banner marshal garden
Diverse

”Nu sunt ceea ce mi s-a întâmplat, sunt ceea ce aleg să fiu!” Carl Jung

ohiocryo.com

Au fost făcute numeroase studii despre fericire, iar psihologii au încercat să găsească răspunsuri pentru cele mai grele întrebări legate de viață. Printre aceștia se număra și Carl Jung. Iată 5 moduri în care vă puteți îmbunătăți fericirea, conform celebrului psiholog:

1) Ai grijă de sănătatea ta fizică și mintală.  

”Nu sunt ceea ce mi s-a întâmplat, sunt ceea ce aleg să fiu”.

Nu este o surpiză pentru nimeni că a avea grijă de trupul nostru, a face sport, a mânca sănătos, a ne odihni și a avea grijă de sănătatea noastră mentală, înseamnă de fapt a avea grijă de fericirea noastră.

Efortul fizic este suficient pentru o stare de bine. Atunci când facem sport, corpul secretă endorfine care oferă o stare de satisfacție identică cu cea pe care ne-o oferă ciocolata. Așadar, în loc să devorați o ciocolată, iar apoi să vă simțiți vinovate, mai bine faceți mișcare. Corpul și mintea voastră vă vor mulțumi.

2) Fă eforturi să îți îmbunătățești relațiile  

hotelroomsearch.netCând două persoane se întâlnesc este ca și cum ai amesteca două substanțe chimice. Dacă există vreo reacție, amândoi se transformă”. 

Oamenii caută atenție și iubire, iar ele ne sunt oferite de prieteni, familie, căsătorie, vecini, colegi. Fiecare persoană din viața noastră ne poate face fericit. Bineînțeles că nu putem rezona cu toate persoanele din jurul nostru, dar în general, o persoană iubită, care pune relațiile cu cei din jur pe primul loc este mai fericită decât cei care nu fac lucrul acesta.

3) Descoperă frumusețea din jurul tău 

”Lucrurile vor deveni clare doar atunci când vei putea privi în sufletul tău. Cei care privesc doar exteriorul – visează; cei care privesc înăuntru – se trezesc”. 

Viața noastră este atât de aglomerată încât uităm adesea ceea ce intenționam să facem. Dacă vrem să fim fericiți, trebuie să încetinim ritmul. Luați o pauză pentru un prânz delicios, mirosiți trandafirii, ieșiți la un picnic într-un parc, vizitează un prieten, apreciază frumusețea de care ești înconjurat. Foarte rar facem lucrurile acestea. Întotdeauna sunt alte priorități și alte proiecte în care suntem implicați și uităm să ne bucurăm de viață.

huffingtonpost.com4) Bucură-te de viață și de munca ta  

”Singurul scop al ființei umane este să aprindă o lumină în întunericul existenței”.

Când ne simțim apreciați, utili și eficienți, nivelul fericirii noastre crește.

5) Crede 

”Toate gândurile mele se învârt în jurul lui Dumnezeu, precum Planetele în jurul Soarelui. M-aș simți cel mai mare păcătos dacă aș opune rezistență acestei forțe”. 

Mulți oameni, printre care și Jung consideră că a crede într-o forță superioară care ne veghează de Sus ne poate conduce către fericire. Idea că viața nu se termină atunci când părăsim această lume este o adevărată eliberare pentru mulți oameni și aduce resemnare și acceptare în momentele grele ale vieții.

Sursa: hackspirit.com
Foto: ohiocryo.com, huffingtonpost.com, hotelroomsearch.net

Femei de 10 pe Facebook