Ea și El

Nu distruge persoana pe care o iubești!

O relaţie sănătoasă şi fericită se poate transforma într-o relaţie toxică dacă îi oferi mai puţin decât merită.

Aminteşte-ţi cum o priveai la început: frumoasă, rebelă, cu simţul umorului şi independentă. Dacă o iubeşti… continuă să o vezi aşa. Păstreaz-o frumoasă şi completă! Sper să înţelegi rolul pe care îl ai în viaţa ei. Modul în care o tratezi determină modul în care ea se vede. O poţi face să strălucească sau să se simtă pierdută.

Dacă o iubeşti, nu o distruge. 

Ştii că a mai fost rănită înainte iar altă dezamăgire este ultimul lucru pe care şi-l doreşte. Dacă este cu tine, înseamnă că şi-a învins temerile, a lăsat trecutul în urmă şi a hotărât să dea o nouă şansă iubirii. Crede în relaţia voastră şi în tine din tot sufletul.

Nu o dezamăgi. 

În momentul în care crezi că o cunoşti, ai distrus-o. Nu este o carte pe care la un moment dat o vei termina de citit. Ea are întotdeauna ceva nou de descoperit, aşa că poartă-te în fiecare zi ca şi cum ai întâlni-o pentru prima dată.

Fii prezent.

Nimic nu o distruge mai mult decât lipsa afectivităţii. Poţi sta toată ziua cu ea şi să fi totuşi absent, la fel cum poţi fi departe şi totuşi prezent.

Stimulează-i gândurile şi emoţiile, intră în sufletul ei ca şi cum te-ai scufunda într-un ocean. 

Trebuie să ştii că va fi distrusă dacă va afla că ai nevoie de ea mai mult decât o doreşti, că o iubeşti în special atunci când te temi de singurătate. Pentru că ea are nevoie de iubirea ta tot timpul, nu doar atunci când te simţi nesigur. Cu siguranţă că trecutul tău te-a marcat, dar nu o împovăra pe ea cu bagajul tău emoţional din trecut. Nu o iubi dacă tot ce vrei este să te refaci tu. Oricum ea va face lucrul acesta fără chiar să îţi dai seama.

Dragostea şi prezenţa ei în viaţa ta vor vindeca fiecare părticică din tine. Dar dacă eşti cu ea doar pentru a umple golurile din tine, ea va ştii iar asta o va distruge.

Şi ţine minte, că nici ea nu vrea să fie vindecată de tine. Probabil ţi-a spus despre trecutul ei dureros şi ştii exact în câte bucăţi a fost inima ei fântă. Dar nu ţi-a povestit toate aceste lucruri pentru a o vindeca tu, ci doar pentru a ştii ce a îndurat şi ce anume a făcut-o să fie femeia care este acum.

Tot ceea ce contează pentru ea sunt faptele tale care au la bază iubirea, înţelegerea şi răbdarea ta. Ajut-o să înţeleagă că a trebuit să treacă prin momente grele pentru a aprecia ce are acum.

Dacă o iubeşti, iubeşte-o cu toate slăbiciunile şi temerile ei. Ea ăşi doreşte să îşi deschidă sufletul în faţa ta şi să se simtă în prezenţa ta exact cum este în faţa oglinzii: rebelă, sălbatică şi liberă. Dacăă nu eşti pregătit să o accepţi aşa cum este, o vei distruge.

Dacă o iubeşti, ajut-o să se ridice. Şi ea va face acelaşi lucru pentru tine. Orice ai face pentru ea, îţi va întoarce înzecit.

Dacă îi arăţi luna, ea îţi va arăta întreaga galaxie.

Dacă o vei duce la fântână, ea îţi va aduce întreg oceanul.

Dacă o tratezi frumos, ea te va iubi mai mult.

Dacă o iubeşti, nu te va uita niciodată.

Sursa: superhv.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate