Bărbați de 10

Sfatul lui Richard Gere pentru o viaţă împlinită

Credit foto: thewallpapers.org

“Mama prietenului meu a mâncat sănătos toată viaţa ei. Nu a consumat niciodată alcool sau mâncare nesănătoasă, a făcut mişcare în fiecare zi, foarte activă, a luat toate suplimentele recomandate de medic, nu a stat niciodată la soare fără cremă de protecţie, iar când s-a expus a fost pentru perioade foarte scurte de timp. În principiu s-a ocupat de sănătate mai mult decât ar putea cineva să o facă. Acum are 76 de ani şi cancer de piele, cancer de măduvă osoasă şi osteoporoză.

Tatăl prietenului meu mănâncă bacon peste bacon, unt peste unt, grasime peste grăsime, niciodată, şi ştiu ceea ce spun, niciodată nu a făcut mişcare, a stat la soare până se făcea roşu ca racul, în principiu şi-a trăit viaţa aşa cum a vrut el nu aşa cum îl sfătuiau ceilalţi. Are 81 de ani iar doctorii spun că sănătatea lui este precum a unui tânăr.

“Dacă aş fi ştiut că viaţa mea se va încheia aşa, m-aş fi bucurat mai mult de plăcerile vieţii şi de tot la ce am spus Nu”, a spus mama prietenului meu.

Nimeni dintre noi nu scapă de aici viu, aşa că, vă rog, nu vă mai comportaţi ca nişte gânditori întârziaţi. Mâncaţi mâncare gustoasă. Mergeţi prin soare. Săriţi în mare. Spune-ţi adevărul pe care îl păstraţi ca pe o comoară ascunsă în sufletul vostru. Fiţi prostuţi. Fiţi ciudaţi. Nu este timp pentru nimic altceva!”

Sursa: www.roadtopeacefilms.com

4 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • problema nu este ca “mama” a dus un stil de viata sanatos si a fost recompensata cu cancere de diverse tipuri, ci ca a dus un stil de viata sanatos pe care nu si l-a asumat; era “ceea ce se zice ca e bine, ceea ce zic altii ca e bine””, iar nu ceea ce isi zicea ea insasi ca e bine pentru ea; de aceea acum ii pare rau …

      • Trăiește frumos,mănâncă ce crezi ca e bun pt tine;trăiește fiecare zi cu bucurie,zâmbește tot timpul,fii fericit.Iubestete pe tine și iubestei pe ceilalți .Fii o persoana frumoasa;privește în oglinda și iubește ceea ce vezi.Fii fericit,și nu te gândi la moarte;toți avem un sfârșit;mai devreme sau mai târziu,de care nu trebuie să ne fie frica.Trăiește frumos și mori cu zâmbetul pe buze,mulțumit de ceea ce ai trăit,fără regrete