Ea și El

Cum poţi fi un partener romantic?

Este uşor să fi romantic la începutul unei relaţii când sentimentele sunt puternice. După ce lucrurile se mai liniştesc este nevoie de efort şi imaginaţie însă. Ţineţi minte! Romantismul înseamnă să îţi exprimi  afecţiunea, aşa că nu este nevoie să fi bogat pentru a fi romantic. A păstra pasiunea vie vă va recompensa cu o relaţie de lungă durată, în care amândoi trebuie să faceţi diverse gesturi, unul pentru celălalt.

1. Exprimă-ţi admiraţia când îl/o vezi 

 Chiar dacă poate părea mai puţin important sau superficial, să auzi de la partenerul tău că arăţi bine îţi dă un plus de încredere.

2. Spune-i „Te iubesc!” după ce aţi făcut dragoste.

Studiile arată că declaraţiile post sex sunt mai importante şi considerate mai sincere decât cele făcute în diverse alte momente ale zilei.

3. Fă-ţi partenerul să se simtă special(ă) în preajma altor persoane.

Nu îţi abandona partenerul (a) atunci când te afli în preajma prietenilor sau a familiei. Păstrează contactul fizic şi verbal. Ţineţi-vă de mână, priviţi-vă în ochi, implicaţi-vă partenerul (a) în conversaţie.

4. Petreceţi timp împreună, stând pur şi simplu de vorbă.

Expertii spun că cel puţin 30 de minute pe zi de dialog, pe orice temă, fără întreruperi şi factori perturbatori ajută cuplul să păstreze o comunicare puternică.

5. Ascută-ţi partenerul(a) cât poţi de mult. 

Opreşte-te din ceea ce făceai, pune telefonul şi telecomanda deoparte şi priveşte-ţi partenerul(a) în ochi în timp ce îţi vorbeşte. Acordă-i atenţie 100%, chair dacă ceea ce îţi spune nu este ceva foarte important.

6. Exprimă-ţi sentimentele în scris. 

Spune-i partenerului cât de mult îl/o iubeşti şi cât de importantă este relaţia pentru voi. Nu trebuie să vă ruşinaţi să îi trimiteţi mesaje scurte de genul: Te iubesc! Eşti dragostea mea! Bună iubire! sau cât de nerăbdător(oare) eşti să vă vedeţi mai târziu.

7. Fi un sprijin atunci când partenerul tău are nevoie.
Când partenerul(a) este supărat, îmbrăţişaţi-l(o) mai degrabă decât să o/îl sărutaţi. Îmbrăţişarea transmite dragoste şi sprijin necondiţionat.

8. Lasă afecţiunea să vă lumineze existenţa.

Romantismul nu trebuie să fie ceva serios. Ceea ce este important este să vă exprimaţi dragostea şi aprecierea.

  • Ţineţi-vă de mână când mergeţi pe stradă, când vă uitaţi la TV, în autobuz etc.
  • Jucaţi-vă cu părul ei/lui.
  • Daţi-i un pupic neaşteptat pe ceafă, pe frunte, pe umăr etc.
  • Făceţi-i cu ochiul sau oferiţi-i un zâmbet.

9. Fă-ţi timp să îţi îmbrăţişezi partenerul(a) măcar o dată pe zi.

Oricât de ocupaţi şi stresaţi sunteţi nu uitaţi să vă îmbrăţişaţi partenerul(a) măcar o dată pe zi pentru a vă reaminti cât de mult vă iubiţi.

10. Surprinde-l (o) cu mici atenţii.

Nu trebuie să fie scumpe! Alegeţi lucruri mărunte dar care vă amintesc de partener. Puteţi opta pentru o carte, o revistă sau o pereche de mănuşi.

11. Întoarceţi-vă la originea relaţiei de iubire.

Încercaţi să vă amintiţi ce v-a adus împreună. Rememoraţi prima întâlnire.

12. Sărbătoriţi zilele speciale cu momente speciale.

Dacă micile surprize, de zi cu zi sunt importante, nu uitaţi de ziua de naştere, de Ziua îndrăgostiţilor, de aniversări. Găsiţi timp pentru a petrece aceste zile speciale împreună. Ele trebuie să fie speciale de la început până la sfârşit. Începeţi cu un mic dejun la pat şi încheiaţi reamintindu-vă, înainte de culcare ce zi minunată aţi avut.

13. Daţi o mână de ajutor la treburile casnice.

Acesta este un sfat în special pentru bărbaţi. Oricât de lipsit de romantism vi se pare, să preluaţi din treburile pe care partenera voastră le face în mod uzual (fără să vi se ceară lucrul acesta) o vor face pe partenera voastră să se simtă foarte iubită şi protejată. Aşadar, adunaţi-vă ciorapii de jos, spălaţi vasele, curăţaţi baia, aspiraţi covorul. Cu siguranţă veţi fi răsplăptiţi! Fie doar şi cu un sărut!

Sursa: wikihow.com