Bombănelile Marinei Editoriale

Cum să-ți educi mult iubita jumătate de viață. Îndrumar pentru femeile măritate

Ce bucurie! Te-ai măritat!( în sfârșit! ) Ai intrat în rândul lumii! Altfel spus, a început și în casa ta să miroasă a bărbat!
Nu ai voie însă să te relaxezi, pentru că greul abia de acum începe! Ai dobândit ceea ce ți-ai dorit, însă pe umerii tăi s-a înghesuit o imensă responsabilitate . Va trebui să începi o muncă laborioasă : aceea de a-l educa pe noul venit, de a-i urmări fiecare pas și de a-l transforma, în final, în ceea ce dorești. Adică în “barbatul visurilor tale”!
Nu te iluziona nicio clipă că un soț se educă mai ușor decât un copil! Ași! Cel din urmă, copilul adică, știm sigur că nu ne va trăda niciodată pentru o altă femeie și, cel puțin în primii ani, nu există riscul să se apuce de băutură!
Cu primul, lucrurile devin mult mai complicate! Sisif e mic copil, pe lângă munca pe care o vei avea tu de îndeplinit! Sunt ceva șanse să si reușești, dar se poate la fel de bine să și esuezi! Căci nu toți bărbații sunt “educabili”!
Experiențele cumulate ale tuturor femeilor planetei au generat un soi de… reguli de educare a partenerului de viață! Aplicându-le, vei obține în final un soț deștept, ascultător și potent financiar. Adică așa cum își dorește orice femeie!

Din prima zi a mariajului vostru, soțului trebuie sa-i intre bine-n cap cine este “stăpânul casei”! Nu trebuie să existe niciun dubiu în acest sens, iar “noului venit” trebuie să-i intre bine-n cap că nu are voie să iasă niciodată din cuvântul “superiorului” său! Acest lucru vă va feri de complicații ulterioare.

Ghidandu-te după proverbul “drumul către inima, trece prin stomac”, ocupă-te din prima zi, de alimentația corectă a “colegului de dormitor”. Ai grijă să mănânce la timp, sănătos și echilibrat, însă fară a te transforma în bucătăreasa lui. Prin urmare, în primii ani poti rezolva problema, apelând la semipreparate sau chiar la mâncărurile gata făcute, de la Mega Image . Cu timpul, poți avansa la o etapa superioară : alimentația la Fast-food. În niciun caz, la restaurant! Il vei invăța prost! Iar acele zile, în care te vei învrednici sa-i faci o omletă sau un chec, trebuie să devină pentru el adevărate evenimente, pentru care să te divinizeze!

Să nu-ți scape niciodată din vedere că soțul este o entitate aparte, care are nevoie de o grijă anume. Poartă-l curat. Învață-l că, așa cum are grijă de mașina lui și o spală toată ziua, tot așa trebuie să se îngrijească și pe sine : să se spele regulat ( inclusiv pe dinți!), să-și taie unghiile și părul din nas, să nu evite vizitele la stomatolog! Imbracă-l cu gust. Dar îți recomand totuși să nu exagerezi : un soț prea îngrijit poate deveni un punct de interes pentru femeile din jur.

4. Efortul fizic îi este absolut benefic soțului tău!
Dacă îi vei infrâna dorința de mișcare, ai toate șansele să te alegi cu un soț supraponderal. Iartă-i așadar chiar și escapadele și nu te teme că nu ți se va mai întoarce acasă. Găsești tu cu ce să-l ai la mână!
Poți contribui la condiția fizică a alesului tău și prin alte metode, mult mai “casnice” : îl poți pune periodic sa rearanjeze mobila în apartament, să zugrăvească, să-ti ajute părinții la treburile din grădină. În principiu, e bine ca sotii noștri să aibă mereu câte ceva de făcut, ca să nu aibă timp să se gândească la prostii.

Nu uita niciodată să recompensezi buna purtare a sotului tău!
Răsfață-l cu ceea ce știi că-i place, dar nu exagera nici aici! Tactica “biciului și a berii” funcționează perfect, în toate colțurile lumii. Raportul ideal este : la fiecare răsfăț, câte două pedepse! Pentru un tânăr însurățel, cea mai bună recompensă va fi permisiunea de a înopta în patul tău. Odată cu trecerea anilor, recompensele vor evolua către “Bine, hai, mergi cu băieții la bere”, “Ok, du-te la pescuit!” sau “Fie și saună, dar să nu te prind că sunt și femei pe-acolo!”
Nu exista soț care să n-o dea, la un moment dat, în bară, de aceea un rol important în educarea lui îl au măsurile punitive. Pedepsele trebuie aplicate pe loc, și nu după ce deja s-a uitat motivul lor. Uneori se admite pedepsirea soțului chiar și fără un motiv anume, ci doar așa, de-a naibii : el insă va ști pentru ce pătimește, iar tu te vei simți mult mai bine, dupa ce-l vei chinui puțin.
Ferește-te de pedepsele fizice! Au fost cazuri în care soții-zdrahoni au ripostat și și-au băgat nevestele în spital!

Invață-l să reacționeze prompt la comanda “Ciocu’mic! “. Va trebui să faci cateva antrenamente, în acest sens, în apartamentul vostru și abia după aceea te poți încumeta sa-l scoți în lume. Nu-l scăpa însă din ochi și fii gata în permanență să-i dai comanda “Ciocu’mic”, atunci cand vezi că începe să vorbească gura fără el și riscă să te facă de râs. În educația bărbaților noștri, această comandă este vitală : ei trebuie să stie bine care le este locul, ceea ce reprezintă o condiție esențială a păcii și armoniei conjugale.

Nu neglija dorința soțului tău de a avea propriul său “colțișor”. Acordă-i acest privilegiu, dar urmărește-l îndeaproape cum îl pune în practică. Vei constata că-și va înghesui în locșorul aprobat, diverse porcării, de genul : tehnica de calcul, căblăraie, scule, ustensile de pescuit, ba chiar, uneori, chiar și soldăței de plumb sau mașinuțe. Strânge din dinți și tolerează-i această “libertate”. Dacă ne aflăm în situația unui soț cu ștate vechi, el poate fi exilat , fără probleme, in garaj.

Obisnuiește-ți soțul cu ideea că , pentru următorii 100 de ani, vei face parte din viața lui. Marchează-ți teritoriul! Fă asta, pentru ca să i se întipărească bine în minte cine e stăpâna inimii sale! Decorează-i locul de muncă cu fotografii de la nuntă și cu poze cu tine și copiii. Chiar și cu mama soacră! “Uită”, în mașina lui, o eșarfă de-a ta, un ruj, obligatoriu scaunul copilului sau chiar o poză cu tine! Verifică-i, în fiecare zi, verigheta ! Ea nu are voie să dispară sub nicio formă de pe inelar! Inspectează-i inelarul : urma albă a verighetei trebuie să fie foarte pronunțata, mai ales vara. Găsește mereu pretexte spre a-i da telefon la serviciu și fă-i vizite inopinate la birou. Omniprezența ta îi va reteza din fașă orice gând năstrușnic!

Iată și o comandă la care soțul tău trebuie să învețe să reacționeze prompt, încă din primele clipe ale mariajului : “Hai încoa’!” Comanda este asimilată destul de ușor în primii ani, cat încă soțul are proaspete în minte amintirile din copilărie, adică atunci când mama lui îl chema la raport, iar el trebuia să se prezinte imediat, riscând altfel s-o ia pe coajă. Nu uita să-l mai și mângai, din cand în când, pe creștet, pentru docilitate. Dar ai sarcina să-i bagi în cap comanda “Hai încoa’!”, și asta înainte de a începe să circuli cu el prin tot felul de statiuni de odihnă și astfel de locuri ale pierzaniei, unde, dacă nu i-ai dezvoltat acest automatism, este posibil să ai parte de surprize neplăcute.

În concluzie, vreau sa rețineți cu toatele, că educarea unui soț adevărat nu se face peste noapte, ea necesită timp, efort si răbdare. Aducerea, în ograda ta, a unui soț, te încarcă de responsabilități. Așa că…nu te culca pe o ureche! Documentează-te, citește literatură de specialitate, fă workshop-uri cu neveste de succes, nu înceta să înveți în fiecare zi și, vei vedea, în final strădaniile tale vor fi încununate de succes!

Rubrică oferită de

Uscatoare rufe