Călătorii Timp liber

Peloponez- o altfel de Grecie!

Dacă nu știți încă ce destinație să alegeți pentru vacanță, vă propunem să descoperiți Peninsula Peloponez din sudul Greciei. Unul dintre cele mai populare orașe este Kalamata, un oraș plin de viață, care vă invită să îi descoperiți istoria, atracțiile și plajele! Cafenele moderne, baruri pe plajă, restaurante și hoteluri elegante, clădiri istorice, portul, viața de noapte – totul este trăit la cote maxime în capitala Messiniei.

Iar dacă ați ajuns aici, iată ce nu trebuie să ratați:

Biserica Agioi Apostoloi situată în centrul vechi, locul unde a început revoluția din 1821. Va fi o întoarcere în timp, iar magazinele și piețele în ”stil vechi” vă vor ajuta să vedeți cum arăta kalamata cu sute de ani în urmă!

Polylimnio
Podurile mici și cărările încântătoare fac din plimbarea voastră drumeția la care ați visat. Cu siguranță, aveți nevoie de încălțămintea perfectă, un aparat foto și costumul de baie pentru a vă răcori într-o zi fierbinte de vară, în apele lacului de un albastru-verde aproape ireal. Câteva cascade mici și ape curgătoare izvorăsc dintr-o grotă și se revarsă într-un lac unde apa este mult mai adâncă. Locul este pur și simplu uimitor.

Parcul feroviar al orașului Kalamata este singurul muzeu în aer liber de acest gen din Grecia și foarte popular printre iubitorii de trenuri din lumea întreagă.
În centrul orașului, la doar 5 minute de mers pe jos, Parcul feroviar se întinde pe 5.4 hectare iar expoziția conține 7 motoare cu aburi, o macara manuală din 1890, 4 platforme, 3 vagoane de clasa I, 5     vagoane de clasa a II-a, 8 vagoane de marfă, de diferite tipuri și numeroase alte obiecte legate de domeniul feroviar.

Plaja Voidokilia este una dintre cele mai frumoase plaje, nu doar din Grecia, ci din întreaga mare Mediterană. Țărmul plajei Voidokilia pare a fi trasat cu ajutorul unui compas având forma literei grecești omega. Plaja luminoasă, protejată de vânt de 2 stânci impunătoare, nisipul fin, apa cristalină te îndeamnă să înnoți, indiferent de temperatura de afară.

Foto: Daniela Grigore

Uscatoare rufe