Ea și El

Psihologii spun că a fi singur nu este un lucru rău

femeie

Din cele mai vechi timpuri am fost învățați că trebuie să ne căsătorim și să avem copii. Există însă cercetări care arată că ar fi mai bine să rămânem singuri. Indiferent de ceea ce spune societatea, a fi singur este un lucru bun.

Profesorul Bella DePaulo a efectuat un studiu în care a comparat gradul de fericire al persoanelor căsătorite cu cele necăsătorite. Rezultatele au confirmat faptul că persoanele care erau singure aveau un simț ridicat de auto-determinare și șanse crescute de dezvoltare personală.

picioareConform Oficiului de Statistică, în Marea Britane au fost înregistrați anul trecut, 23 milioane de persoane căsătorite și 16 milioane de persoane singure, iar numărul acestora din urmă este în continuă creștere. Cei care trăiesc singuri au legături mai bune cu colegii, frații, prietenii și părinții. Cei care sunt căsătoriți, sunt adesea mai izolați.

A fi singur atrage după sine întrebări de genul: ”Când îți vei găsi un iubit/iubită?” sau ”Când vei avea copii?”, întrebări care pot fi deranjante, la un moment dat.

Important este să înțelegi că mariajul nu te face mai fericită. Numai tu singură poți să te faci mai fericită. Asta înseamnă că poți trăi o viață împlinită fără să te căsătorești și fără să ai copii. Pe scurt, poți fi singură și fericită. Doar pentru că ceilalți sunt căsătoriți, nu înseamnă că și tu trebuie să faci lucrul acesta. Doar pentru că părinții tăi te presează că vor nepoți, nu înseamnă că trebuie să sari în brațele primului bărbat întâlnit pentru a le îndeplini dorința.

Cu siguranță vei întâlni și persoane singure triste, dar cele mai multe sunt fericite. Persoanele singure își trăiesc viața așa cum doresc. Sunt fericite să fie pe cont propriu. Faptul că sunt singure le dă posibilitatea să trăiască o viață autentică, plină de semnificații. Așadar, nu îi lăsați pe cei din jur să pună presiune pe voi dacă nu sunteți încă pregătiți.

Sursa: positivethingsonly.com