Femei de 10

Legea lui Parkinson: de ce marea noastră majoritate rămânem toată viața săraci?

empty wallet - woman with no money in purse shopping. Female shopper in clothes store upset crying as she is out of money. Funny image of mixed race Caucasian / Asian woman.

Legea lui Parkinson, elaborată într-o notă satirică pe baza unor studii ale unor organizații guvernamentale britanice, este una dintre cele mai cunoscute și importante legi, utilizate în sfera financiară. Ea a fost formulată de scriitorul britanic Northcote Parkinson cu mulți ani în urmă și ea explică de ce marea majoritate a oamenilor rămân toată viața săraci.

Principiul de acțiune a legii

Legea spune că, indiferent de cât de mult câștigă cineva, acesta are tendința de a cheltui totul, sau chiar mai mult decât atât. Cheltuielile cresc proporțional cu câștigurile. Mulți dintre noi ajungem, la un moment dat, să câștigăm mult mai mulți bani, decât câștigam la începutul carierei. Se pare insă că, și atunci și acum, avem nevoie de fiecare bănuț câștigat, pentru a trăi. Indiferent de cât de mult câștigăm, pare că nu este niciodată suficient.

Cheia către succesul financiar

Prima concluzie ce rezultă din Legea lui Parkinson este următoarea: ” Independența finaciară apare abia după încălcarea Legii lui Parkinson”.
De fapt, această lege evidențiază o capcană în care cade majoritatea dintre noi. Este și cauza apariției datoriilor, a neliniștii în materie de bani și neplăceri finaciare. Abia atunci când reușim să ne opunem dorinței interioare de a cheltui tot ce am câștigat, vom începe să economisim bani și să ne deosebim de restul lumii.

Diminuați-vă cheltuielile!

A doua concluzie rezultată din Legea lui Parkinson este următoarea : „Dacă le veți permite cheltuielilor voastre să crească într-un ritm mai mic decât veniturile, iar diferența o veți economisi sau o veți investi, peste un timp oarecare veți deveni independenți, din punct de vedere financiar”.
Acest lucru este, de fapt, cel mai importat. De aici veți găsi resorturile pentru a vă spori bunăstarea materială. Încălcând , conștient, Legea lui Parkinson veți sfârși prin a deveni independent din punct de vedere financiar.

Exerciții practice

Aici avem de a face cu două abordări pe care le puteți folosi, pentru a aplica cât mai repede legea despre care vorbim:
În primul rând, imaginați-vă că vă aflați în pragul falimentului și că trebuie să luați măsuri urgente pentru a redresa situația. Ajustați așadar drastic cheltuielile inutile. Întocmiți un buget riguros al cheltuielilor curente obligatorii, pe durata unei luni, și străduiți-vă, măcar o vreme, să vă încadrați în aceste cheltuieli.
Studiați cu atenție fiecare capitol de cheltuieli, puneți sub semnul întrebării oportunitatea fiecăreia dintre ele, ca și cum ați analiza bugetul altei persoane,nu al dvs. Căutați mijloace de a economisi. Fixați-vă ca obiectiv o reducere  cu măcar 10 la sută a cheltuielilor pe următoarele 3 luni.
În al doilea rând, luați decizia de a economisi și investi 50 la sută din fiecare creștere a veniturilor voastre, indiferent de sursa lor. Învățați să trăiți din acele 50 la sută care vă rămân. Faceți acest lucru pe parcursul întregii voastre vieți active.

Sursa: econet.ru

Sirse foto: finance.bigmir.net, univer.tv, girlsjustwannagetfunds.com

Publicitate