Călătorii Timp liber

O zi în compania lui Pinocchio

Continuăm seria poveștilor cu iz italian. Și pentru că am spus poveste, ce-ar fi să vă vorbesc despre unul dintre cele mai iubite personaje ale copilăriei noastre și mă refer aici la Pinocchio?

pinocchioÎn localitatea Collodi, la câțiva kilometri de Pistoia, a copilărit Carlo Lorenzini, creatorul celebrului personaj, care ulterior și-a luat chiar numele de Collodi. În acest orășel te întâlnești cu Pinocchio la tot pasul, însă punctul de atracție îl reprezintă Parcul Pinocchio.

Acest parc este de fapt o grădină frumoasă iar la tot pasul sunteți întâmpinați de îndrăgitele personaje ale poveștii. Copiii se pot plimba cu bărcuța, pot urmări piesa de teatru în grădina de vară, pot participa la ateliere de confecționat celebrele personaje din hârtie sau să rătăcească pe aleile labirintului.

Atracția cea mai nouă a parcului o reprezintă traseele din zona de aventură a parcului.

Va fi cu siguranță o zi de neuitat pentru micuții voștri, iar voi, cei mari vă veți aminti de aventurile fantastice ale lui Pinocchio care v-au încântat în copilărie și veți redeveni, pentru câteva ore, din nou copii.