Femei de 10 În spatele bărbaților puternici

Doinița Dolănescu: “Expresia “poamă acră” nu i se potrivește deloc mamei Maria (Ciobanu)!”

În spatele bărbaților puternici se ascunde , mai întotdeauna, o femeie puternică : am spus-o și o repet, iar istoria umanității a demonstrat-o, cu prisosință. De cele mai multe ori, lumea nici nu află despre jumătățile de viață, sau pur și simplu, femeile care-i însuflețesc pe bărbații celebri ai Planetei. Ne aflăm în fața unui caz fericit. Ionuț Dolănescu, devenit cunoscut nu numai datorită faimoasei sale descendențe, ci și datorită propriului său talent, are o soție care nu are cum să scape neobservată. Doinița este în primul rând foarte imagefrumoasă, atrăgând privirile celor din jur la fel precum floarea soarelui atrage razele astrului tutelar. Apoi, Ionuț și-a luat-o pe scenă, alături de el. Căci Doinița este și ea artistă. Împreună au trei copiii frumoși, ceea ce nu e de ici de colo, pentru o familie de artiști, a căror viață este un slalom permanent între scenele lumii. Îi vedem, îi iubim, puțini însă știm ce se întâmplă dincolo de lumina reflectoarelor, acolo, acasă la ei, în universul lor de familie. Și suntem curioși să auzim toate aceste lucruri NU de la Ionuț, ci de la femeia puternică, cea care, chipurile, îi stă “în umbră”. Deși nu e deloc așa!..

 

Marina Almășan : – Cine a fost Doinița, înainte de a-l cunoaște pe Ionuț?
Doinița Dolănescu: – Tănăra violonistă în Ansamblul “Violonistele Moldovei”, condus de Maestrul Boris DUBOSARSKY și totodată în Orchestra “LAUTARII”, condusa de Nicolae BOTGROS
imageM.A. – Cum a avut loc întâlnirea cu Ionuț?
D.D.: – Ne-am cunoscut la Chișinău. Ionuț, în perioada 2005-2006, colabora frecvent cu Orchestra “LAUTARII” . În toamna lui 2006, la Palatul Național din Chișinău a avut loc un Concert memorabil cu ION DOLANESCU, MARIA CIOBANU și Ionuț; asa ne-am cunoscut …
M.A. : – De numele “Dolănescu” auziseși cu mult înainte, sunt sigură ! Te-a atras cumva ideea de a deveni și tu o “Dolănescu”?
D.D. : – In perioada respectivă nu m-am gândit nicio clipă că celebrii ION DOLANESCU și MARIA CIOBANU aveau să devina curând socrii mei. Am simțit însă de la bun început că mă simpatizau. Poate și datorită faptului că eu am crescut fără tată, relația între mine și ION DOLANESCU a fost una aparte, lui i-am spus “Tata” pentru prima oară !
M.A.: – Prin ce te-a convins Ionuț să spui “Da”?
D.D. : – Ne-am îndrăgostit și am simțit că nu mai putem trăi unul fără celălalt .
M.A. : – Sună frumos! Vorbește-ne despre soțul tău, cel pe care noi nu-imagel vedem , cel de acasă, din papuci și tricou. Cum este Ionuț,în ipostaza lui de soț și tată?
D.D. : – Ionuț este un familist și cele mai minunate momente sunt cele pe care le petrecem acasă, alături de micuții noștri. Relatia noastră este una cât se poate de firească , nu ne certam niciodată iar familia este micul nostru univers.
M.A. : – Foarte firească nu e, dacă nu vă certați niciodată!?Te ajută în gospodărie?
D.D.: – Da, tot ce facem, facem împreună și totodată implicăm și copiii.
imageM.A. : Dacă tot ai adus vorba, spune-ne câte ceva despre relația lui cu copiii.
D.D.: – Ionuț este un tată bun și de cele mai multe ori încearcă să mă protejeze. Nu este ușor cu trei copii mici, însă atunci când există înțelegere și dragoste, totul merge de la sine : suntem o familie unită.
M.A.: – Mai insist pe tema copiilor. Povestește-ne despre ei, despre fiecare în parte : cum sunt, cu cine seamănă.. Dacă au moștenit urechea voastră muzicala?
D.D. : – Toți trei sunt receptivi la muzică și au simț muzical. Poate că imageeste prematur să spun care dintre ei se va dedica muzicii, însă micuțului Iancu cu siguranță îi place să cânte . Nu poate încă să vorbească, dar îngână melodii și ma fascinează interesul lui pentru muzică, la doar un an și jumate . Ioana a moștenit ochii albaștri ai bunicului ION, iar Vlad, băiatul nostru cel mare, studiază deja vioara și pianul.
M.A. : – În curând prevăd că veți constitui o familie muzicală, ca în celebrul film “Sunetul muzicii! Faptul că amândoi vă regăsiți în aceeași pasiune și preocupare pentru muzică nu e un lucru plictisitor? ( muzica pe scenă, muzică și acasă!..)
D.D. : – Cu siguranță, muzica ne-a unit și, dimpotriva, faptul că avem pasiuni comune ne face să nu ne plictisim niciodată. După nopțile obositoare când cântăm la diferite evenimente diminețile relaxante sunt atunci când Ionuț se așează la pian și mă acompaniază, cântând acasă de placere .
imageM.A.: – Tot ce-mi spui, pare atât de idilic!..Care sunt cele mai complicate momente într-o căsnicie? Când trebuie să dea dovadă femeia de înțelepciune?
D.D.: – Tot timpul o femeie trebuie să aibă stăpanire de sine și să dea dovadă de înțelepciune. Nu toate familiile sunt la fel, însă atunci când există dragoste și respect, momentele complicate sunt depășite. Nu știu dacă există căsnicii perfecte, dar mulțumesc bunului Dumnezeu că eu am parte de o căsnicie fericită.
M.A. : – “Soția de nota 10” – dă-mi o definiție!
D.D. : – Aș prefera să-l intrebați pe Ionuț, dacă sunt într-adevăr o soție de nota 10 …?!
M.A. : – Gura lumii spune că soacra te apreciază foarte mult, ceea ce nu e puțin lucru! Le poți da tinerelor o rețetă prin care să-și câștige, fiecare, “poama acră” de partea lor?
D.D. : – Soacra mea, D-na MARIA CIOBANU este o femeie și o mamă extraordinară. O iubesc enorm de mult și îi sunt recunoscătoare ori de câte ori mă ajută cu micuții noștri. Suntem o familie binecuvântată într-adevar, iar sinonimul de “poamă acră” credeți-mă nu se potriveste deloc mamei Maria, dânsa-i “o dulceață” …de femeie !
M.A.: – Să revenim la tine și la Ionuț. Ce are nevoie, de fapt, o femeie, imagede la jumătatea ei de viață?
D.D.: – Dragoste, respect, încredere, siguranță . . .
M.A. : – Succesul lui Ionuț vă ajută sau vă încurcă relația?
D.D. : – Noi am creat un cuplu și dobândim succesul împreună. În plus, atunci când iubești un om cu adevărat, nu poti decât să te bucuri pentru succesul său .
M.A. : – Care este cântecul vostru comun, preferat?
D.D. : – Din fericirea pe care o trăim împreună s-a născut un cântec intitulat “Sunt un tată fericit” care dă și titlul albumului care tocmai a apărut pe piață.
imageM.A.: – Numește-mi trei momente concrete, în care ai simțit ca ți-ai găsit, in Ionuț, sufletul-pereche.
D.D. : – Scena, familia, momentele intime cu soțul meu.
M.A. : – Să încheiem cu cel mai mare vis al tău !
D.D. : – Ha…ha…ha – Să realizăm, împreună cu tine, o emisiune și la TVR !