Copii și tineri

Aoleu! Sunt mamă!

MEDEEA MARINESCU medeea-marinescu

Cand începi să „înveți” să fii mamă, primul sughiț prelungit al bebelușului tău devine un motiv de panică majoră.

Apoi înveți să faci față colicilor, durerii primilor dințișori apăruți, prima temperatură serioasă.

Cu toate astea, când avea cam un an, Luca a făcut o viroză, ajungând la patruzeci de grade. Am fugit la spital, ne-am internat, am făcut analize, am trecut pe perfuzii.

Cu toate măsurile drastice luate, temperatura nu scădea. Așa că am trecut la impachetari cu prosoape umede, în urletele sfâșietoare ale copilului care nu înțelegea de ce îl supunem unui asemenea chin. Pe lângă spaimă justificată, zic eu, sufeream îngrozitor că nu reușeam să alin suferința propriui meu copil, că nu pot lua asupra mea tot necazul și să-i redau liniștea. E cu siguranță o stare prin care orice mamă trece la un moment dat alături de copilul sau.

 

andreea-banicaANDREEA BĂNICĂ

„Eu eram la București, Sofia avea 2-3 luni și am dus-o la bunici, la mare, la Eforie să stea la aer curat. La foarte scurt timp mama mea m-a sunat să îmi spună că Sofia are pneumonie. Am început să plâng, m-am urcat în mașină cu ce eram îmbrăcată, în papuci, mi-am luat doar actele și am plecat. Am plâns tot drumul și îmi făceam mustrări de conștiință: cum am putut să las copilul singur? Pe drum m-a oprit poliția pentru depășirea vitezei legale. Când m-au oprit și au văzut cum arăt m-au întrebat ce s-a întâmplat iar eu le-am spus-copilul meu are pneumonie. Am ajuns în cele din urmă acasă, am mers cu ea la control – nu avea nicio pneumonie, era doar o viroză, în schimb panica a fot imensă.

 

analia-selisANALIA SELIS

Cu Noa, cea mai mare panică am tras-o la 2 ani și jumătate, când am vrut să renunțăm la pampers, dar ei îi era frică, iar mie mi se părea foarte mare pentru pampers. Am mers cu ea la psiholog, i-am explicat problema, iar răspunsul a fost cât se poate de ușor: mergeți acasă și pur și simplu îl scoateți :)))) A fost cea mai cumplită zi pentru noi….Am profitat de ocazie și am făcut același lucru și cu Tiago care atunci avea doar 1an și 4 luni.

Când Tiago avea în jur de 3 ani a căzut din mașinuță pe asfalt și sângera foarte . Am crezut ca și-a spart toți dinții. Am mers repede, am luat un prosop, l-am șters… nu avea decât buza spartă.

Sursă foto Analia Selis: Metropolis

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.