Călătorii Timp liber

Samothraki – o insulă pentru sufletul tău

Samothraki

Chiar daca vara a trecut, nu trebuie sa renuntam la calatorii, iar Grecia este o destinatie potrivita, indiferent de anotimp. Unul din locurile pe care nu trebuie le ratati este Insula Samothraki, o insula, pe care daca o vizitezi o data, nu o vei uita niciodata, asa cum spun localnicii, cu atât mai mult cu cât problemele apărute vara aceasta au fost rezolvate.

Conform lui Homer, Samothraki este insula de unde Poseidon a urmărit căderea Troiei.

Un alt motiv pentru care insula este cunoscută în întreaga lume îl reprezintă Statuia Victoriei – ale cărei aripi au fost preluate ca simbol pe capota celebrului brand Rolls Royce. Localnicii consideră că este un loc plin de energie și magie, o insulă de care fie te vei îndrăgosti pe loc, fie nu o să îți placă deloc. Nu există cale de mijloc. Iar șansele să nu îți placă sunt aproape zero. Primul contact cu insula este portul Kamariotissa, un port mic dar plin de viață, în special vara, când traficul este aproape non-stop.

După un drum de 2 ore și jumătate, cu ferryboat-ul din Alexandroupoli, la prețuri accesibile (aproximativ 16 Euro/persoană și 58 Euro/mașină) ajungeți pe un tărâm de vis. În preț, dacă sunteți norocoși aveți inclus și un spectacol unic oferit de delfinii Mării Egee. Tot confortul vă este oferit de Saos ferries.

Chora, capitala insulei este ascunsă în mijlocul unui amfiteatru natural, înconjurată de munți, la 6 km de portul Kamariotissa. Așezare ideală pentru a fi ferită de pirați, în perioada medievală. Este un oraș mic dar fermecător, cu străzi înguste care urcă și coboară de-a lungul dealurilor, iar centrul este împânzit de restaurante tradiționale, multe dintre ele cu vedere la mare.

Sanctuarul Marilor Zei este un loc pe care nu trebuie să îl ratați. Aflat în apropierea orașului Paleopoli, este locul unde a fost descoperită statuia Victoriei din Samothraki, pe care acum o puteți vedea la Muzeul Luvru din Paris. Renumit pentru energiile pozitive pe care locul le transmite, turiști din întrega lume vin aici pentru o importantă lecție de istorie

Un alt lucru pe care nu trebuie să îl ratați: cascadele de pe râul Fonias. O drumeție de 30 de minute printr-o pădure umbroasă, pentru care aveți nevoie de încălțăminte adecvată din cauza drumului accidentat, vă prilejuiește la final, o priveliște de vis.

Iar după o astfel de plimbare, ce poate fi mai indicat decât un prânz copios într-o tavernă tradițională? În Samothraki sunt câteva restaurante care nu trebuie ratate. Vrachos, in centrul orașului este recunoscută ca fiind cea mai bună tavernă, în special pentru preparatele din capră iar dacă sunteți amatori de pește, la Akrogiali Taverna puteți mânca cele mai bune produse pe bază de pește.

Și ce merge mai bine cu peștele, dacă nu un vin bun? Grecia este renumită pentru producția sa de vin, multe din produsele locale fiind premiate la competițiile internaționale și exportate în toate colțurile lumii. O vizită la o vinărie locală este obligatorie, nu doar pentru a vedea plantațiile de struguri și procesul tehnologic dar poți vizita pivnițe în care vei găsi vinuri de calitate și vei afla totul despre sol și climă în materie de vinuri. Noi am optat pentru Melmar, și nu am regretat!

Iar după o zi plină de experiențe de neuitat, nu vă rămâne decât să retrageți la hotel pentru a savura un pahar de vin, o baie târzie în piscină sau un apus de soare în Marea Egee. Iată câteva variante:

Cea mai bună alegere este hotelul Samothraki Beach.  Priveliște incredibilă, piscină cu apă de cristal, piscină pentru copii, camere de lux, un personal de nota 10 gata oricând să vă stea la dispoziție. Este locul ideal pentru odihnă, relaxare și romantism. De pe terasa hotelului puteți admira vederea interminabilă cu unicul apus de soare, având ca orizont insulele Imbros, Limnos, Thasos și Muntele Athos.

Samothraki Village

Epavlis Resort

Samothraki este cu siguranță o insulă pe care o veți purta în suflet pentru totdeauna.

Călătorie oferită de: