Bombănelile Marinei Editoriale

Noi, femeile, veșnic nemulțumite

E tare încâlcită viața! Se pare că nici noi nu știm ce vrem, de fapt, de la ea. Mai cu seamă noi, femeile. La bărbați e mai simplu : ei vor o mașină bună, o femeie frumoasă, o bere rece și…să fie lăsați în pace. Cu mici variațiuni, de la bărbat la bărbat. Unii nu beau bere, alții au rău de mașină, unii sunt gay, iar foarte puțini – harnici din fire.
Noi, femeile, însă suntem croite în așa fel ( o fi într-adevăr bărbat, croitorul?…) încât vrem mereu ceea ce nu avem. Dacă suntem măritate, ne dorim să fim libere, ne plângem mereu de soții bădărani, leneși, plicticoși, inutili și de tot ceea ce decurge din asocierea cu aceștia : treburile copleșitoare ale gospodăriei, monotonia vieții în doi, nu în ultimul rând, copiii – care, dacă sunt geniali, ne seamănă nouă, dacă sunt “vai mama lor”, e clar că sunt picătură ruptă din tați. În răgazurile dintre probleme, în acele momente în care ni se permite să zvârlim din spinare, pentru câteva momente, stânca lui Sisif ( de regulă, când dormim sau la coafor) nu facem decât să visăm la cât de frumoasă ar fi fost viața noastră fără toate acestea! Cum am fi înlocuit călcatul cămășilor cu călătoriile în jurul lumii, ștersul la fund al copiilor cu șuetele la o cafea, alături de prietenele nemăritate, tocănițele și murăturile de toamnă cu sesiunile de shopping, făcute nu oriunde, ci la Milano sau Paris. Ne imaginăm cum unghiile noastre nu ar mai fi ronțăite de buretele de vase, cum rădăcina părului nu ar mai fi ieșit niciodată la iveală, cu câte două-trei degete, până să apucăm s-o mascăm din nou, cu vopsele ieftine, cum am fi adormit nopțile în brațele unor iubiți pătimași, și nu spate-n spate cu o brută care sforăie precum un tractor pe câmp. Visăm să nu mai citim decât sms-uri primite de la curtezani înflăcărați, și nu compunerile celui mic , să scriem, la rându-ne mesaje de amor, și nu liste de cumpăraturi, care oricum vor fi onorate în bătaie de joc…Ce viață am fi dus, dacă în locul certificatului de căsătorie, pe fundul sertarul cu acte s-ar fi aflat un certificat de.. “femeie liberă”!
Oftăm prelung și ne reîntoarcem la bucătărie, unde a început să miroasă a ars..

Dacă însă destinul a făcut în așa fel, încât nici dacă ești o femeie singură ( sau liberă, ca să respectăm noțiunea de mai sus) nu e bine . De fapt, lucrurile se schimbă chiar radical. Nu reușim să ne găsim locul în casa pustie, visăm mereu la cai verzi pe pereți, a se citi armăsari pur-sânge în așternuturile noastre, ne privim întristate inelarul gol, dorindu-ne să-l îmbrăcăm în aurul unei verighete, facem vocalize, în fața oglinzii, imaginându-ne cum am rosti acel ” Da” salvator al existenței noastre. Privim cu jind către cuplurile cu care dăm nas în nas pe stradă, în supermarketuri, la policlinică, prin parcuri sau restaurante, deși știm bine că doar câteva procente din acestea împart adevărata fericire. Dar noi ne dorim ” la stăpân”, vrem să avem cui găti, cui spala, cui turna plozi și pune creierul pe bigudiuri. Nu găsim altă rațiune de a trăi, decât având un bărbat în preajmă, și nu oricum, ci cu acte în regulă, ca să dormim liniștite, cu capul pe certificatul la care oricum visăm în fiecare noapte…

Nu v-am spus eu că suntem sucite?

Si-atunci stai și te intrebi: oare nu-i mai simplu să adopți tactica bărbaților și să nu-ți dorești de la viață decât o mașină frumoasă, o bere rece cu prietenele, un mascul de ocazie și…să fii lăsată în pace?

2 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Citesc des la unele domnisoare (traiesc singur si am timp) ca-si doresc un Barbat Adevarat.Eu l-e raspund:-Dar Tu sti-i ca barbatul adevarat vine acasa la ora 4 dimineata si inca cauta scandal, sa nu-ti permita sa incepi prima discutia.Cand nu cunosteam aceste lucruri aduceam toti banii acasa,n-e culcam impreuna,n-e sculam la fel si m-a conduceam dupa principiile valorilor omenesti.Pina cand am divortat.Una din Prietene mi-a zis: Petru ! Sa Te pazesti de femei.Tu nu-ti imaginezi cata rautate se ascunde intr-o femeie.Principalul e ca era deosebit de placuta.Peste putin timp,întîmplător o femeie tinara mi-a esit in cale si in 10-15 min.eram al ei.Am fost ametit si turmentat caci pierduem controlul asupra mea. Am trait impreuna pîna am observat caci are trei case pe pamint si doi fosti-soti inmormintati (trebuia sa fiu al treilea).Eram cu gandul sa plec,pina un Prieten mi-a zis:-Tu cu Ea sa fi-i atent.Are mai multi barbati ucisi.Urgent am chemat Taxi,mi-am luat lucrurile personale si am fugit.Am avut nevoie aproximativ de un an s-o fac sa uite de mine.O Doamna cu experienta mi-a spus ca fosta prietena ,care m-a avetizat are dreptate,c-a sa ma pazesc de femei,insa aceasta se intimpla acolo unde barbatii sunt cuminti.De-odata n-am inteles ce are in vedere. A doua zi am ajuns la concluziile cu care am inceput comentariul.Experienta am acumulat destula si pina la urma mi-am dat seama.Singur o sa ma simt mai bine.
  Mulțumesc.
  Cu respect Petru Ursu.

  • Bine ai grait!
   Totusi am cateva cuvinte si pt autoarea materialului. Bine scris si spus cu un singur amendament …. un pic cam plin de misandrie la sfarsit.. A reduce dorintele barbatilor la o bere.. o masina… si o doamna de ocazie..mi se pare mult prea superficial. As putea spune ca e cam sexista concluzia si deplasata totodata.
   Cu toate astea femeile trebuie sa priceapa ca ce vor barbatii e mai mult decat o bere..si celelalte cateva chestii. Cine isi trateaza barbatul simplist ca pe un consummator de bere si sofer de ocazie nu are nevoie de barbat. Noi barbatii stim asta si cand simtim chestia ..plecam pentru ca nu mai suntem apreciati ca fiinte umane, soti, barbati, tati si nu in cele din urma ca egalul femeii de langa noi. Stiu ca e la moda feminismul insa femeile nu sunt mai bune cu nimic decat barbatii..doar pentru ca sunt femei! Conform aceluiasi current feminist ar trebui sa fim egali(chiar daca si din punctul acesta de vedere sunt multe de discutat). Deci… cand femeia se leapada de respectul pentru sotul sau, tatal copiilor sai, fiinta umana numita barbat si incepe sa se creada un fel de mic D-zeu, incepe un abuz emotional de felul celui descris de stimata doamna/dra in articol atunci sa fie sigura ca va ramane singura cu sau fara o masina frumoasa, ceva “prietene” si multa bere disponibila la supermarket.(dupa Berea multa o sa aiba parte si ..masculi de ocazie sau chiar mai des).

Femei de 10 pe Facebook