banner marshal garden
Diverse

Iată de ce, uneori, trebuie să păstrezi distanța față de familie

Nimic nu este mai dureros și devastator decât să rupi legătura cu unii membrii ai familiei. Mai presus de orice, legăturile de familie ar trebui să fie cel mai important lucru din viața fiecărei persoane. Există însă situații când ruperea relațiilor cu unii membrii ai familiei este cea mai bună soluție. Pentru a evita orice disconfort fizic, emoțional sau psihic, este important să te pui pe tine pe primul loc. Iată cum recunoști o persoană toxică din familie față de care trebuie să păstrezi distanța.

  1. Te judecă întotdeauna

Critica constructivă este folositoare. Dar să fi judecat în mod constant poate duce la scăderea stimei de sine. Oricât ai încerca, ei îți vor nega meritele și eforturile. Dacă ai astfel de persoane în familia ta, este indicat să stai departe de ele.

  1. Le place să dramatizeze

Să spunem că iei decizia de a-ți deschide sufletul și să vorbești deschis despre problemele tale cu o persoană de încredere din familie. Dar, a doua zi, afli că ți-a trădat încrederea. Iar ceilalți membrii profită de secretul aflat și încearcă să îl folosească împotriva ta. Aceasta este a doua trădare. În acest moment, legătura cu aceste persoane, chiar trebuie întreruptă.

  1. Acum te prețuiesc, acum te desconsideră

Acum este iubitoare, de încredere, decentă, iar în secunda următoare îți aruncă numai insulte și injurii. Ei bine, nu cade în capcană! Cea mai bună soluție este să ignori o astfel de persoană. Nimic nu este mai dureros pentru astfel de persoane decât să le ignori. Dacă lași să se vadă, cel mai mic semn de slăbiciune, te va manipula și va prelua controlul asupra ta.

  1. Sunt aproape doar când au nevoie de tine

Un membru toxic al familiei va fi alături de tine doar dacă are nevoie de tine. Altfel, va dispărea într-o secundă. Asemenea persoane nu țin la tine și nu o vor face niciodată.

  1. Nu greșesc niciodată

Persoanele toxice nu recunosc când greșesc. Indiferent ce cred ceilalți, ei sunt convinși că au dreptate. Pentru asta, folosesc tehnici de manipulare pentru a-i face pe cei care le cad victima să pună la îndoială propria încredere și intuiție. Dacă îi lași să se infiltreze în viața ta, vei avea de suferit. De aceea este indicat să stai departe de ei.  Sau și mai bine, să rupi orice legătură cu ei!

Sursa: gottadotherightthing.com

Femei de 10 pe Facebook