Bombănelile Marinei Editoriale

Cum poți să-i explodezi creierul unui bărbat?

Pentru că încă este perioada relaxată a începutului de an, haideți să abordăm, tot relaxat,  o temă cât se poate de serioasă în realitate : cum putem noi, femeile,  extermina psihic un bărbat? Este o întrebare pe care reprezentantele sexului frumos ar trebui să și-o pună din cand în cand, coborând de pe piedestalul “femeilor perfecte”, unde le place să stea cocoțate. Puțină analiză nu strică, mai ales că de multe ori ne întrebăm, ingenue, de ce oare se enervează partenerii noștri, ignorând cu desăvârșire faptul că, de fapt, noi suntem cele care le aprindem fitilul. 

Deși știu că voi fi aplaudată, probabil, doar de către cititorii – barbați ( am constatat că revista noastră abundă și în aceștia, deși are specific feminin! 😁), totuși îmi voi duce inițiativa până la capăt, identificând modalitățile prin care reușim să ne scoatem din țâțâni partenerii de viață. 

Iată cateva din ele ( iar lista de mai jos așteaptă propunerile voastre constructive!) : 

1. “Iubitule, ghicește singur de ce sunt supărată, de ce m-am îngropat în tăcere, ce naiba e cu mine și de ce mai și lacrimez, pe deasupra, de mi s-a întins tot rimelul pe obraji..”. 

…Efectul? La început, sărmanul om va încerca să afle ce s-a întâmplat cu noi și astfel vom căpăta doza de atenție dorită. După care situația va începe să-l calce pe nervi, fața noastră schimonosită de plâns îl va enerva la maxim, căci se va considera manipulat. Și nu va fi departe de adevăr, nu-i așa?…

  2. “Iubitule, faci totul pe dos!  Nu știu ce naiba e cu tine, dar nu le nimerești deloc!” Mda…aici iarăși avem de a face cu sindromul “Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!” De ce , oare,  trebuie să-i lăsăm pe ei să ghicească ce flori ne plac, unde vrem să ne ducă în weekend, dacă au voie să ne atingă și unde?!? În loc să le spunem deschis ce ne pofteste inimioara, ca să evităm situațiile delicate și nemulțumirile ulterioare.. Dar noi tăcem, facem pe rușinoasele și-i împingem , cu bună știință, spre greșeli, gafe și decizii care nu ne convin..

3. “Dragul meu, ești un bou! Un om normal n-ar face niciodată așa ceva!”  …Oare chiar nu-mi auzi gandurile?!? – gâdim noi, după ce iubitul nostru dă cu oistea-n gard.  Păcat că înțelepciunea și orgoliul mă împiedică sa-ti spun cu voce tare ceea ce gândesc, așa că vei continua să fii bou, perseverând în greșelile tale! Și doar la început păreai în regula! Sau…poate mi s-a părut mie?..

Din păcate, trebuie să refunoaștem :  ei, sărmanii noștri bărbați, nu prea au norocul să primească din partea noastră o informație precisă, punctuală, corectă și clară. De aceea se vor scălda mereu în incertitudini, nu vor ști ce să facă pentru a ne fi pe plac și , uite-așa, ne vor mitralia existența cu gafele lor repetate, prăbușindu-ne colțurile buzelor și inundându-ne ochii în lacrimi și sufletul în deziluzii. 

Așa că, dragile mele, haideți să facem o revoluție în felul nostru de a ne manifesta : atunci când vrem ceva anume, când NU vrem, nici în ruptul capului, ceva, când un lucru ne supără sau scoate din minți, să le spunem deschis partenerilor noștri! Fără menajamente! Altminteri, vom sucomba, de fiecare dată, în aceleași furtuni sentimentale, accesorizate cu amenințarea că ne vom despărți de “acest bou, care -culmea! –  cândva a fost băiat atât de bun”….

Rubrică oferită de :

Femei de 10 pe Facebook