Best seller Timp liber

Ai carte, ai parte!

cum_sa_traiesti_alaturi_de_un_barbat-c1Fetelor, dacă prin absurd conlocuiți cu vreun cetățean de sex opus, n-ar strica să vă documentați despre cum se utilizează masculul, cum poate fi domesticit și la ce folosește el. Editura ALL ne oferă un ghid complet de utilizare a bărbatului. Cum bine știm (sau bănuim), bărbatul nu este cel mai comod animal de companie, iar cine crede că e prințesă și dacă-l sărută mai cu foc îl transformă din broscoi în prinț se înșeală. Dar nici să-i îndeși pe gât șosetele pe care le-a aruncat pe și sub șifonier nu e o strategie bună. Arta negocierii și a conviețuirii se învață, drept pentru care Debora Attanasio și Patricia D’Agostino au scris ”Cum să trăiești alături de un bărbat și să fii fericită”. Conștiincioase, au luat la mână toate variantele de bărbați posibili în viața de zi cu zi, plus exemple oferite cu generozitate de literatură și cinematografie. Nu știm dacă autoarele sunt chiar fericite alături de soții lor, dar ei sigur sunt mulțumiți, numărând banii scoși de inventivele lor neveste.

(Editura ALL, ”Cum să trăiești alături de un bărbat și să fii fericită”, de Debora Attanasio și Patricia D’ Attanasio, preț 19,92 lei)

 

Intoarcerea-in-Tibet-800px-700x1037Cine nu-și aduce aminte oare de frumușelul Brad Pitt, în rolul unui alpinist austriac ajuns în misteriosul Tibet în anii ’40, din filmul ”Șapte ani în Tibet”? Că nu degeaba se minunau negricioșii tibetani de părul lui de aur. Ceea ce nu prea se știe e că personajul chiar a existat pe bune. Tânărul făcea parte dintr-o expediție trimisă de Hitler în Himalaia, în căutarea unei ipotetici origini a rasei ariene. Ar fi multe de povestit despre obsesia naziștilor pentru tainele esoterice ascunse în lamaseriile tibetane, dar lăsăm asta pentru altădată. Ajuns, după nenumărate peripeții, la Lhasa, capitala Tibetului, Heinrich Harrier este tratat ca o curiozitate la început, devenind apoi prietenul nedespărțit al junelui Dalai Lama. Uluitoarea poveste a devenit un best-seller, după care s-a făcut și filmul. În cartea ”Întoarcerea în Tibet”, Harrier, acum bătrân, descrie întoarcerea sa în Tibetul cucerit de chinezi și reîntâlnirea cu prietenul său Dalai Lama, aflat în exil, în India. Nu e doar o simplă carte de călătorii, e mult mai mult. E mărturia unuia dintre puținii europeni care au pătruns în acel ținut misterios pe vremea când era o țară independentă și care poate evalua schimbările la care a fost supus de când a devenit o provinice a atotputernicei Chine marxiste.

(Editura Polirom, ”Întoarcerea în Tibet”, de Heinrich Harrier, traducere de Orlando Balas. Preț – 26,95 lei.)

Publicitate