Hobby Timp liber

Hobby-uri care vă dezvoltă inteligența

Ekaterina Gapanovich

Multe din activitățile noastre din timpul liber ne ajută să ne dezvoltăm și ne fac mult mai deștepți. Site-ul BrightSide.me a întocmit o listă cu cele mai comune hobby-uri care ne dezvoltă abilitățile mentale. Este rândul vostru să deveniți super-eroii timpurilor noastre.

  1. Este foarte plăcut să asculați muzică în timpul liber, dar știați că a învăța să cântați la un instrument vă face mai deștepți?
  2. Să urmăriți un film este relaxant dar nimic nu poate întrece lectura unei cărți. Lăsați-vă imaginația să dea viață poveștii cu ochii minții. Efectele pozitive sunt garantate.
  3. Ekaterina GapanovichSă vă extenuați din când în când la sala de sport este total ineficient. Veți avea rezultate mult mai bune dacă faceți mișcare în fiecare zi, chiar dacă într-un ritm mai lent.
  4. Puteți învăța mai multe limbi străine o dată. Nu uitați să luați câte o pauză între activități.
  5. Rezervați-vă timp pentru a repeta lucrurile învățate.
  6. Toți avem nevoie să îmbinăm utilul cu plăcutul, să intercalăm în activitățile noastre momente de relaxare, să avem convingerea că ceea ce facem este deopotrivă util și plăcut. Alegeți în locul jocurilor video, activități care vă solicită mintea (ex. puzzle, cuvinte încrucișate etc.)
  7. Dacă vreți să vă reîncărcați bateriile nu vă petreceți toată ziua zăcând pe canapea. Încercați să vă relaxați într-un mod activ (jucați tenis, mergeți la o plimbare în parc etc.)

Foto: Ekaterina Gapanovich

 

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.