Călătorii Timp liber

Dacă e vară, e Grecia!

Grecia Maronia

Zilele trecute vă povesteam de Alexandroupoli, un orășel de vis din Nordul Greciei. Astăzi vă propun să mergem la doar 50 de km de Alexandroupoli pentru o scurtă vizită în orașul Komotini, capitala regiunii Macedonia de Est şi Tracia. Piața centrală este plină de viață, în special noaptea datorită numărului mare de studenți care locuiesc aici, iar centrul vechi este atractiv pentru turiști care pot descoperi în case tradiționale magazine pe toate gusturile.

Indiferent dacă vizita în Komotini este o parte din vacanța voastră sau vă aflați aici pentru afaceri Hotel Democritus este cea mai bună alegere. Personalul prietenos, serviciile prompte și priveliștea de vis vor transforma șederea în Komotini într-o vizită de neuitat.

O altă opțiune este Maronia, la 30 km de capitala Komotini. Cu o populație de 500 de locuitori și 15.000 de turiști anual, Maronia adăpostește cel mai vechi așezământ din Tracia – situl arheologic al teatrului antic din Maronia unde au loc anual concerte de muzică clasică, datorită acusticii bune. De asemenea puteți descoperi măslini de peste 600 de ani și Agios Haralambios, un pitoresc port pescăresc. De asemenea, în urmă cu 30 de ani, aici a fost descoperită o podea din mozaic, aparținând, se pare, unei bărbat înstărit din acea zonă.

Albastrul profund al Mării Traciei îl puteți admira cel mai bine de pe plaja Hotelului Ismaros. Aici veți descoperi o mare varietate de facilități care vor satisface și cele mai pretențioase mofturi.

Pentru iubitorii de munte, Hotelul Roxani Country House oferă o vedere spre pantele Muntelui Ismaros și Marea Traciei, fiind înconjurat de pini.

Taverne la tot pasul și cafenele pe malul mării vă oferă posibilitatea de a vă bucura de experiențe unice. Iar în imaginile de mai jos puteți vedea cum arată priveliștea după o ploaie scurtă de vară de pe terasa Kaggkeles beach bar!

Grecia nu înseamnă doar plajă și mâncare. Grecia înseamnă istorie și credință, iar Mănăstirea Sf. Nicolae din Porto Logos este un exemplu în acest sens. Aparține de Mănăstirea Vatopedu de pe Muntele Athos iar adevărata valoare istorică și religioasă completată de frumusețea naturală oferită de Lacul Vistonida atrage mii de turiști anual.

Mulțumim pentru sprijin: 

Publicitate