Femei de 10

8 semne care arată că ești epuizată psihic

Dacă simți că rezistența ta emoțională și psihică este zdruncinată, este posibil să resimți acest lucru și la nivel spiritual și fiziologic.

Iată 8 semne care indică epuizarea ta:

– Te simți obosită 

Este o mare diferență între oboseala reală, fizică și cea psihologică. Te poți simți obosită după câteva zile în care ai lucrat intens la un proiect dar asta se poate rezolva ușor, cu 8 ore de somn. Alta este însă situația dacă după 10 ore de somn și 5 cafele te simți în continuare obosită și ți se pare aproape imposibil să duci la bun sfârșit până și cele mai simple sarcini.

– Plângi fără niciun motiv  

Dacă ești în situația în care izbucnești într-o criză de nervi pentru simplul fapt că ai spart un pahar, cu siguranță starea ta emoțională nu este una foarte bună. Dacă ești epuizată psihic, puterea de a-ți controla emoțiile este scăzută. Acesta este motivul pentru care poți izbucni în plâns fie și de la cele mai mici nemultumiri.

– Te enervezi ușor   

Dacă te simți epuizată poți experimenta o stare de nervozitate și iritabilitate continuă. Lucruri mărunte, pe care în mod obișnuit le-ai trece cu vederea pot genera reacții violente de furie.

– Manifești dureri fizice 

Epuizarea emoțională poate fi însoțită de dureri musculare sau abdominale și dureri de cap.

– Ai probleme cu somnul  

Insomnia este cel mai neplăcut mod de manifestare al epuizării psihice. Ești extrem de obosită și vrei să dormi, dar nu reușești. În încercarea de a adormi, îți trec tot felul de gânduri prin minte, ceea ce îți accentuează starea de epuizare.

– Ai un nivel scăzut de motivație  

Simți că nu poți finaliza nici cele mai mici sarcini. Ai o problemă în a găsi motivația de care ai nevoie. Singurul lucru pe care ți-l dorești este să mergi în pat și să dormi toată ziua pentru a uita toate emoțiile care te copleșesc.

– Ești distantă

Nu ai nicio reacție. Nu simți nicio emoție. Anhedonia constă în incapacitatea de a simți plăcere din lucrurile fundamentale, sau câteodată din puținele fapte din viață, (ex. mâncare, miros, interacțiune socială, experiențe sexuale). Este un indicator al unei epuizări profunde.

– Te simți fără speranță 

Dacă ai atins acest punct, situația nu este deloc roz. Dacă simți că nu poți reuși singură să îndrepți situația, este momentul să ceri ajutor, întrucât este posibil să nu fi în stare să găsești singură drumul către sufletul tău.

În cazul în care te-ai regăsit în simptomele de mai sus, este timpul să treci la fapte și să găsești o cale pentru a ieși din epuizarea psihică în care te afli. Descoperă care sunt lucrurile care ar putea să îți ofere energie și plăcere și concentrează-te asupra lor. Trebuie să ai grijă de tine! Nimeni altcineva, în afară de tine, nu știe mai bine ceea ce ai nevoie!

Sursa: positivethingsonly.com

Etichete

Femei de 10 pe Facebook