banner marshal garden
Sănătate

Dansul – cea mai bună soluție împotriva îmbătrânirii

dans seniori

Toată lumea recomandă mișcare a pentru a ne menține în formă, atât corpul cât și psihicul. Dar care sunt cele mai bune exerciții? Cu atâtea variante este foarte greu să alegi cea mai potrivită soluție pentru tine. Iar adevărul este că ceea ce funcționează pentru o persoană, nu are același efect asupra alteia. Înotul era considerat, la un moment dat, cel mai complet sport întrucât angaja întregul corp, dar din păcate nu toată lumea știe să înoate iar accesul la piscină nu este întotdeauna la îndemâna oricui. Astfel, o variantă mult mai simplă și eficientă în lupta cu anii o reprezintă dansul. Un studiu recent arată că persoanele care dansează în mod regulat își încetinesc procesul de îmbătrânire.

Dansează ca și cum nimeni nu te vede  

Avantajul dansului este că și atunci când greșești, tot corect este. Vei auzi foarte des ”dansează ca și cum nimeni nu te privește”. Este și o metaforă a vieții și înseamnă să te simți liberă să te exprimi după cum simți. Partea bună este că pe lângă mișcare, dansul îți crează o stare psihică foarte bună.

Dansul dezvoltă musculatura și echilibrul

Poate nu te-ai gândit la beneficiile dansului asupra sănătății și încetinirii procesului de îmbătrânire, dar studiile au arătat că numai dansul poate avea un astfel de impact asupra sănătății: dezvoltă musculatura și echilibrul. Iar avantajul dansului este că îl poți desfășura oriunde și oricând dorești. Și este molipsitor.

Dansul ajută la îmbunătățirea memoriei  

dansCând un grup pe participanți în vârstă a fost solicitat să învețe o serie de dansuri, rezultatele au fost uimitoare. O dată cu înaintarea în vârstă, memoria începe să se deterioreze și devine din ce în ce mai greu să reții informații. Dansul însă aduce îmbunătățiri ale memoriei musculare și cognitive. Corpul învață să anticipeze mișcările și să asocieze pașii de dans iar acest lucru ajută memoria. În cadrul studiului a fost comparat grupul persoanelor care dansau cu un grup de atleți și s-a demonstrat că în cazul dansatorilor, memoria s-a îmbunătățit, în timp ce în cel de-al doilea grup nu a fost înregistrată nicio schimbare.

Crezi că nu știi să dansezi? Gândește-te de două ori!  

Nu toată lumea s-a născut cu ritmul în sânge. Muzica este universală. A făcut parte din ritualuri, ceremonii și viață încă din cele mai vechi timpuri. Dansul este natural și simplu. Nu ai nevoie de echipament special și poți dansa în bucătărie, în timp ce amesteci în mâncare. Dansul este mai mult decât mișcare. Te face să te simți plină de viață.

Învață dansuri noi pentru a-ți păstra interesul și bucură-te de viață. Iar dacă sunt pe margine oameni care te privesc, încurajează-i și pe ei să ți se alăture!

Sursa: hackspirit.com
Foto: photography.tutsplus.com, rugbydementiasupport.org.uk, FirstLight Home Care, 1Funny.com

Femei de 10 pe Facebook