Diverse

Bucură-te de viață și nu mai alerga după succesul efemer!

pod flori

Filozoful Alan Watts spunea că viața este un cântec, iar singurul scop este acela de a dansa. Din păcate nu toată lumea privește viața așa. Alergăm prin viață, pentru a ne atinge scopurile cu convingerea că întotdeauna este loc de mai mult și mai bine. Există o mare presiune pe tinerii zilelor noastre ”să facă ceva” pentru că ”timpul zboară”. Cu cât înaintezi în viață, cu atât presiunea crește. Standardele moderne ale succesului impun noi reguli care în final conduc la anxietate față de viitor.

inimaPentru a scăpa de această teamă, specialiștii ne recomandă să ne reevaluăm principiile de viață și să dăm un alt aspect imaginii pe care ne-am format-o despre ceea ce înseamnă o viață împlinită și plină de sens. Trebuie pus accent pe auto-cunoaștere, individ și creativitate. Faptul că în spațiul public sunt promovate în mod obsesiv tinerele cu forme apetisante, nu ajută prea mult.

Ar trebui să înveți să nu iei în seamnă criticile celor din jur. Dacă reușești lucrul acesta, vei realiza cât timp ai irosit cu lucruri neimportante și câte momente ai ratat în goana ta după bani și faimă. Dar acestea sunt doar simboluri menite să îți satisfacă eul. Inima ta are întotdeauna nevoie de ceva mult mai profund. Ține minte: tot ceea ce faci trebuie să aibă un scop plin de semnificații.

Trebuie să rămâi ancorată în prezent și în realitatea care te înconjoară. Este singurul mod în care poți înțelege semnificația corectă a timpului și cum să exploatezi momentul. Din clipa în care vei începe să trăiești cu adevărat, vei realiza că ai foarte multe lucruri de împărtășit și pentru care trebuie să fi recunoscătoare.

Ai fost învațată că trebuie să lupți întotdeauna pentru mai mult. Dar succesul și fericirea sunt imposibil de atins împreună. Așadar, ai de ales între fericire și succes. Între timp, cântecul continuă iar tu ai dreptul să nu urmezi trendul impus de societate și să experimentezi fericirea și succesul adevărat.

Sursa: positivethingsonly.com