Hobby Timp liber

Rețelele sociale transformă femeile în narcisiste și omoară misterul

Vorbeam în articolul precedent despre arta selfie-ului și modul, respectiv măsura în care persoanele de sex feminin aleg să-l utilizeze. În încheierea postării, precizam că acest trend nu are doar părți negative, ci și pozitive. Voi continua să vorbesc pe tema acestui subiect, cu riscul de a deveni ușor, ușor un expert critic în arta selfie-ului.

Noi, bărbații, ne fotografiem, însă nu ne admirăm și ne pozăm atât de mult precum voi, femeile. Este și firesc să fie așa, chit că există și excepții, bărbați care-și postează la foc automat pe rețelele sociale selfie-ul cu cafeluța de dimineață, selfie-ul de după sală, selfie-ul de după duș, selfie-ul de dinainte de somn și selfie-ul cu citatul din Toni Poptămaș. Să îi numim pițiponci? Puțoi? Spuneți-le cum vreți! Oricum, trebuie să recunoaștem că există o tendință de inversare a rolurilor în societate. În timp ce feminismul capătă în rândul unor femei niște proporții exagerate, asistăm și la o demasculinizare a societății. Și nu, barba de neanderthalian nu face un mascul să fie alfa…

Vorbind despre utilitatea reală a selfie-ului, pentru noi, bărbații, este foarte simplu să scanăm femeile cu care am putea interacționa, pe cele cu care am putea avea lucruri în comun. Selfie-urile reflectă foarte bine stilul de viață al unui individ, trăsăturile de personalitate, nevoile și aproximativ, inteligența. Mai exact, scutim niște întâlniri eșuate. Ce vă inspiră o domnișoară care postează aproape zilnic selfie-uri cu ea, singură-singurică, în ipostaze sexy? Femeilor le place să fie admirate, însă nu prea multe din ele ar recunoaște că-și lasă în repetate rânduri sfârcurile la vedere sau că și-au făcut cont pe Tinder pentru a-și testa sex appeal-ul, pentru a-și gâdila ego-ul, pentru a fi abordate și inevitabil, pentru primi propuneri indecente de pe la tot felul de dubioși.

Observ foarte multe persoane a căror viață personală se mută pe Facebook. Și pentru că spuneam că selfie-urile reflectă anumite nevoi, pentru unii indivizi, care-și aștern întreaga viață personală în spațiul virtual, scot la iveală narcisismul și nevoia de atenție dusă la extrem. Am în listă persoane a căror viață am reușit să o cunosc fără să vreau, mai bine decât a altora, pe care le cunosc personal. De ce? Pentru că wall-ul mi-a fost invadat de: #selfielamilano, #selfielaparis, #selfielavaslui, #selfieinbaie, #selfiepepat, #selfiesubpat, #selfielameci , #selfieinbeci. Slavă cerului că există butoanele‘’unfollow’’ și ‘’unfriend’’.

Dragi doamne și domnișoare, excesul omoară misterul, iar misterul face parte din viața unei Femei de 10. Nu trebuie să fiți toate Femei de 10, însă măcar puteți încerca!

Etichete

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • LOL femei decente sunt oriunde in afara romaniei…in romania sunt condamnat la depresie si disparitie ca biet grecarman de 33 ani 178 cm si cu studii superioare si plimbat ceva in Europa…m am nascut exact in locul gresit al vietii mele…oriunde pe glob este mai bine ca in tara paryah a europei !