Ea și El

A divorțat de el pentru că nu și-a spălat paharul

pahar

Sună atât de exagerat: Soţia m-a părăsit pentru că uneori lăsam vasele nespălate.  

Această situaţie o pune pe ea într-o lumină ridicolă iar pe mine victima aşteptărilor ei exagerate.

Uneori las paharul murdar pe masă, la câţiva centimetri de maşina de spălat vase. Pentru mine nu este mare lucru. Dar pentru ea este. Dacă nu aş fi fost aşa încăpăţânat aş fi înţeles multe lucruri.

Bărbaţii nu sunt copii, chiar dacă uneori se comportă ca ei.  

paharRespectul este cel mai important într-o relaţie. Un singur lucru vă pot spune: niciodată nu am crezut că a-mi spăla vasele murdare era un mod de a îmi exprima respectul faţă de soţia mea. Îmi amintesc cum îmi spunea că a obosit să îmi spună mereu ce trebuie să fac.

Dar ea nu a vrut să fie mama mea  

Vroia să fie partenera mea, să îmi folosesc inteligenţa şi calităţile în viaţa de familie. Vroia să îmi dau seama singur ce trebuie făcut în casă şi să găsesc propria cale de a rezolva sarcinile casnice. Cât aş vrea să fi înţeles la timp lucrul acesta.

Bărbaţii pot face multe lucruri  

Bărbaţii au inventat maşinării zburătoare, aparate de încălzire solară, au zburat pe Lună, au proiectat zgârie-nori, au făcut transplant de inimă şi alte organe. Sunt foarte capabili. Singurul lucru care le dă bătăi de cap este imposibilitatea de a înţelege modul în care femeile gândesc şi să anticipeze aşteptările lor, întrucât, din punct de vedere emoţional, femeile şi bărbaţii sunt total diferiţi.

‘Hey Matt! De ce ai lăsat paharul murdar pe masă, în loc să îl pui în maşina de spălat vase?’

Din mai multe motive:

 1. S-ar putea să vreau să îl mai folosesc.
 2. Nu mă deranjează să stea murdar pe masă.
 3. Nu mi-a păsat niciodată unde se află paharul murdar.

apaExistă un singur motiv pentru care acum aş pune paharul la spălat. Este o lecţie pe care am învăţat-o prea târziu: pentru că îmi iubesc şi respect partenera, iar lucrul acesta este important pentru ea. Am înţeles că, ori de câte ori lăsam paharul acolo, ea suferea. Nu îi respectam dorinţa şi nu îmi păsa de sentimentele ei. Cele 4 secunde de care aveam nevoie pentru a pune paharul în maşina de spălat erau mai importante pentru mine decât ea. 

4 secunde… Este aşa de mult pentru persoana care face atât de multe lucruri pentru mine? Nu trebuie să înţeleg de ce este important pentru ea blestematul ăla de pahar. Trebuie doar să îi respect dorinţa.

 • A îţi păsa de partenera ta = să pui paharul în maşina de spălat.
 • A ţine la ea = a nu îţi arunca hainele pe jos.
 • A ţine la ea = să păstrezi curăţenia pe care ea a făcut-o
 • A ţine la ea = să ai grijă de copil şi să te implici în activităţile lui.
 • A ţine la ea = “Bună iubita mea. Te pot ajuta astăzi cu ceva sau vrei să cumpăr ceva în drum spre casă?”
 • A ţine la ea = un milion de lucruri mărunte care vorbesc mai mult decât 1000 “te iubesc!”

Da, lucrurile sunt simple

paharBărbatul capabil de astfel de schimbări, chiar dacă nu înţelege mecanismul ei de gândire, poate avea o relaţie minunată. În principiu nu este vorba despre un pahar nespălat. Paharul poate fi simbolul oricărei situații în care ea se simte neapreciată și nerespectată de soțul ei.  Soția nu vrea să divorțeze de soțul ei pentru că nu își spală paharul. Vrea să divorțeze pentru că nu se simte apreciată, respectată și pentru că nu se poate baza pe el. Nu poate avea încredere în el. Nu se simte în siguranță alături de el. Prin urmare, ea vrea să plece și să găsească un nou drum care îî oferă încredere și siguranță.

Când iubești pe cineva, este o plăcere să îi faci pe plac. Nu trebuie să gândești: ”Trebuie să fac din nou porcăria asta pentru soția mea” ci ”Sunt recunoscător că am din nou ocazia să îi demonstrez soției mele că ea este cea mai importantă persoană pentru mine, că se poate baza pe mine și nu trebuie să caute fericirea și împlinirea în altă parte.” 

Sursa: huffingtonpost.com

2 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Totul depinde de cum ti se spune..tonul e cel mai important…a face lucruri pentru celalalt inseamna ca-ti pasa.Dar barbatii, da sunt incapatinati.Daca tot timpul ti se releva partile negative si niciodata nu exista un cuvant de apreciere..te cam saturi.Sa muncesti chiar 2 joburi, sa faci cumparaturile,sa trebuiasca sa aspiri(si aici din nou tonul…ladies…daca iti spune te rog poti sa aspiri cand ai timp..e una…dar -you neeeed to vaccum ..make sure you do this or that…ti se acreste!!!!) Ca bachelor, imi spalam si faceam curat in fiecare Luni…si sincer..si acum imi spal…etc..asa ca cred ca ..m-am saturat !!!

  • Paharul este doar o metaforă. În spatele lui se află atitudinea și respectul față de partener!

Femei de 10 pe Facebook