Călătorii Timp liber

Pe principiul: vara sanie și iarna car

Cum putem să ne înseninăm ziua această geroasă de iarnă? Simplu. Făcându-ne planuri pentru vacanța de vară. Iar Târgul de turism al României care se desfășoară în acest weekend vă poate ajuta. Printre numeroasele oferte al agențiilor de turism ne-a atras atenția și Seminarul organizat de Organizația Națională de Turism a Greciei, condusă în România de domnul Georgios Stafylaki care și-a propus să ne ajute să aprofundăm cunoștințele pe care le avem despre destinațiile turistice din Grecia.

Cu siguranță, mulți dintre voi ați fost în Insulele Ionice, fie că ați ales Corfu, Lefkada sau Zakynthos. Tot aici se află și Kefalonia – o nouă destinație pe care o veți găsi pe lista agențiilor de turism. Insulele Ionice sunt singurele teritorii care au scăpat de ocupația otomană. Aflându-se o lungă perioadă de timp sub dominație italiană, aici veți regăsi o altfel de Grecie, o mentaitate total diferită de restul insulelor.

O altă destinație despre care ați mai citit pe site-ul nostru este Peninsula Peloponez. 26 de muzee, 4 patrimonii UNESCO, 28 plaje cu steagul albastru sunt doar câteva dintre punctele forte ale acestei regiuni. Iar în această vară veți putea beneficia de primul charter București-Kalamata.

Micul secret ascuns al Greciei este Epirus, o regiune din nord-vest-ul Greciei, care va deveni, cu siguranță, în scurt timp una dintre cele mai căutate destinații, o îmbinare perfectă între mare și munte.

Pe lângă prezentarea noilor destinații, în cadrul evenimentului au fost decernate și premiile Organizației de Turism a Greciei acordate celor care au ales să susțină turismul elen. Astfel au primit distincții: Alin Burcea, vicepreședinte Asociatiei Naționale a Agențiilor de Turism, Marian Constantinescu, jurnalist de călătorii și Akis Spiratos, care a contribuit esenţial la intrarea pe piaţa românească a turismului elen încă din anii ’90. Totul sub atenta supraveghere a domnului Haralambos Karimalis, președintele Organizației de Turism din Grecia.

Uscatoare rufe