterea de care are nevoie. Să știe că ești alături de el să îl asculți, să îi oferi iubirea și sprijinul tău.

Joacă-te

Cine spune că trebuie să fim întotdeauna serioși? Joacă-te, râzi cu poftă, fă-ți partenerul să râdă. Râsul face totul să pară mai ușor.

Simte-ți partenerul  

Descoperă ce îl face fericit pe partenerul tău și fă acele lucruri în fiecare zi pentru el. Numai tu poți face asta pentru el. Prioritatea ta ar trebui să fie fericirea partenerului tău și să îl faci să se simtă centrul universului tău – în fiecare zi.

Fii prezentă

iubireAcordă-i partenerului tău nu doar timpul tău, ci și atenția și sufletul tău. Când ești cu partenerul tău, uită de toate probleme și fii prezentă 100%.

Oferă-i spațiu  

Dacă iubești pe cineva și acea persoană îți cere să îi oferi spațiu, respectă-i dorința. Fiecare are nevoie, din când în când, de timp și spațiu doar pentru el, fără să însemne că iubește mai puțin.  

Fii vulnerabilă

Nu poți avea totul. Trebuie să îți permiți să fii vulnerabilă în fața partenerului și să îți recunoști greșelile.

Fii deschisă și sinceră

Încrederea reciprocă se bazează pe a împărtăși totul, în special lucrurile pe care nu dorești să le împărtășești. Trebuie să îți deschizi total inima în fața partenerul tău și să îl faci părtaș la tot ceea ce simți și trăiești. Ai nevoie de curaj întrucât fiecare dintre noi păstrează anumite lucruri doar pentru sine. Dar dacă simți nevoia să porți o mască când ești cu partenerul tău nu vei trăi niciodată o iubire completă.

Creșteți împreună 

cuplu“Găsiți scopuri comune și lucrați împreună la îndeplinirea lor.” Altfel relația va stagna și apoi deteriora.

Nu îți face griji pentru bani  

În loc să vă certați pentru bani, mai bine puneți umărul și încercați să rezolvați problema împreună. Cearta între parteneri nu folosește la nimic.

Iartă – imediat  

În loc să păstrați supărarea pentru lucruri banale, fiți conștienți că există lucruri mult mai importante decât certurile prostești, și anume iubirea. Priviți către viitor și nu lăsați trecutul să vă strice relația. ”Iertarea înseamnă libertate”, spune Rogers.

Alege întotdeauna iubirea  

Orice ai face, fă cu iubire și pentru iubire. Acesta este principiul care trebuie să se afle în spatele alegerilor voastre. Orice s-ar întâmpla, sunteți împreună, iar lucrul acesta vă dă putere.

“Căsătoria este viață, cu urcușuri și coborâșuri. Înfruntarea tuturor problemelor și lecțiile învățate vor clădi, cărămidă cu cărămidă, o relație puternică, bazată pe iubire și plină de perspective.”

Sursa: adorablewords.com

 

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • This scientist really knows what he is talking about regarding love relationships of any kind, meaning official or unofficial, and he manages within few lines to cover all aspects of this very important part of everyone’s life!