Femei de 10

Femei, bărbați și flori

Apreciez femeile care știu cum să se bucure atunci când primesc un buchet de flori. Acele femei care atunci când primesc o floare, un buchet sau o cadă plină de petale, nu fac un spectacol în online despre asta. Cred, pentru unele persoane tentația este prea mare, pentru că orgoliile sunt mari între feline și creierașul invers proporțional cu orgoliul.
De asemenea, apreciez bărbații care știu când și cum să ofere flori femeilor din viața lor. Acei bărbați care oferă una, trei, cinci sau în fine… niciodată număr par. Care oferă femeilor flori nu atunci când greșesc sau cel puțin nu doar atunci când greșesc, ci care fac asta în mod natural, în semn de apreciere. Cei care nu fac un show plin de kitsch din asta, într-un mod ostentativ și previzibil.
Mie îmi face plăcere să ofer flori femeilor din viața mea. Nu știu dacă sunt obișnuit să fac acest gest de apreciere pentru că așa am fost eu învățat de mic în familie, ori și poate pentru că în regiunea Moldovei, așa e tradiția. La 15 ani m-am mutat din Bacău în București. Ceea ce am observat și încă observ și astăzi este în că în mare parte, băieții și bărbații s-au lepădat de acest obicei, ori nu l-au avut niciodată. Nu știu dacă așa sunt în mare parte bucureștenii, dar mi-am adus aminte de o întâmplare haioasă din luna martie a acestui an.
Era chiar 1 martie… Mergeam pe stradă împreună cu trei colege de la facultate. La un moment dat, ni s-au alăturat grupului un el și o ea care se cunoșteau cu una dintre colegele mele. Văzându-le pe cele trei cu flori în mână, băiatul respectiv le întreabă cât se poate de serios:
– V-ați cumpărat flori, fetelor?
La care una dintre fete răspunde:
– Le-am primit de la Andi.
– A…
În gândul lui o fi spus „mamă, cât sunt de prost!”. În gândul nostru, al celorlalți, cu siguranță același lucru: „mamă, cât ești de prost!”. Apoi, aflându-se responsabilul de bună dispoziție, mi s-a părut firesc să-i ofer o floare și tipei cu care era neghiobul, că tot era intrasem cu toții în conversație. După ce i-am oferit floarea, îmi mulțumește, o miroase, se întoarce către el și-i spune:
– E, vezi?!
Lovitură devastatoare i-a dat. Dacă nu și-a spus nici atunci „mamă, cât sunt de prost!”, înseamnă că de fapt e foarte prost. Tipa a fost sadică pe bună dreptate și am fost și eu fără să-mi propun asta.
Și acum vine partea cea mai haioasă. În aceeași lună, pe la Piața Chibrit auzisem doi bărbați care se consolau reciproc: „Păi de ce să-i duc flori? Și așa după o zi-două se usucă! Mai și dau nu știu câți lei pe ele.” Pretexte și iar pretexte… În general, un bărbații au un spirit practic mai bine dezvoltat decât femeile, dar asta nu e o scuză. E mai simplu să fii ipocrit, țopârlan, neghiob sau spuneți cum vreți voi… E mai simplu să vii acasă cu sticla sau lada de bere în mână, nu? Păi ce, florile ei trebuie să-i placă? Normal că ție în primul rând, deșteptule!
Dragi doamne și domnișoare, apreciați-le grija! Dacă vă aduc flori, bine! Dacă vin cu mâna-n buzunar, tot să-i apreciați! Se gândesc la voi cât de tare veți suferi după ce vor muri florile în vază și un bărbat care-și iubește femeia nu vrea să o vadă suferind.

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.