Ea și El Jurnalul Valentinei

Scrisoare de lângă puiul meu

 

Dragii mei,
Fără doar și poate, trăiesc momente minunate, unice, magice.
Pe 8 iunie a venit pe lume băiețelul meu, Milan Cristian. Sunt atât de emoționată, încât nu îmi găsesc cuvintele să exprim ceea ce simt, nu știu cu ce să încep și ce să vă spun mai repede:)
Legătura mamă-copil e indestructibilă, iar iubirea e la cote maxime!
Mă uit non-stop la el și mi se pare că e magic; și chiar dacă am apreciat întotdeauna viața, acum cu siguranță o văd diferit și mă simt binecuvântată.
Pentru că simți cum se trezește leoaica din tine, care își apără puiul cu orice preț, leoaica pe care nu o poate mișca, în acest mod, nimic și nimeni altcineva, decât un prunc care a crescut în lăuntrul tău.
Spuneam că o sa imi fie dor de loviturile lui din burtică și chiar îmi este, dar acum e cu mine, lângă mine și nu mă satur să îl admir, să îl pup, să ii spun cât îl iubesc.
Dupa 42 de săptămâni frumoase de sarcină, o sarcină ușoară, care mi-a permis să fiu activă, a sosit minunea și de acum o să fie mereu lângă mine!
Chiar dacă am făcut tot ce mi-a stat în putintă să nasc natural, tot pentru el s-a luat decizia să-l aduc pe lume prin cezariană, pentru a-l feri de suferință; și cum el e pe primul loc, asa a fost să fie, așa a trebuit să vină pe lume.
Ramân însă în continuare o mare susținatoare a nașterii pe cale naturală, atunci când condiția medicală o permite.

Dar să revenim la minunea din viața mea, Milan Cristian!
A venit pe lume sănătos, curat ca lacrima și frumos:) , într-atât de frumos, că am simțit nevoia să îl protejez și să nu îl expun public, atât de mic fiind, și sper ca presa să înțeleagă de ce am ales ca momentul externarii noastre să fie unul intim, iar plecarea acasă sa fie guvernată de discreție și liniște; pentru că acum e vorba doar despre iubire la cote maxime, și atât!
Ne-am retras în universul nostru, pentru că adaptarea noului născut la mediul extrauterin e foarte importantă și rolul mamei e crucial. Cu multă iubire sinceră și, firește, cu lapte matern se pot face minuni!

Cu un ochi la el și cu unul în laptop, așa scriu acum și de-abia aștept să mă cuibăresc aproape de el, să ii admir fiecare reacție, mișcare, gest respirație; să îi miros pielea și părul, să-l fac să simtă că sunt lângă el. Nu vă feriți să oferiți iubire copilului doar pentru că spun unii că va crește răsfățat! Dacă am de ales, prefer să fie răsfățat, decât lipsit de afecțiune. Gândiți-vă doar, analizând atent, că adulții frustrați și veșnic nemulțumiți, au fost, de fapt, copii lipsiți de iubire.
Asadar, să oferim iubire, să primim iubire, să respirăm iubire.
Vă pupăm cu drag și vă dorim să fiți cel puțin la fel de fericiți cum suntem noi acum.

Milan Cristian, alias bebelus poznaș și mama lui!

image

image

image