banner marshal garden
Nutriție O vedetă și-o rețetă

Rona Hartner… altfel decât o știi!

Rona este spumoasă ca o șampanie, Este genul de om, pe lângă care nu poti să treci, fără să-l observi. Pentru că Rona este specială, este neașteptată, imprevizibilă, are o strălucire a sa, pe care o emană oriunde s-ar afla.
Actrita de film (32 la activ, cu 7 premii internationale) sau teatru, model (pentru branduri frantuzesti de succes) , dansatoare (invitata cu work shop-uri in toata lumea), pictorita (in curentul neoexpresionism cu ateliere de live paiting de cateva ori  in Japonia si Canada), scenarista, compozitoare si interpreta a unor genuri muzicale foarte diferite (de la folclor la jazz si de la gospel la electro), Rona Hartner deruleaza cu succes in paralel mai multe proiecte, nu inceteaza sa studieze (este inca studenta la Academie des Beaux Arts  si Academia de Jazz Bill Evans in Paris), este crestina practicanta (cu misiuni derulate in Africa, Noua Caledonie, Canada, Spania), vorbitoare fluent a 5 limbi straine si mama unei fetite de 7 ani (Sumayla) dar si a unei fete adoptata la distanta (in Indonezia) pe care a salvat-o de la exploatare sexuala.

Pentru entuziasmul cu care transcende  frontierele de  limba, cultura, obiceiuri, mesajul pozitiv  si bogatia stilistica pe care le exprima, UNESCO i-a conferit un  Pasaport de cetatean universal.
Iar pentru contributia la viata cultural a Frantei, a fost inclusa in recent aparutul dictionar  200  straini care au construit Franta.

Echipa ” femeide10.ro” a supus-o pe Rona unei încercări inedite : am invitat-o în propria ei bucătărie de la Paris și am rugat-o sa ne ofere o rețetă specială, musai ușor de pregătit și cu ingrediente care se găsesc și în România. Iată ce a ales Rona:

BonjourIMG_0061

Iată desertul meu:

Mango mousse cu Crepe Art şi Inimioare de Ciocolată

(am utilizat doar produse dietetice și majoritatea bio)

Prima creație este mousse de mango:IMG_0042

Se face un amestec din:IMG_0043

 • pulpa de la un mango
 • lapte de migdale
 • alune proaspete
 • un iaurt grecesc

Nu e nevoie de zahăr.

Se amestecă toate cu mixer până la dizolvarea alunelor, se pune totul la rece și gata mousse-ul de mango. El poate căpăta diverse forme fiindcă se întărește foarte repede. Am făcut din greșeală acest mousse, deci nu știu cantitățile, dar am inventat un fel în care fata mea să mănânce alune, mango și iaurt în același timp. Când am crezut că îi făcusem un amestec stil milk shake am descoperit că se întărise, deci a devenit mousse.

Fără ou crud, fără unt, totul dieteticIMG_0046

Hopaaaa!

Pe urmă am vrut să mă lansez în „Crepe art” – arta clătitelor

IMG_0067

 

A fost mai greu, fiindcă și consistența clătitei și pompița prin care trebuie să curgă trebuie să fie perfecte. Vedeți niște încercări … de a face un smiley, o oaie sau câine … Fac parte din tagma femeilor care tot învață să gătească, așa că azi m-am lansat în aventura „Crepe art”. Până la urmă inimioarele au ieșit cel mai bine!

Deci:

 • se pun 4 ouăIMG_0053IMG_0050
 • 100 grame maizenă (pudra fină de mălai)
 • 100g făină
 • 2 pliculețe de zahăr vanilat
 • 50 cl lapte
 • și Cacao pentru a crea culori diferite
 • zahăr pudra pentru decor

 

Se unge tava cu ulei de măsline, dar eu ung pur și simplu cu un burețel îmbibat în ulei. Se amestecă totul și după ce ratăm prima clătită, că așa este scris, pe urmă putem face clătite în formă de dantelă de toate felurile.

IMG_0073

Voilà sugestia mea pentru Saint Valentin sau Dragobete, un desert care nu îngrășă … mult (!) dar care are un efect, cred eu, special cu aceste clătite în formă de inimioară de dantelă.

Se pot servi, de asemenea, cu sirop de arțar.

P.S.: Dacă v-au plăcut prăjiturile mele vă aştept pe 4 martie în Berăria H, unde voi avea un concert alături de Ţăndărică.

 

 

 

Femei de 10 pe Facebook

Publicitate