Unul din principalele motive pentru care oamenilor le place să călătorească este curiozitatea. Interesul este manifestat nu numai față de o altă cultură, dar și față de viața de zi cu zi a locuitorilor țărilor vizitate.
Eroina principală a fotoreportajului următor este o europeancă, trimisă să lucreze într-unul din cele mai mari megalopolisuri din lume. Am numit aici orașul Tokyo. Tânăra a fost nevoită să-și închirieze o locuință și a găsit una care, din punct de vedere al raportului calitate-preț era perfectă. În scurt timp, s-a convins că acesta este de fapt modul de viață tipic al japonezilor
Din capul locului se vede că japonezii construiesc totul după propriile dimensiuni. Spre exemplu, vei fi mereu nevoit să te apleci, ca să nu dai cu capul de pragul de sus.
La intrare, chiriașa a găsit amenajat un moc colțișor drăgălaș, cadou din partea gazdei, în onoarea musafirei. In Japonia, cei care închiriază locuințe fac tot posibilul pentru ca chiriașii să se simtă foarte bine.
Gencan – este denumirea micuțului holișor. Este atât de mic, încât nici macar n-ai loc de-ntors. Aici se lasă, de obicei, încălțămintea murdară și umbrelele ude.
Urmează un coridor îngust. În spatele draperiei se află o încăpere.
Iată și unica fereastră, în dreptul căreia se află patul.
Aici se obișnuiește să se stea pe jos. Pentru asta, camera este prevăzută cu niște perne speciale.
Japonezii dovedesc un mare respect pentru natură. Plantele de apartament se află la loc de cinste. De multe ori, ele sunt amplasate pe perete, pentru a economisi locul din cameră.
Iepurașul marchează întrerupătorul de lumină. Este un alt semn drăguț, făcut de gazdă pentru chiriașă.
Într-un colț al încăperii sunt amplasate, în turn, frigiderul, cuptorul cu microunde și fierbătorul electric.
Japonezii iubesc foarte mult balcoanele. Și această locuință are un balcon. E adevărat că, pentru a ajunge la el, trebuie să escaladezi patul!
Balconul este, și el, miniatural. Nu lipsește o bară pentru uscat rufe.
Iar acesta este piesajul care se vede pe fereastră.
Să ne întoarcem in locuință. În coridor dăm peste un dulap în perete.
Loc prea mult nu are. „Colecționarii de haine” sigur vor avea probleme!
Îndărătul ușii vecine se află o mică bucătărioară. De obicei stă închisă, pentru a nu deranja privirile atunci când e nefolosită.
În colțul opus al coridorului se află grupul sanitar, de dimensiunile toaletei din avioane. Chiar și în aceste condiții, nu lipsesc closetul, chiuveta și cada.
Iată încă un detaliu: Wi-Fi este furnizat în locuință prin intermediul unui device mobil, care se încarcă de la priză. Avantaje : routerul și cablurile nu ocupă loc suplimentar, iar instalația poate fi purtată cu tine și poate funcționa câteva ore bune, cât te ține acumulatorul.
Așa cum am spus mai sus, acest mod de viață le este caracteristic majorității locuitorilor din Tokyo. Locuințe ceva mai mari nu-și vor putea permite decât japonezii înstăriți.
Sursa : videoboom.cc
Comentează