Ea și El

Căsătoria nu înseamnă un cumul de bunuri dobândite în comun

shutterstock.com

Vă povesteam ieri, într-un articol despre ce presupune căsătoria. Haideți să vedem însă, ce nu este căsătoria!

1. Căsătoria nu este un lucru ușor. Presupune multă muncă și efort.

2. Căsătoria nu înseamnă să obții întotdeauna tot ceea ce îți dorești. Nu înseamnă dictatură. Nu înseamnă să câștigi mereu pentru că asta ar însemna ca celălalt să piardă mereu. Poate fi ok pentru tine. Dar nu pentru căsnicie.

3. Căsătoria nu este o știință. Principiile pe care se bazează sunt relativ simple. Respect. Amabilitate. Loialitate. Genul acesta de lucruri.

4. Căsătoria nu este demodată.

5. Căsătoria nu merge de la sine. Ea trebuie întreținută. Dacă sunteți împreună de mult timp este posibil să ajungeți într-un impas dacă nu încercați să păstrați relația vie.

6. Căsătoria nu înseamnă să aduni lucruri. Bucuriile căsniciei nu sunt tangibile. Ele se simt. De aceea sunt atât de speciale.

7. Căsătoria nu este pentru cei lipsiți de răbdare. Uneori, cele mai bune lucruri necesită timp. Trebuie să ai răbdare să le descoperi.

8. Căsătoria nu este locul criticii. Sau al abuzului. Dacă ele există, atunci cu siguranță vor distruge intimitatea și încrederea care au existat cândva.

9. Căsătoria nu este un magazin deschis non-stop. Partenerul tău nu trebuie să îți îndeplinească toate dorințele. De unele nevoi te poți ocupa și singură.

10. Căsătoria nu se întreține singură. Nu se dezvoltă de la sine. Dacă toată atenția voastră este îndreptată către copii, faceți o mare greșeală.

11. Căsătoria nu înseamnă plictiseală. Două suflete împreună pot genera multă emoție. Înseamnă să privești pe cineva diferit de tine, care trăiește cu totul și cu totul altfel decât tine și de la care poți învăța.

12. Căsătoria nu înseamnă că nu există conflicte. Să știi cum să îți exprimi dezacordul și cum să reacționezi în momentele de furie și dezamăgire este probabil, cheia către o relație de succes. Și astfel ne întoarcem la cooperarea despre care vorbeam la pct. 2.

Așadar, iubiți-vă frumos!

Sursa: huffingtonpost.com
Foto: shutterstock.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.