Ea și El

Bărbaţii căsătoriţi cu femei inteligente trăiesc mai mult

Cum îşi imaginează oare bărbaţii femeia ideală? Este oare inteligenţa una dintre calităţile căutate? Dacă nu este, după ce veţi afla rolul femeii inteligente în viaţa voastră, o veţi adăuga, cu siguranţă, pe listă.

gbordablog.wordpress.comNu este nici un secret că un intelect ridicat este asociat întotdeauna unei persoane de calitate. Studii recente au demonstrat că prezenţa acestei calităţi la o femeie creşte speranţa de viaţă a partenerului său şi previne demenţa.

Studiile au demonstrat că bărbaţii căsătoriţi cu femei inteligente trăiesc mai mult, sunt mai fericiţi şi sunt mai rar afectaţi de Alzheimer. În fapt este cât se poate de logic. Un partener care îţi stimulează intelectul, în mod frecvent, are un efect benefic asupra funcţiilor cognitive.

Interesant este că bărbaţii care au fost căsătoriţi cu femei inteligente, după ce s-au despărţit, nu au suferit de nici un simptom de tulburare mentală. Ei erau complet încrezători în abilităţile lor mentale şi competenţele lor.

thechive.comLawrence Whalley, profesor emerit la Universitatea Aberdeen, spunea: „Singurul lucru pe care un bărbat trebuie să îl facă dacă vrea să trăiască mai mult este să se căsătorească cu o femeie deşteaptă. Nu este remediu mai bun pentru demenţă decât inteligenţa”.
Fetele care sunt mulţumite de inteligenţa lor cresc mai responsabile şi mai independente. Bărbaţii care apreciază aceste calităţi şi ţin cont de ele atunci când îşi aleg partenera, dezvolată relaţii mai sănătoase şi crează o atmosferă mai plăcută în familie. Din păcate, pentru un bărbat, frumuseţea unei femei este mai importantă decât inteligenţa. După descoperirile acestui studiu însă, care arată că bărbaţii care aleg femeia inteligentă îşi asigură un viitor mai bun şi o sănătate fizică şi psihică mai ridicată, sperăm că bărbaţii îşi vor revizui criteriile de apreciere a unei femei.

Sursa: iheartintelligence.com
Foto credits: mymcmedia.org, thechive.com, gbordablog.wordpress.com

Publicitate