Femei de 10

9 greșeli ale șefilor, pentru care le pleacă cei mai buni angajați

În mod surprinzător, foarte mulți șefi se plâng că le pleacă cei mai buni angajați. E un motiv serios de îngrijorare, căci a pierde un subaltern de nota 10 poate însemna o adevărată tragedie. Și e clar că de la bine nu pleacă nimeni. În general, oamenii nu-și părăsesc locul de muncă pentru că nu le place ceea ce fac, ci pentru că își urăsc șefii. De aceea, cu puțin efort din partea acestora din urmă, lucrurile ar putea fi corectate. În primul rând, trebuie văzut ce anume îi deranjează cel mai mult pe subalterni.

1.Încărcarea excesivă.

Young confident caucasian businessman screaming on his employeeEa este cauza principală a epuizării emoționale. Dacă aveți în subordine specialiști de top, tentația este de a stoarce de la ei cât de mult puteți. Sentimentul lor va fi că șefii îi pedepsesc pentru că sunt prea buni. Astfel de suprasolicitări scad productivitatea. Cercetătorii Universității din Stanford au demonstrat că, dupa 50 de ore de muncă pe săptămână, productivitatea o ia vertiginos în jos. Dacă totuși vreți să-i încărcați suplimentar pe cei mai buni, motivați-i! Altfel vor căuta un loc unde vor fi mai bine apreciați!

2. Lipsa recunoașterii și a recompenselor pentru rezultate deosebite.

Aparent, o strângere de mână nu ar însemna nimic. Dar să știti că lauda place oricui, deci și celor devotați 100% muncii lor. Șefii trebuie să comunice mai mult cu subalternii și să-i stimuleze pe cei care obțin rezultate deosebite.

 
3.Absența unei atitudini umane.img_4486

Mai mult din jumătate de oameni își părăsesc locurile de muncă din cauza absenței unei relații umane cu șefii lor. Acestia sunt datori să participe la viața angajaților : să ia parte la sărbătorile lor, să-i ajute pe cei care trec prin momente dificile, și nu doar să-i exploateze, în folosul lor și al companiei. Să știți că oamenii vă vor părăsi, dacă nu vă veți apropia de ei.

4.Neîndeplinirea obligațiilor.

Promițându-i ceva subalternului dvs, îl puteți bucura sau dezamăgi, grăbindu-i plecarea. Dacă vă țineți de cuvânt, el va avea încredere în dvs și veți crește în ochii lui, ceea ce e foarte important. Dacă îi înșelați așteptările, veti deveni, pentru ei, un om alunecos și, mai devreme sau mai târziu, angajații vă vor urma exemplul.

5.Angajarea și promovarea unor incompetenți

img_4496Angajații-model vor să vadă alături de ei colegi similari. Dacă șeful nu se preocupă de angajarea unor oameni competenți, acest lucru îi va demotiva pe cei care deja lucrează în companie. Ei vor ajunge să fie scârbiți și să-și caute alt loc în care să-și demonstreze talentele.

6.Bețe puse în roate angajaților care au un vis al lor.

Oamenii valoroși au speranțe și vise pe care si le urmează, au hobby-uri și proiecte pe care le dezvoltă în paralel cu activitatea de la serviciu. Acest fapt le permite să lucreze cu spor și să primească satisfacție de pe urma muncii lor. Mulți șefi le blochează aceste vise, gândindu-se ca acest lucru să nu le diminueze productivitatea.

 
7.Lipsa pregătirii profesionale.

Vorbind despre lipsa de grijă față de subalterni, mulți sefi încearcă să img_4482se justifice, motivând “încrederea pe care o au în ei” , “munca independentă” , “delegarea responsabilităților”. E o prostie totală. Șefii trebuie să conducă, indiferent cât de talentați sunt subalternii lor. Ei trebuie să-i asculte in permanență pe aceștia și să-și spună părerea. Altminteri angajații, chiar și cei model, se vor relaxa repede și-și vor pierde interesul în muncă.

8.Opoziția manifestată față de creativitate.

Un angajat talentat se va strădui mereu să-și îmbunătățească activitatea. Dacă nu-i veți permite să fie creativ, temându-vă de Nou, el va ajunge repede să-și urască munca.

9.Lipsa unor sarcini dificile și interesante

img_4481Cei mai buni șefi le dau uneori subalternilor sarcini care par a fi de nerezolvat. Prin asta, ei încearcă să-i scoată din zona de confort iar apoi îi ajută să obțină succese. Dacă oamenii talentați vor fi obligați să presteze munci plicticoase, își vor găsi altele, la alte companii, care le vor da posibilitatea să-și verifice capabilitățile.
În concluzie, dacă vreți să vă păstrați oamenii valoroși, va trebui să vă reconsiderați atitudinea față de aceștia. Nu uitați că talentul generează opțiuni nelimitate. Faceți în așa fel ca angajații voștri să opteze pt dumneavoastră!

 

Sugestie: share-uiți-le șefilor voștri rândurile de mai sus! Poate nu e încă totul pierdut!

 

Sursa: cluber.com.ua

Surse foto: j-agent.ru, ipk43.ru, reality.rbc.ru, listovative.com, muzhchina.org

 

 

5 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Apostol Adrian
  06/08/2016 at 16:50
  In unele locuri de munca se intampla lucruri destul de grave ,,,, de exemplu eu mi am dat demisia acum cateva luni de la o reprezentanta auto de marca invocand incapacitatea temporara de munk , din cauza sefului de atelier care se numeste Hanga Ionel si care ne hartuia verbal pe toti angajatii din subordinea sa , si asta mai bine de un an de zile pana cand eu nu am mai suportat amenintarile ,,,,, Colegii mei inca suporta ce s e intampla acolo si nu au curajul sa vb pt a nu si pierde serviciul , pt cei mai multi au rate la banci si copii de crescut ! Seful mai sus amintit , abuzand de functia pe care o are ne alinta in felul urmator ,, futu va in gura sa va fut de curve , daca nu faceti ce va spun eu , va iau libertatea ! ,,,, bulangiilor ,,,daca nu stati peste program sa munciti va dau afara pe toti si aduc eu alti oameni , sunt o suta la poarta mai buni ca voi ,,,,multi oameni care au venit in proba de lucru la noi au plecat din cauza comportamentului lui , a jignirilor si amenintarilor pe care l e adresa majoritatii dintre noi ,nici unul nu a stat mai mult de trei luni , altii au plecat dupa doua zile sau nu au mai venit deloc la proba dupa ce vedeau cum stau lucrurile pe acolo ,,,,Ajunsesem sa dam cate 20 de lei pt ca era ziua fiului lui de nastere ,ca sa ne lase in pace , dar asta nu s a intamplat ,,,, I si trimitea trepadusii si lingaii sa ne caute prin vestiar si prin lucrurile personale , dar nu ne spuneau niciodata ce cauta ,,,,,desi la 17:30 terminam programul de lucru , el venea si ne dadea de lucru la 17 :25 , spunand ca maine dimineata pleaca lucrarea si daca nu e gata ne da afara ca nu suntem competenti , astfel obligandu ne sa ramanem peste program , iar daca o faceam si terminam lucrarea la timp ii cauta nod in papura sa zica ca nu a iesit bine si ne ameninta ca o sa ne opreasca din salariu pt a face din nou ,,,,,,,Grav era si faptul ca nu eram lasati sa vb nici intre noi ,,asta sa inteleg ca era o masura de precautie ca sa nu punem la cale vre o evadare din service ul transformat in puscarie comunista de Hanga Ionel ,,,,,etc etc etc ,,,,,Acesti oameni nu au Dumnezeu ! Dumnezeul lor sunt banii !!! Am anuntat directorul Ford ce se intampla acolo cand mi am dat demisia , dar acel om inca lucreaza acolo si abuzeaza in continuare de oameni dar acestora le e frica sa vorbeasca !!!

  • Mulțumim pentru răspuns! Intr-adevăr, horror! Ați fi fost foarte bun pentru a vă fi invitat la emisiunea despre șeful ideal!

 • Ați uitat să menționați a 10-a greșeală: plata!
  De cele mai multe ori, și salariul lasă de dorit, și încă destul de mult…

  • A 10 greseala plata?eu as zice ca e prima…..nu am nevoie de “asa zisele strangeri de mana,sau bravo.”…sau multe alte lucruri enumerate acolo…ca nu platesc nimc cu “bravo”….si nici in oala nu-l pun..pe”bravo”…sa fim seriosi….daca esti bine platit…colegul tau poate sa fie cel mai prost om din lume,ptr ca tu cu banii in buzunar ,el ptr tine nu e decat un amuzament ieftintotul secinvarte in jurul sursei de venit….banii din pacate ne asuc fericirea sau nu….

Uscatoare rufe