Femei de 10

Mama îmi spunea: ” Un bărbat frumos nu va fi niciodată numai al tău”. Tulburătoarele povești de iubire ale Mariei Nagy

În adolescența mea, eram o mare admiratoare a Mariei. Era fermecătoare, chiar și pe “sticla” aceea, alb-neagră, a acelor vremi. În realitate, Maria este o persoană plină de culoare, iar nuanțele sale sunt la fel de intense și acum, la atâta vreme de la debutul său.
Prietenia noastră s-a legat simplu și firesc, evident – la una din emisiunile la care am invitat-o : Maria e o vedetă fără fițe, care a rămas aici, jos, între oameni. Nu au amețit-o nici succesul pe care l-a avut, în perioada sa de glorie, nici prețuirea de care s-a bucurat, în mulții ani petrecuți hai-hui, prin lume. A rămas la fel de deschisă, veselă, prietenoasă, gata să-ți ridice moralul cu melodiile sale superbe, dar mai ales cu zâmbetul său frumos și alb, ca din reclamele pentru pasta de dinți.
Am povestit cu Maria, în acești câțiva ani ai prieteniei noastre, cam despre orice : despre copilărie, despre televiziunea anilor ‘80, despre Remeta natală și despre orășelul de lângă Budapesta unde trăiește acum, despre frumoasa Iulia, fiica sa, despre muzică, artă culinară, sport și diete, dar și despre iubirile ei pătimașe. Ca orice femeie cu lipici la bărbați, si Maria ar putea scrie un roman despre poveștile sale de dragoste. Este însă discretă , în public, cu privire la acest subiect, de aceea m-am bucurat tare mult când, în ajunul uneia din emisiunile noastre, a acceptat să purtăm un dialog jurnalistic – public, adică – pe tema iubirii. Am convins-o, spunându-i că este unul din subiectele predilecte ale cititoarelor site-ului “femeide10.ro”. Am greșit, cumva?

Ieri,  Maria Nagy a revenit în România. Miercuri va fi una din vedetele principale ale unui mega-show din București. Prin urmare, interviul de mai jos, e un fel de “pregătire psihologica” pentru a o întâmpina, cum se cuvine, pe cea a cărei dragoste pentru fanii săi este nemăsurată!

 

Marina Almășan: – Maria, în interviurile noastre anterioare – de pe acest site și din emisiunile în care ai fost invitată- am vorbit despre aproape orice, legat mai ales de cariera ta; de data aceasta îți propun un subiect special : hai să vorbim despre iubire! Pe de o parte, pentru că esti o fire extrem de sentimentală și e un subiect care ți se potrivește. Pe de altă parte, pentru că frumușica și talentata Maria Nagy, care l-a avut dintotdeauna pe “vino-ncoace”, a trăit destule povești memorabile de iubire și ar fi cazul să ne dezvăluie și nouă din experiența sa, nu? 😁 Pentru început am să te rog să încerci o definiție a iubirii.

Maria Nagy: – Să definesc iubirea… deși înțelesul complet al iubirii nu poate fi cuprins în cuvinte, ci îl simți cu tot sufletul, cu toata inima și cred că fiecare dintre noi definim, simțim altfel, reacționăm altfel la întâlnirea cu iubirea….voi încerca: “ Iubirea cred că este încredere, iubirea adevărată este ceea ce poți să oferi, fără să aștepți nimic în schimb, este dăruire totală, uitare de sine, credință oarbă, supunere desăvârșită.., te face să plutești, să visezi, dar atențiune! iubirea te și poate distruge, în aceeași măsură….”Iubirea înseamnă să îți dai inima și sufletul întreg celui care ți le va zdrobi”(Charles Dickens)

 

Marina Almășan: – ..Dar tu, slavă Domnului, ai supraviețuit!..așa că putem continua discuția : Tu când simți că ești îndrăgostită?

Maria Nagy: – Când simt că sunt îndrăgostită?? Hm…Ia să văd…ce simțeam?..În afară de reacțiile fizice normale ale corpului, când tremuram, transpiram, mă bâlbâiam, mă înroșeam, era totuși destul de dificil să-mi dau seama dacă într-adevăr eram îndrăgostită sau doar interesată de un bărbat… puteau foarte bine să fie doar reacții de moment…. iar după ce începi să-l cunoști putin… nu mai tremuri, nu te înroșești…etc. Deci…poate să fie începutul sfârșitului..:). Important este să știi că nu toată lumea simte dragostea la fel, indiferent dacă suntem la începutul unei relatii, sau pur și simplu, simțim ceva pentru o persoană din viața noastră. Un lucru e sigur : este foarte important ca să-ți păstrezi individualitatea..!

Marina Almășan: – Lumea zice “să nu-ți pierzi capul”, nu individualitatea! 😁 Dar astea sunt elemente general valabile. Concret, la tine, ce schimbări au loc?

Maria Nagy: – În momentul în care Maria Nagy începe să scrie o poezie, să compună muzica (vă mirați sau nu, au fost cazuri!😁) , să vadă că soarele strălucește și noaptea, să se împace și cu cel mai sălbatic vecin, când Maria cântă de dimineața până seara (au fost cazuri și încă sunt ! 😁)..când face sport zilnic, nu mănâncă ceapă si usturoi (deși cât de binefăcător este pentru sănătate! dar NU și pentru relație!😁😁) se culcă aproape dimineața, citind și recitind scrisorile primite, chiar dacă sunt memorate deja de mult.., când se culcă și se trezește cu gândul la El, când încearcă din răsputeri să fie o persoană mult mai bună și mai potivită pentru El, când zâmbește incontrolabil, când pomenește des numele Lui, când este geloasă și pe o muscă (femelă) ce i se așează pe umăr, când ascultă muzică la cel putin 300 W (în casă), când se uită în oglindă de o sută de ori pe minut, când își freacă dinții cu bicarbonat de sodiu de cinci ori pe zi ca să capete strălucire, când își lasă unghiile să crească (eu, de obicei, îmi rod unghiile😁) când zilnic își schimbă coafura si începe să-si facă regulat analize medicale, deoarece vrea să aibă o viață lungă lângă omul iubit..:)), atunci da, Maria Nagy este îndrăgostită!!!! Ea este o fire romantică, dar acest romantism, în astfel de momente, se manifestă cu o intensitate înzecită. Maria Nagy cea îndrăgostită începe să strângă informații despre evenimentele care marchează săptămâna respectivă ca sa fie la curent cu tot ce se întâmplă în jurul ei, ….. urmează un maraton de citit, mai ales când află despre o carte citită de omul iubit și care lipsește din biblioteca ei privată… Și aș putea înșira încă multe lucruri obișnuite și neobișnuite, chiar nebunatice, fără sfârșit, dar nu as vrea să vă plictisesc…. Cam așa e Maria Nagy, când se îndrăgostește! 😁

Marina Almășan: – Asta da, avalanșă de “simptome”! Mi-ar plăcea să-l cunosc pe “Bărbatul” care ar putea trezi la tine o astfel de reacție în lanț! Chiar! Cum trebuie să fie bărbatul de care se îndrăgostește Maria Nagy?

Maria Nagy: – Bărbatul de care mă îndrăgostesc nu trebuie să fie statuia perfecțiunii și nici nu cred că am mari pretenții, în acest sens. Fiind născută în zodia Fecioarei, sunt înzestrată cu un spirit de observație fără pereche. Se spune că spiritul de observație se antrenează, dar eu am o viteză nimicitoare în formarea imaginii de ansamblu, care să redea realitatea cât mai fidel cu putință. Deci nu e nicio șansă să fiu plimbată pe terenuri alunacoase. 😁 Deci aș începe cu factorii atât de necesari pentru a începe o relație de dragoste sau chiar de prietenie: Sinceritate, încredere, fidelitate. Să mă respecte, să nu fie gelos și să-mi respecte libertatea, mai ales în cazul meseriei mele. Ar însemna un coșmar să fiu spionată zilnic, la fiecare pas, mai ales că sunt o fire fidelă, chiar
enervant de fidelă, dar nu mă voi schimba. Imi plac relatiile curate, si mă întristez profund când vâd destule cazuri “tulburi” în jurul nostru!
Ah! Și mai trebuie ceva : neapărat să-mi facă complimente, inclusiv în privința LOOK-ului (doar am făcut un efort pentru acesta! )
Apoi nu mă deranjează dacă citește și altceva decât rubrica “Sport” dintr-un ziar.
Mai trebuie să mă iubeasca nu în ciuda cuiva, și cu toate greșelile, defectele mele..(am destule!..) Să aibă încredere în sine, fără să fie arogant. Aroganța mă doboară, extirpeaza în mine orice germen al sentimentului! …Dar cel mai important lucru e să mă facă zilnic să zâmbesc, căci un OM fără simțul umorului e ca și pierdut. Cu umor putem trece mai ușor prin problemele acute care se ivesc în viață, intr-o relatie, nemaivorbind de partea binefăcătoare a râsului. Râsul este mai contagios decat orice tuse!😁, ne scapă de riduri, reduce stresul, anxietatea și, nu în ultimul rând, râsul ne face atractivi. (Atentie, femei, alegeți bărbatul care e un sac de umor, și nu un bisturiu!)
Și …nu! Nu am uitat! – bărbatul de care m-aș îndrăgosti trebuie neaparat să știe ce are de făcut în situația aceea, în care cele două corpuri devin unu singur și o inimă bate pentru cei doi. Este esența, parfumul, oxigenul dragostei, cea care pune punctul pe litera cea mai înaltă și suplă!

Marina Almășan: – Vorbește-ne, Maria, despre prima ta iubire.

Maria Nagy : – M-am îndrăgostit prima dată la Miercurea-Ciuc iar relația s-a terminat catastrofal, dar probabil că fără acest dezastru, numele Maria Nagy astazi nu ar însemna nimic, deci ca să vedeți de ce fapte eroice e capabilă dragostea! In cazuri din astea se spune că orice dezavantaj are și un avantaj 😊.
Îmi alunecase terenul de sub picioare într-o așa măsură, încât m-a catapultat direct în Capitală, ca să-i arat LUI că voi deveni CINEVA, voi fi cunoscută, ca voi putea cânta “FOST-AI LELE CÂT AI FOST!”😁…
Nu voi uita niciodată cum mă simțeam când mi-a comunicat prin TELEFON ( fără să aibă curajul să mă privească în ochi ) că s-a TERMINAT! Am crezut că s-a dărâmat cerul peste mine, mi s-a oprit respirația, mă simțeam nimicită, ooof.., degeaba mă chinui, efectiv nu se poate cuprinde în cuvinte ceea ce am simțit atunci! Alergam până în centru, plângând de nenumărate ori fără niciun motiv, pur și simplu, aveam senzația că am înebunit… Cel mai trist a fost faptul că, din toata povestea asta, eu am înțeles că eu sunt de vină: că nu sunt destul de frumoasă, că nu sunt înaltă, nu am gâtul ca o girafă, că nu am camera mea amenajată cu o mobilă șic, modernă, sau nu sunt inteligentă, că nu sunt suficient de cultivată, etc. Dar nu vă vine să credeți că, de fapt, motivul pentru care m-a părăsit…. a fost ceva care nu avea nicio legatura cu vointa lui..!

Marina Almășan : – Vrem detalii!

Maria Nagy: – Atunci trebuie să vă relatez ceva petrecut înainte să-l cunosc!… In 1975, am vizitat pentru prima oară Ungaria, de unde m-am întors cu afișele și discurile formatiilor rock din Ungaria, cu pozele acelor vedete cu părul lung, și întorcându-mă acasa, le-am povestit “prietenilor” despre libertatea acelor vedete în muzică, aparitia scenică etc. Nu peste mult timp, am fost chemată la SECURITATE și rugată să scot de pe
pereți toate afișele, pozele, să distrug discurile, etc.. Deci tragedia din această poveste a fost că mi s-a făcut DOSAR LA SECURITATE și dacă rămâneam împreună cu iubitul meu, asta ar fi însemnat sfârșitul carierei lui de sportiv ! El a fost avertizat că, în caz că va dori vreodată să obțină o viză de ieșire din țară, trebuie să întrerupă imediat orice relație cu mine. Deci… relația așa s-a terminat, eu am plecat la București, El a rămas, eu am avut cariera mea, el cariera lui de sportiv si ce credeti, unde l-a purtat destinul și unde si-a continuat cariera??? Aici, în Ungaria, aproape de mine, cam la 20 de km. Ăsta e Destinul! Au trecut 40 de ani de la primul nostru sărut… Oare o fi fost și ultimul..??

Marina Almășan: – Nebunatică întrebare!…. Să depășim hotarele primei iubiri. Avem, oare, voie să știm detalii ale Marii Iubiri a vieții tale?

Maria Nagy: – Da… marea mea dragoste… Lovitura săgeții lui lui Cupidon cred că a fost fatală. Cred că nici până-n ziua de azi nu m-am refăcut total sufletește, durerea și circumstanțele despărțirii au fost atât de dramatice, încât după ce ne-am despărțit, niciodată nu am mai fost capabilă să iubesc cu adevărat.
….Deci iubirea cea mare am întâlnit-o la Cairo, la Clubul Meditarranee, într-un moment de disperarare de solitudine, când pierdusem orice speranță de a mai întâlni pe cineva..! Exact ca în filme. Sosise – doar că-i lipsea calul alb – Prințul meu, bărbatul pe care deja îl cunoșteam din visele mele, despre care visam în fiecare noapte, la propriu. Chiar că a fost dragoste la prima vedere..! În aceeași seară ( era în 1984), dansând pe melodia Hello – Lionel Richie, care parcă a fost scrisă pentru noi, ne-am sărutat prima oară. Deci în seara respectivă începuse o relatie furtunoasă între cele două zodii – a Fecioarei și a Scorpionului – care a durat aproape 5 ani…Cu el am văzut piramidele, m-am plimbat cu barca pe Nil, am văzut opera lui Verdi, “Aida”, la Luxor ( locul nașterii operei respective ). Cu el am vazut pentru prima oară Parisul, ne-am plimbat pe urmele lui Napoleon, la Versailles… și încă milioane de alte clipe de neuitat! Dar după cum știm, nimic nu e pentru totdeauna (doar în cel mai fericit caz, care este, de regulă, o excepție), astfel încât și povestea noastră de dragoste a început să scârțâie. Eu, de la bun început, intrasem în această relație cu un complex de inferioritate. El era un bărbat frumos, elegant, terminase facultatea de architectură la Paris, era generos, avea un bagaj de cultură considerabil, era bogat, se îmbrăca de la Ives Saint Laurent, avea un șarm irezistibil… Eu, în schimb, abia sosisem din România, aveam cu mine o pereche de jeanși și vreo 4 bluzițe, nu mă consideram deloc frumoasă, nu eram nici înaltă (degeaba mi se tot spunea despre esentele tari, care se țin… bla-bla-bla), mi-aș fi dorit încă 10 cm în plus! Eram o fire care își distrugea prezentul, tot gândindu-se la ceea ce va fi în viitorul nostru apropiat… Și cum anii treceau, mai precis după ce au trecut vreo 2 ani de relație, m-a invitat , într-o seară, la un restaurant pe Champs Élysées și mi-a vorbit despre un secret (de care ma avertizase de la începutul relației, spunându-mi însă că mi-l va dezvălui numai după ce voi fi suficient de îndrăgostită de el, ca nu cumva să-l părăsesc după aflarea lui). Deci…. Prințul era căsătorit și avea un copil de 6 ani!!!!! BUMM!!! Lovitură de teatru! Ei bine, eu nu am dramatizat situația, deoarece El trăia cu mine la Cairo, având afacerile și biroul acolo, și foarte rar se ducea la Paris … pentru „afaceri”… Atunci încă habar nu aveam că, pe lângă rezolvarea problemelor de afaceri, el își vizita, de fapt, și familia…
….In 1986 ne-am mutat la Paris, după ce s-a terminat procesul lui de divorț. Eu începusem să fiu îngrijorată, fiindcă trecuseră doi ani, iar el nu numai că nu mă cerea de nevastă, dar nici măcar logodiți nu eram. Intrasem în panică, nu aveam pic de încredere în mine și eram disperată, gândindu-mă că dacă mă va părăsi, voi rămâne fără bani, fără contract (la care am și renunțat între timp) și fără Prinț. Deci au început discuțiile interminabile, crizele de gelozie din partea mea, devenisem posesivă, insuportabilă, nu mai eram eu insămi. Nu mă recunoșteam, știam toate teoriile, armele, dar pe nici una din ele nu eram capabilă s-o folosesc în favoarea mea! L-am întrebat direct: NE CĂSĂTORIM SAU NU? Bineînțeles pentru el era confortabilă situatia, așa, fără obligații, dar nu și pentru mine. În fine, răspunsul lui a fost: INCĂ NU!
….Am zis: – Bine ! …Mi-am făcut valiza, mi-am găsit un contract și l-am părăsit. Adevărul e că, spre surprinderea mea, El NU  m-a oprit! Mi-a zis: vom sta și ne vom gândi un timp și vom vedea! Timpul trecea, ne vedeam la fiecare sfârșit de săptămâna, făceam planuri pentru viitor, inclusiv că ne vom reuni curând… Până într-o zi când s-a întâlnit cu o femeie de care s-a….îndragostit! M-a invitat într-un restaurant, de data asta în Cairo, și mi-a povestit de …. noua lui cucerire. Incă mă doare și mă tulbură enorm… Nici nu știu cum am iesit atunci din restaurant, plângând, tremurând, fugind de se uita toată lumea, deoarece atunci am realizat că s-a terminat absolut totul, că am pierdut dragostea lui, am pierdut omul meu iubit, rămăsesem din nou singură…!

Marina Almășan : – Cum ai reușit să depășești momentul?

Maria Nagy: – Timp de doi ani nu am ieșit din camera de hotel decât pentru a intra pe scenă și a mă întoarce înapoi în cameră, doar atât…ajunsesem la 47 de kg. Toată lumea îmi  zicea : “., Te va lovi sageata lui Cupidon atunci când nici nu te astepți!” Ei bine, eu încă aștept…! Însă, pentru incheierea poveștii, iată încă o lovitura de teatru ( ca sa
vezi ca si Fcebook-ul este bun la ceva!) : Prințul meu m-a descoperit, după aproape 30 de ani, și am aflat că nu e căsătorit, mă bombardează acum cu mesaje și îmi trimite
de ziua mea trandafiri roșii. Degeaba… oricum îmi plac doar trandafirii galbeni..sic…! În toți acești ani, care au trecut de atunci, au fost încercări din partea Lui, însă din partea mea a primit mereu un refuz categoric. Acum e târziu…mult prea târziu…!

Marina Almășan: – De ce mor iubirile, Maria?

Maria Nagy: – Din pacate iubirile mor, deoarece
iubirea e greu de trăit, este mult mai greu de păstrat; din punctul meu de vedere iubirea mea a fost posesivă, geloasă, totală, sufocantă, condimentată cu egoism. Aș fi vrut ca întreaga lume să înceteze să existe pentru el și să exist
doar eu, adică NOI…! Fiecare poveste de iubire are diferite etape. Ce frumos începe povestea! Fluturași în stomac, plutire, bătăile accelerate ale inimii, trec fiori reci pe șira spinării; visăm, scriem poezii, cântăm, facem dragoste, respirăm același aer, așteptăm rodul iubirii, copii…., ce mai! armonie totală! Același scenariu se repetă la fiecare cuplu. Ce bine ar fi dacă am putea opri timpul aici! Dar ar fi prea frumos, prea mult. Din păcate, nu ne putem opri aici, așa este legea naturii, a dragostei, evoluția oricărui început, până când realizăm că nu mai avem fluturași în stomac, inima bate în ritmul său obisnuit, nimic nu ne mai inspiră să scriem o poezie sau un cântec, nici fiorii nu-i mai simțim, se instalează încet și ireversibil monotonia și rutina, și flacăra cu care ardea dragostea noastră încet-încet se micșorează până ce vine o adiere de vânt care îl stinge de tot și dintr-o dată se instalează un întuneric sfâșietor… beznă.. bezna totală în inimile noastre … oricât am vrea, nu se poate explica, și nici nu există o rețetă anume, cum să ținem flacăra aprinsă pâna ce închidem ochii! Cei norocoși văd din nou lumina, deoarece au reușit să păstreze în sufletele lor o mică scânteie, cu care au aprins din nou flacăra iubirii… deci iubirile mor ca să se renasca din nou…
Dar dacă iubirea este adevărată, nu are cum să moară… Întrebarea este dacă există într-adevar IUBIRI ADEVARATE ??.. sau doar în piesa de teatru Romeo și Julieta?? Din păcate , eu cel puțin nu voi afla răspunsul niciodată, deoarece nu am trăit o iubire adevărată. Am iubit, dar încet-încet s-a stins flacăra de tot. 😪 Da, a fost o
mare iubire, chiar cea mai mare din viața mea – dar poate nu cea adevarată, altfel nu s-ar fi stins…

Marina Almășan : – Timpul nu e pierdut. Iar experiența de viață își spune mereu cuvântul..Ce greșeli facem noi, femeile, în dragoste?

Maria Nagy: – Noi, femeile, tindem să facem greșeli
mai mici sau mai mari. La unele relația rezistă, la altele nu.
În orice caz, eu voi vorbi despre greșelile mele, deoarece nu cred că se poate generaliza, fiecare comitem greșelile noastre ciudate. Și să nu uităm că fiecare dintre aceste greșeli generează certuri zilnice, tensiuni si chiar duc la despărțiri,
depinde de gravitatea greșelii.

Marina Almășan : – Perfect, atunci vorbește-mi despre greșelile tale!

Maria Nagy: – Eu, după eșecul meu în iubirea cea mare, am încercat să-i modelez pe toti bărbații după idealul meu de bărbat, care era ex-ul. Mare greșeală! Am tendința să trec cu vederea așazisele “hibe”, gândindu-mă și fiind sigură că dacă vreau, îl pot schimba. Dar ce se întâmplă atunci când nu vrea și El? E deja o altă poveste. E mult mai bine să-l accepți,
cu toate imperfecțiunile lui…!

Pe mine mă scoate din sărite dacă nu-mi citește gândurile, nu percepe aluziile subtile, ceea ce e o altă greșeală. Nu ar fi mai simplu să-i spun cam ce doresc??
Greșelile mele cele mai frecvente apar atunci când ne certăm și îi reproșez orice greșeală din trecut! Nu are nici un rost; ce a trecut, a trecut! Eu îl corectez la fiecare pas, vorbesc mult, el este tăcut și asta mă înfurie, fiindcă cred că nu-mi dă atenție! Îi limitez libertatea, până și meniul zilei trebuie aprobat de mine…. Și aș mai putea enumera multe greșeli pe care
le comit , dar pe care consider însă că le echilibrez cu niște calități. Doar nu credeti că am doar greșeli, nu ?!? 😁Nu suntem perfecți, asta e sigur, cu totii greșim. Ar fi ideal să
învățăm din ele și să nu le repetăm până la infinit. Eu am încercat și din păcate nu am reușit. Le fac, le repet zilnic..!
Și pentru a mă liniști, închei cu un citat minunat din Eleanor Roosevelt: „Învață din greșelile altora. Nu vei trăi atât de mult, încât să le faci Tu pe toate”! 🙂

Marina Almășan: – Mai împărtășește-ne câte ceva din experiența ta! Cum poate o femeie să “îndrăgostească de ea” un bărbat?

Maria Nagy : – Nu, eu nu cred că putem obține intenționat
să ne iubească un bărbat. Eu cred în dragoste la prima vedere, în destin, în chimie, în sufletul pereche, și nu în trucuri. Dar poți să faci enorm de multe, pentru ca această relație să dureze, folosind ARMELE tale individuale. In primul rând să rămâi tu însăți, nu încerca să te transformi în ceva ce nu ești, doar
pentru a-l impresiona, ce dăunător și dificil ar fi să trăiești în permanență sub o mască și să realizezi că bărbatul iubit e de fapt îndrăgostit de un fals și nu de ființa ta adevărată!!
Mai poti apoi utiliza și arma de a-l face gelos. Dar să nu sari peste o anumită înălțime. Căzătura va fi dureroasă. 😊

Marina Almășan : – Ai și arme personale?

Maria Nagy: – Eu, personal, de când mă știu, am investit în look-ul meu. Când se îndrăgostește un bărbat de Tine, vrei să fii în forma cea mai bună; alegi o coafură adecvată, un machiaj care scoate în evidență trăsăturile tale frumoase, alegi o ținută care îți vine ca turnată, astfel scoți în valoare feminitatea,apoi porți tocuri în ocazii importante fiindcă dau o formă
amețitoare picioarelor. Nu trebuie să uiți să zâmbești fiindcă este o armă prețioasă, să ai grija ca în discuție să existe un dialog și nu monolog, să-l asculți cu atenție, permite-i să-ți descopere latura veselă, haioasă care îl va ajuta să
se simtă mai relaxat în preajma Ta. Provocă-l să vorbească mai mult despre El și el la randul lui va fi interesat să afle mai multe detalii despre tine, astfel încât discuția va decurge firesc și ore în șir. Gândurile se vor lega, transformându-se într-un lanț… și iaaar am putea continua lista fără sfârșit. Și mai pomenesc
de o singură armă: vrăjește-l cu un parfum irezistibil! In cazul meu trucul a funcționat!! 😁

Marina Almășan: – Dacă ar fi să dai timpul înapoi, ce anume ai vrea să schimbi?

Maria Nagy: – Nu aș schimba prea multe lucruri. Probabil aș petrece mai puțin timp jelind dragostea pierdută și aș avea mai puțină încredere în bărbați. Atât, deoarece în general eu, înainte să iau o decizie, reflectez îndelung și astfel am scos maximul din orice situație deci, pe scurt, în orice situație am făcut tot ce se putea face, ținând cont de oportunități. Nu
mi-am forțat limitele și astfel nu am avut prea multe ocazii de a greși!!

Marina Almășan : – Probabil că un rol important l-a avut și educația primită acasă. Ce sfaturi ai primit tu, de la mama, în materie de băieți și ce sfaturi i-ai dat fiicei tale, în aceeași privință?

Maria Nagy : – Nu am primit foarte multe sfaturi de la mama, dar până în ziua de azi îmi răsună în urechi ceea ce mi-a spus: “ la un bărbat nu contează frumusețea exterioară, să cauți mereu frumusețile interioare, ele nu sunt trecătoare. Și tine minte: “ un bărbat frumos” nu va fi niciodată doar al tău! Pe bărbatul care te înșeală sau te abuzează fizic, NU-L
IERTA!!! Mai devreme sau mai târziu va repeta această greșeală!! Cam atât… și același sfat i-l dau și fiicei mele…!!

Marina Almășan: – Din păcate tinerii nu prea ne ascultă, vor să învețe singuri toate astea, și ajung și ei să treacă pein suferințele noastre… Maria, ești o fire foarte sensibilă. Plângi la filmele de dragoste? Ai trăit ceva similar cu ceea ce se întâmplă pe ecran? Vorbește-ne de povestea ta cu Omar Sharif!

Maria Nagy: – Da, plâng foarte des la filme, în mod special la întâmplări adevărate și mai puțin la ficțiune! Dar am plâns la filmul Pe ARIPILE VANTULUI, la DOCTOR ZHIVAGO… și încă la multe altele. Nu cred că am avut povești de iubire identice cu cele din filme, dar e sigur că aș fi vrut să am! Mai ales când m-am întâlnit cu Omar Shariff la Cairo. Mi s-a oprit respirația…. Îmi aduc aminte că în anul 1988 cântam într-un hotel pe malul Nilului și deodată… a apărut Omar Shariff! Cu toată simplitatea lui, era o persoană fermecătoare, cu ochi negri și pătrunzători, cu un zâmbet șarmant, îmbrăcat elegant… M-a cucerit imediat! Ce bine era să traiesc cu el aceeași poveste de dragoste pe care el a împărtășit-o cu Lara! Dar viața nu este un film. Astfel, a trebuit să mă mulțumesc cu o discuție minunată, purtată la o cafea fierbinte, cu un cadou primit de la el, pe care îl păstrez și astăzi cu sfințenie și cu niște clipe magice în timpul cărora privirile noastre s-au încrucișat. Cântam melodia lui preferată, intitulată L’hymne a l’amour (Edith Piaf). Era de notorietate faptul că o adora pe Edith Piaf! Aparatul de fotografiat a imortalizat momentul și astfel s-a făcut acea poză, de care sunt cea mai mândră până în ziua de azi.

Marina Almășan : – Dacă tot vorbim de bărbați celebri, am să forțez puțin nota: ce bărbat al Planetei ți-ar fi plăcut să cunoști mai “în amănunt”?

Maria Nagy: – Răspunsul e simplu: mai mulți, dar cel căruia
niciodată nu i-aș fi rezistat, este chitaristul Saul Hudson de la “Guns N’ Roses ! 😁

Marina Almășan: – N-ai gusturi rele! Dar nici el nu cred că ți-ar fi rezistat! 😉Draga mea, ne apropiem de finalul interviului? Ce sfat le dai femeilor, în materie de dragoste, firește?

Maria Nagy: – Am, pentru ele, un singur mesaj: nu o căutați, nu
alergați după dragoste, ar fi de prisos, barbatul viselor voastre va veni singur,când nici nu te aștepți!! Și niciodată nu poți fi pregătită pentru dragoste!!

Marina Almășan : – Subscriu! În final, propune-ne o melodie de-a ta, potrivită acestui context!

Maria Nagy : – Iat-o: