Ea și El

Relațiile la distanță pot funcționa?

Relațiile la distanță funcționează, cu siguranță după alte reguli decât relațiile obișnuite. Cu un mic efort și un plan bine pus la punct însă, puteți transforma o relație la distanță într-o relație de iubire trainică. Ultimele 2 puncte sunt esențiale pentru toate tipurile de relație. Lucrați la ele?

  1. Abordează problemele grave… într-o zi sau două.

Nu te teme să vorbești despre orice gând negativ ai avea sau orice întrebare îți trece prin minte. Dar nu te grăbi să îi dai glas, imediat ce îți încolțește în minte. Acordă-i un timp să se sedimenteze iar dacă simți că este o întrebare care te preocupă cu adevărat, atunci vorbește deschis cu partenerul tău despre ea. Vei realiza că sentimentele negative apar și dispar fără un motiv anume.

  1. Înfruntă temerile și grijile față în față.

Lăsați lucrurile serioase și neînțelegerile pentru discuțiile față în față. Apelurile video și mesajele sunt generatoare de neînțelegeri. Ar trebui să fie regula voastră de aur, să discutați lucrurile importante doar atunci când vă aflați amândoi în aceeași cameră.

  1. Învață și înțelege comportamentul celuilalt în situațiile de conflict.

Este foarte important să cunoști comportamentul partenerului în situații de stres sau conflictuale. Cum te comporți când ești copleșită de emoții? Cum răspunde partenerul tău la conflict? Să cunoașteți lucrurile astea vă poate ajuta pe amândoi să rezolvați problemele mult mai eficient.

  1. Pune în valoare creativitatea.

Cum ar fi, dacă în afara mesajelor, îi trimiți o scrisoare? Atrage mai multă aventură în relația voastră! Surprinde-l cu mici atenții.

  1. Respectă spațiul virtual.

Nu te aștepta și nu îi cere partenerului să îți răspundă imediat la mesaje. Acceptă faptul că amândoi sunteți persoane ocupate, lucruri neprevăzute apar la tot pasul spre a fi rezolvate, plus că fiecare dintre voi are propriile pasiuni care necesită timp. Stabiliți cât de des vă puteți întâlni online, cât timp aveți la dispoziție și răspunde la mesaje de fiecare dată. Astfel veți avea o comunicare sănătoasă.

  1. Învață să te bucuri de timpul petrecut singură.

Poți alege să fi tristă din cauza distanței dintre voi sau poți alege să fi extraordinară pentru partenerul tău. Găsește-ți un hobby, încearcă lucruri noi, întâlnește oameni noi. Împărtășește noile experiențe, noile descoperiri și gânduri cu partenerul tău. Nu te teme să fi fericită și entuziasmată de viața ta.

  1. Descoperă lucruri similare de făcut.

Încearcați să găsiți lucruri care vă fac amândurora plăcere. Fie că este vorba de yoga, de cursuri de dans, să citiți aceeași carte sau să vizionați același film. Faceți lucrurile acestea împreună chiar dacă sunteți la sute de kilometri depărtare unul de celălalt. Astfel, veți adăuga conținut conversațiilor voastre. Discuțiile despre iubire, singure, nu vă vor ține prea mult timp împreună.

  1. Cădeți de acord în privința timpului alocat conversațiilor.

Este foarte important să vorbiți unul cu celălalt, dar să vorbiți prea mult poate deveni periculos. Cum să găsiți un echilibru? Depinde de amândoi. Discutați și stabiliți, de comun acord de cât timp aveți nevoie, pe zi sau pe săptămână să vă și vedeți sau auzi, nu doar să vă scrieți.

  1. Intimitate la toate nivelele.

Trebuie să discutați cum puteți fi cât mai apropiați, nu doar fizic, dar în toate aspectele vieții. De exemplu, luați micul dejun împreună… pe Skype, priviți-l cum se bărbierește sau cum își alege ținuta de birou. Chiar dacă este greu, tehnologia face comunicarea mai ușoară. Profitați și dați-i un caracter special.

  1. Analizează gelozia.

Acordă-i încredere partenerului tău. Află care sunt motivele pentru care ești geloasă. Este o lipsă de încredere în tine sau în el? Oricum ar fi, de multe ori gelozia nu se bazează pe fapte ci doar pe sentimente. Dacă partenerul tău chiar face ceva care îți provoacă gelozia, fă față sentimentelor într-un mod sincer, nu dușmănos sau răzbunător.

Care dintre punctele de mai sus vi se par mai grele? Așteptăm opiniile voastre!

Sursa: Brightside.me