Ea și El

O societate plină de puțoi

Vă reamintesc : pentru că se tot promovează egalitatea între sexe la fiecare colț de stradă, din acest an, în România, bărbații vor avea o zi a lor. ,,Ziua Bărbatului’’ va fi pe data de 19 noiembrie. O dilemă importantă va rămâne și anume: Câți bărbați și câți puțoi, mai exact purtători ilegali de penis, există în România?
Puțoiul este o ființă care figurează în certificatul de naștere ca fiind de sex masculin. Ca în cazul oricăror indivizi, și peste acești puțoi trec anii, însă pentru ei – în zadar, pentru că tot la stadiul de puțoi rămân. Nu le putem spune bărbați, pentru că nu se comportă ca niște bărbați, cât despre termenul de domn sau de gentleman, probabil că îi va depăși încă alte câteva vieți de acum încolo.
Puțoii sunt acele vietăți cărora nu merită să le aruncați nici măcar un colac de salvare dacă îi auziți strigând după ajutor, în mijlocul oceanului. Sunt convins că acest lucru mi-l pot confirma și ceilalți reprezentanți al sexului tare, care nu sunt străini de codul bunelor maniere sau măcar de cei șapte ani de acasă, cât și femeile, care din nefericire, au parte în viața lor de prea puțini bărbați și de prea mulți puțoi.
Acești puțoi, care trag în jos nu doar tabăra masculină, ci toată rasa umană, sunt foarte ușor de recunoscut, iar femeile îi detectează cel mai ușor. Asta pentru că respectivii sunt bădărani, nu au habar să se comporte cu o femeie, iar alții pur și simplu nu vor din comoditate, de unde rezultă tot bădărănie. Am să vă prezint unul dintre cele mai la îndemână exemple pentru a putea dezvolta mai departe.
Ispirația pentru acest articol mi-a venit călătorind cu metroul, pe magistrala 4. Da, linia aceea de metrou pe care circulă doar trenuri vechi, din anii ’70, pline de graffitti și fără pază. Fiind oră de vârf, vagoanele pline de călători, scaunele erau toate ocupate. Bineînțeles, scaunele erau ocupate în mare parte de către puțoi, în timp ce femeile stăteau în picioare, sprijinindu-se de bare sau de ușile vagonului. În metrou, puțoii obișnuiesc să se arunce pe scaune de parcă ar risca să să li se rupă apa dacă ar ceda locul doamnelor și domnișoarelor pentru câteva stații. Inevitabil, pe aceștia îi asociez cu meltenașii comozi care încă protestează vis-a-vis de legea antifumat (”cum bă, eu să ies afară ca să fumez?”). Un puțoi viermănos se făcea că citea, unul butona telefonul, altul se admira în geamul din fața sa, cu toții perfect relaxați și nestingheriți.
Tind să cred că astfel de jivine nici măcar n-au habar să se comporte cu mamele lor, dar ce să mai vorbim de alte persoane… Din punctul meu de vedere, comportamentul pe care-l au aceștia în prezența femeilor, cunoscute sau necunoscute, grase sau slabe, blonde sau brunete, tinere sau bătrâne, nu le dă dreptul să se considere bărbați.
Treaba cu manierele e o chestiune delicată, chiar și într-o societate modernă. Există oameni manierați, țopârlani, dar și manierați de ocazie. Ești manierat, dacă pui în practică bunele maniere în fiecare moment al vieții tale, nu doar atunci când ai anumite interese. A fi bărbat nu se rezumă doar la a avea penis și testicule, iar adevărul este crud. Un număr covârșitor de puțoi sunt niște purtători ilegali de penis.
Culmea… Puțoii au și ei iubite, soții, amante. Sunt convins că unele îi acceptă așa cum sunt. Dar știți cum se spune, orice sac își are peticul.