Călătorii Timp liber

Kavala – micul Monte Carlo al Greciei

kavala

Mulți români cunosc Kavala ca punct de tranzit spre Thassos. Foarte puțini însă se opresc să descopere orașul supranumit micul Monte Carlo al Greciei. Kavala este principalul port din Macedonia de Est, al doilea oraș din nordul Greciei, după Salonic și unul dintre cele mai pitorești orașe din Grecia. Vara, numărul turiștilor crește semnificativ, atrași fiind atât de condițiile oferite cât și de locurile frumoase, în special satele grecești tradiționale și prețurile accesibile.

Portul din Kavala este de o frumusețe rară iar peisajul include bărci de pescuit în toate culorile, ancorate la mal. De aici puteți face legătura cu Thassos, Lesbos, Limnos, Chios, Samos, Samothraki, Rafina, Piraeus și Insulele Dodecaneze.

Hotelul Galaxy vă oferă, pe lângă serviciile de calitate și o impresionantă vedere de sus a portului și a Kavalei.

Aflat într-o locație unică, Hotel Lucy este o combinație perfectă între vederea către Marea Egee, camere elegante, multiple facilități, piscină exterioară și plajă distinsă cu steagul albastru.

Printre atracțiile istorice ale orașului, la loc de cinste se află Castelul din Kavala cu o priveliște uluitoare asupra orașului care vă face să uitați de drumul ușor anevoios, cu străduțe înguste și Apeductul construit de Suleiman Magnificul cu o înălțime de 25 m, o lungime de 282 m și 60 de arce de dimensiuni diferite. Kavala sau Neopolis cum era numit pe vremuri este orașul unde Apostolul Petru a venit pentru prima oară în Grecia și a ținut o predică.

La scurtă distanță de Kavala veți descoperi plaje pentru toate gusturile, fie că preferați plajele cu nisip fin sau pe cele ușor stâncoase. Liquid beach bar este o alegere inspirată. Cu nisip fin și apă cristalină, această plajă este probabil una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia.

Nea Iraklitsa este o altă zonă a litoralului din Kavala extrem de ofertantă, cu un mic port, taverne și plajă. Ce poți să îți dorești mai mult? Plaja “Alana” a fost răsplătită cu steagul albastru și este considerată una dintre cele mai bune plaje.

In ceea ce privește cazarea în Iraklitsa, aveți de unde alege!

Edem Luxury Apartments

Iraklitsa Beach

Studios Katerina

Și în Kavala veți avea ocazia să savurați mâncare tradițională, fie că optați pentru o tavernă pe malul mării sau pentru restaurante ascunse pe străduțele înguste. Taverna Konstantaki este o afacere de familie care datează din 1950 și care s-a transmis din generație în generație. Pe pereții tavarnei puteți admira poze cu familia care deține de peste 60 de ani afacerea.

Așadar, data viitoare când vă aflați în Kavala, faceți o oprire mai lungă. Nu veți regreta!

Călătorie realizată cu sprijinul:

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate