Copii și tineri

Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor… Video

Ziua copilului a fost sărbătorită în avanpremieră de aviatori. Piloții și parașutiștii Aeroclubului României au organizat sâmbătă, 28 mai 2016, la Aerodromul Clinceni, demonstraţia aviatică “Clinceni Children’s Day Air Show 2016” prilejuită de Ziua Internaţională a Copilului.

Programul de zbor a durat aproximativ trei ore şi a inclus acrobaţie aeriană solo şi în formaţie cu avioane şi planoare, vânătoare de baloane cu avioane Zlin 526 / 726 / 142, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, salturi cu paraşuta, balon cu aer cald.

Atracţia spectacolului a fost cu siguranță formaţia de înaltă acrobaţie a Aeroclubului României cu 5 avioane Extra 300, Şoimii României.

La eveniment au evoluat peste 30 de aeronave dintre care: “White Wings” – formaţia de acrobaţie cu planoare a Aeroclubului României, “Blue Wings” – echipa de paraşutism, precum şi componenţi ai loturilor naţionale de planorism şi paraşutism, “The Pelicans” – formaţia de avioane ultrauşoare a Aeroclubului României, “Vulturii Tricolori” – formaţia de avioane Zlin 142 a Aeroclubului României, iar Forţele Aeriene Române au fost invitații speciali ai evenimentului.

Show-ul aviatic a făcut deliciul celor peste 1000 de persoane venite cu mic cu mare să sărbătorească Ziua Internațională a Copilului.

Uscatoare rufe