Bombănelile Marinei Editoriale

Chinul de a slăbi al Mirabelei

 

Vestea privind operația, dar mai ales, diagnosticul Mirabelei m-au cutremurat. Am răsfoit puțin virtualele gazete și am găsit niște declarații ale bunei mele prietene, ante-factum și post-factum operație, impănate cu spusele unor medici, nutriționiști și, firește, “băgători de seamă” de pe margine. Printre cei care au ce spune și știu ce spun – amicul meu Cristi Mărgărit, colaboratorul nostru la “femeide10.ro” se referea , ca de obicei, la diete. Căci suspiciunile Mirabelei, în puținele sale interviuri din aceste zile, numeau ca principal vinovat al dificilei sale probleme de sănătate, dieta Dukan, pe care o urmase câteva luni. “Dukan” îți distruge organismul” spunea Mărgărit. Dukan te poate aduce chiar la cancere…
Mă simt ușor vinovată. La pachet , sper, cu alte câteva milioane de oameni. Caci Mirabela , dacă a urmat dieta cu pricina, dacă i-a respectat regulile nemiloase, dacă s-a înfometat săptămâni în șir, chinuindu-se să o ducă lsa bun sfârșit, a făcut-o pentru noi. Pentru noi, cei ce o iubim și o așteptăm cu bucurie pe scenele noastre, in emisiunile noastre, în sălile de concerte, în sufrageriile friguroase de bloc în care ne-o aduce televizorul. Și da, pentru noi, Mirabela – ghemotocul acesta mic, plămădit din suflet, nu a vrut decât să arate bine, să își păstreze tinerețea veșnică, să înlăture obstacolul kilogramelor în exces, care la cineva micuț-micuț devine mult mai supărător.
…De ce ne chinuim, oare, pentru a le face pe plac oamenilor pe care îi iubim? De ce ne mutilăm trupurile, ne înfometăm, ne schimbăm culorile, ne tocăm banii greu câștigați, pentru a ne “împacheta” în haine cât mai atrăgătoare? Unele vor răspunde, mai repede decât are nevoie mintea ca să cugete : “N-o fac pentru un bărbat, o fac pentru mine!”. Pentru tine?!? Te chinuiești ca Iisus pe cruce, deschizi ușa maladiilor, ca să pătrundă in trupul tău,… pentru tine?!? Măcar gândește de două ori, înainte de a spune această inepție!
Mirabela, draga de ea, n-a făcut-o pentru ea. A făcut-o pentru noi. De dragul nostru și…iertați-mă că vă spun, de FRICA noastră! Ca să nu ajungem să strâmbam din nas când o vedem. Ca să nu ne iasă pe gură nemiloasele vorbe, cu care obisnuim să ne punem la zid artiștii, impușcandu-i înainte de vreme, ca să nu audă spunându-i-se pe la spate “ Vai, ce a îmbătrânit!” , “Vai, ce grasă e !” “Vai, ce rău arată!” . Ca să o “lăsăm” să ne cânte cât mai mult timp cu putință. Ca să nu-i vâneze paparazzi, pe la colțuri, rotunjimile trupului, vânzându-si apoi tirajele cu comentarii răutăcioase de subsol. De dragul nostru și de teama noastră, Mirabela nu a vrut să accepte că noi o iubim pentru vocea sa de aur, pentru cântecele ce nu ne mai ies din minte, pentru felul său spumos și tonic de a ne vorbi prin emisiuni, pentru sufletul său atât de mare și de generos! Ea nu a crezut că “ceea ce este” era mult mai prețios pentru noi decât “felul CUM este” și s-a chinuit, mititica, să fie perfectă, pentru noi, să urmeze nenumărate diete criminale, să viseze noaptea mese îmbelșugate și să se trezească sleită de puteri, dimineața.
Mă simt vinovată, față de Mirabela. Și mă rog pentru ea, deși nu mă pot lăuda cu o prea mare prietenie cu cei ce sunt Deasupra. Și , deși sunt la rându-mi o persoană atentă la cântar, le implor pe artistele noastre minunate să nu se mai nenorocească pentru noi, ăștia, pentru care ard, să se bucure de viață si sa n-o mai transforme în calvar, de dragul de a fi frumoase pentru noi, pentru ca noi le iubim și prețuim pentru ceea ce fac, nu pentru felul în care înclină acul cântarului.
La naiba cu siluetele perfecte, dragile mele! Important este sufletul omului și ceea ce lasă el, în urma sa!

Uscatoare rufe