Diverse

”Să vorbești cu prietenii este un lucru bun, dar când vorbești cu dușmanii afli atât de multe lucruri…”- Mihail Litvak

A publicat peste 30 de cărți, cu un total de vânzări de peste 5 milioane de exemplare și numeroase articole științifice în domeniul psihoterapiei. Mihail Litvak este considerat unul dintre cei mai buni psihologi. Mai jos regăsiți 22 de sfaturi pe care psihologul rus vi le dezvăluie pentru o viață mai bună și o relație împlinită.

1. Dacă toate acțiunile tale sunt bine planificate, fericirea va veni în mod natural.

2. Atât persoanele mature cât și cele imature au cunoștințe. Doar că pentru cei imaturi, aplicarea lor nu este ușoară, în timp ce oamenii maturi transformă cu ușrință cunoștințele în fapte. Acesta este motivul pentru care cei imaturi nu pot face altceva decât să îi critice pe ceilalți.

3. Învață să trăiești pentru tine. Altfel, vei încerca permanent să îi mulțumești pe ceilalți și vei uita să îți trăiești propria viață.

4. Nimeni nu respinge sau îndepărtează oamenii. Doar că nu toată lumea are același ritm. Unele persoane merg mai repede.

5. Dacă vrei să visezi cu ochii deschiși, gândește-te la lucruri care pot fi îndeplinite. Astfel nu îți vei pierde direcția.

6. Nu poți mulțumi pe toată lumea. Iar dacă nu renunți la această idee, te îndrepți către un mare eșec.

cuplu7. În loc să îți petrecei timpul cu oameni superficiali mai bine investește-ți timpul într-o carte. Va fi mult mai util și plăcut.

8. Cineva care nu are cu ce să se laude, inevitabil îi va critica pe ceilalți. Iar asta se întâmplă când nu au despre ce să vorbească.

9. Ideea că există o mare diferență între logica masculină și cea feminină este ilogică din pornire. Ori ești înțelept ori nu.

10. Dacă cineva te face să te simți vinovată sau așteaptă recunoștință pentru ajutorul pe care ți l-a oferit, achită-ți datoriile și păstrează distanța față de această persoană.

11. O persoană care se simte bine în propria piele nu va fi interesată dacă ceilalți au o părere bună sau rea despre ea.

12. Cel mai mare dușman al tău nu este o persoană care stă la pândă așteptând să cazi. Cel mai mare dușman al tău ești chiar tu și poți fi extrem de dur.

cuplu13. Dacă ai o sete de nestăvilit de cunoaștere, concentrează-te pe știință, nu te opri la a-i comenta pe alții pe la spate.

14. Nu da atenție insultelor și criticilor. În ziua în care îți vei atinge scopurile, nimic altceva nu va mai conta.

15. Dacă într-adevăr îți dorești ceva, nu aștepta și în nici un caz nu cere voie. Încearcă să devii acea persoană care poate controla situația.

16. Fericirea nu este ceva după care trebuie să alergi. Vine din interiorul tău și poate fi atinsă doar atunci când înveți ce înseamnă mulțumirea.

17. Să vorbești cu prietenii este un lucru bun, fără îndoială. Dar când vorbești cu dușmanii afli atât de multe lucruri de care nu aveai habar. Este mult mai folositor să îți asculți inamicii decât prietenii.

18. Depresia este rea, înspăimântătoare și dură. Dar este și o oportunitate de a privi adânc, în sufletul tău, pentru a descoperi care au fost lucrurile care te-au adus în această situație.

19. Dacă te afli într-o relație, fie că este o relație romantică, fie un parteneriat de afaceri, nu trebuie să o întrerupi decât dacă simți că propria ta dezvoltare este sufocată.

20. Când vrei să vorbești cu cineva nu te teme. S-ar putea să fie de partea ta și să te susțină.

21. Dacă ești singură, și în special dacă singurătatea survine după o relație de iubire încheiată, înseamnă că ești matură emoțional. Singurătatea poate fi extrem de productivă.

22. Nu fii niciodată egoistă când vine vorba de fericirea ta. Împărtășește-o cu prietenii pentru a se bucura alături de tine. Dar fă-o cunoscută și dușmanilor tăi. Vor fi astfel nevoiți să accepte că ești mult mai bine decât ei.

Sursa: dailypositiveinfo.com

Uscatoare rufe