Femei de 10

Michelle Pfeiffer și secretul tinereții fără bătrânețe

Celebra actriță Michelle Pfeiffer, în vârstă de 59 spune că trecerea de la sex simbol la actriță în vârstă nu a fost un drum ușor. Ea ne învață câteva trucuri pentru a face față cu grație trecerii anilor.

1. Managementul stresului

Referitor la mutatul ei din aglomeratul Hollywood, în Nordul Californiei, Pfeiffer a spus: “pleci în vacanță, iar când te întorci, resimți imediat stresul. Este foarte toxic. O dată cu înaintarea în vârstă realizezi ce este acceptabil și ce nu. Îți permiți luxul de a fi mai selectiv cu munca ta. O dată cu trecerea timpului te cunoști mai bine și știi ceea ce meriți cu adevărat. Ne petrecem tinerețea încercând să facem ceva pentru noi. Acum, la maturitate este momentul să te bucuri de realizările tale și să nu te mai consumi pentru lucrurile mărunte.”

2. Mănâncă bine

Invitată în emisiunea Good Morning America, Pfeiffer a mărturisit că nu a mâncat întotdeauna sănătos. La 20 de ani, dieta ei consta în Coca-Cola și 2 pachete de țigări pe zi. După ce a urmărit un reportaj despre prevenția bolilor de inimă, Michelle Pfeiffer a trecut la un stil de viață vegan. Acum, la aproape 60 de ani, principala ei preocupare este să trăiască cât mai mult și mai sănătos.

3. Sport

Michelle Pfeiffer este un susținător al sportului. Ea aleargă zilnic 10 km și merge la sală 5 zile pe săptămână. Într-un interviu Pfeiffer declara, “Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât mai puțin poți trișa. Astfel, acum sunt mult mai conștiincioasă decât obișnuiam să fiu.”

4. Atitudinea

O atitudine pozitivă îți va da altitudine. ”O dată ce ajungi la un anumit nivel, presiunea scade. Chiar dacă știu că nu am nevoie de recunoașterea nimănui, este foarte important pentru mine să am rezultate bune.”

5. Echilibru între slujbă și casă

Pfeiffer spune că ori de câte ori trebuie să aleagă între meserie și familie, alege familia. Acesta este și motivul pentru care nu s-a temut să devină mamă și să se retragă, pentru o perioadă din lumina reflectoarelor.

6. Descoperă noi hobby-uri și pasiuni

Acum, că cei 2 copii ai ei sunt mari, Michelle Pfeiffer se bucură din plin de viață, alături de soțul ei David E. Kelley, scenarist și producător și își face timp să iasă seara în oraș, cel puțin o dată pe săptămână. Are mai mult timp să se dedice pasiunii pentru actorie, regie și producție de filme. De asemenea, susține campanii caritabile. Având în vedere istoria ei de fumător înrăit și o nepoată care se luptă cu leucemia, activitatea în cadrul Societății americane de cancer este în topul priorităților ei.

7. Este firesc să regreți trecerea anilor

La aproape 60 de ani, cea mai frecventă întrebare pe care o primește Michelle Pfeiffer este inevitabil legată de cum se simte la vârsta ei. Iar răspunsul ei este de fiecare dată același: ”Nu cred că este ușor pentru o femeie să accepte că îmbătrânește, dar eu îl resimt ca pe un fel de eliberare. Nu simt nevoia să arăt mai tânără decât sunt.”

8. Rămâi umil și lasă-te dus de val

Când era tânără, Michelle Pfeiffer nu s-a considerat niciodată o femeie frumoasă, chiar dacă a figurat de 6 ori în Topul celor mai frumoase femei ale lumii, în clasamentul întocmit de People Magazine.

Într-un interviu Pfeiffer a declarat, “Tot ceea ce mă interesează este să pot face față îmbătrânirii cu grație și să nu arăt niciodată ca o figură de ceară.”

În ciuda succesulului înregistrat cu rolurile de excepție pe care le-a interpretat, nimeni nu a bănuit cât de tăcută și timidă este.

“Mi-au trebuit ani întregi ca să capăt încredere în mine. Sunt atât de discretă și de rezervată, încât devin vulnerabilă. Dar trebuie să fi vulnerabil pentru a putea transmite emoție oamenilor. Iar asta vine o dată cu vârsta și înțelepciunea.”

Sursa: womancentral.net
Foto: poxe.ru, thehairstyler.com, shutterstock

Femei de 10 pe Facebook