Călătorii Timp liber

Alexandroupoli – locul ideal pentru a cunoaște Tracia

Alexandroupoli este unul dintre cele mai noi orașe ale Greciei și o alegere excelentă pentru o vacanță de neuitat. Situat la 14 km de Delta Evros, la 40 km de granița cu Turcia și la 310 km de Salonic, Alexandroupoli a fost până la sfârșitul secolului XIX doar un oraș pescăresc. Astăzi orașul are o populație de 70,000 de locuitori și numeroase motive pentru a nu fi ocolit.

Farul din Alexandroupoli este simbolul orașului. A fost inaugurat în 1880, iar de atunci funcționează fără întrerupere. Are o înălțime de 18 m, iar lumina sa poate ajunge până la 44 km.

Dacă vrei să vezi pelicani, flamingo sau cormorani în Grecia, Delta Evros este locul perfect. O călălorie cu barca cu motor vă oferă un peisaj de o frumusețe inegalabilă, însă adevărata valoare a locului este dată de speciile pe care le adăpostește: 314 specii de păsări, 46 tipuri de pești, 7 amfibieni, 21 specii de reptile, 40 tipuri de mamifere. Primăvara este o explozie de culoare, însă nici iarna nu este lipstă de viață. Delta Evros este adăpostul vital pentru multe păsări migratoare.

Mănăstirea Maicii Domnului Salvatoarea lumii este una dintre cele mai importante Biserici din Grecia. Se află pe vârful unei coline din centrul orașului Feres iar în fiecare an, pe 15 august credincioși din întreaga lume se adună aici, mai ales că Mănăstirea Maicii Domnului Salvatoarrea Lumii a fost declarată locul de pelerinaj internațional al tracilor. Dedicată Adormirii Maicii Domnului, mănăstirea adăpostește icoana făcătoare de minuni a Maicii domnului cu 3 mâini. Și dacă treceți pe acolo întrebați de maica Isidora. Veți fi uimiți să vedeți ce bine vorbește românește. A avut nevoie de doar 4 luni la Mănăstirea Moldovița.

În Alexandroupoli puteți alege dintr-o mare varietate de hoteluri de 4 și 5 stele, cu piscine, spa și centre wellnes. Veți fi pe deplin răsfățați! Printre cele mai bine cotate se numără Ramada Plaza Thraki 

Alexander Beach & SPA

Astir Palace

Pe faleza orașului, pe aleile pitorești ale centrului sau în tavernele din satele tradiționale vei descoperi delicatese gastronomice pe bază de pește, brânzeturi locale, dovlecei pane, combinate cu Uzo și vin din distileriile și cramele din zonă. Nu trebuie să ratezi Taverna Porto Elia pentru o experiență gastronomică de neuitat!

Dar ce este o vacanta in Grecia fără distracție? Cafenele și cluburi vă stau la dispoziție la tot pasul. Nu le ocoliți! Iar dacă le veți spune că i-ați descoperit citind site-ul femeide10.ro veți obține o reducere de 10% :))

NOA Cafe

Noa cafe

Filion cafe 

Kelari Pro 

Sper că v-am convins că Alexandroupoli este o destinație de vacanță care vă satisface toate dorințele! Dacă nu, urmăriți prezentarea Fish Eye beach bar!

Mulțumim pentru sprijin: