Femei de 10

V-o mai amintiți pe actrița din ”Love story”? Iată ce a învățat o dată cu trecerea anilor!

seizepositivity.com/

O dată cu trecerea timpului realizăm că am pierdut timp prețios cu lucruri lipsite de importanță. De ce este util să învățăm din experiențele celor trecuți prin viață. Iată câteva sugestii ale actriței Ali McGraw, devenită celebră pentru rolul din filmul ”Love story”!

  1. Alocă timp suficient pentru a-ți evalua scopurile  

Cei mai mulți oameni își petrec ani întregi făcând lucruri pe care nu și le-au dorit niciodată. Trebuie să te oprești o secundă și să îți dai seama care sunt lucrurile cu adevărat importante pentru tine. Dar nu te opri aici! Fă schimbările de care ai nevoie pentru a-ți putea transforma visurile în realitate.

Pentru unele femei, importantă este latura emoțională. Pentru altele cel mai importat este statutul de mamă… sau să facă economii pentru zilele negre.

  1. STOP încercării de a-i mulțumi pe toți 

Dacă te numeri printre persoanele care încearcă să îi facă fericiți pe toți cei din jur, trebuie să știi că acesta este un cerc vicios din care nu te vei alege decât cu frustrări. Ai resurse limitate de energie, așa că asigură-te că le folosești ințelept!

Asta înseamnă că, uneori, trebuie să spui nu reuniunilor de familie sau timpului petrecut peste orele de program. Toți avem nevoie de timp pentru a ne reîncărca bateriile, iar în momentul în care începem să facem lucrul acesta sănătatea noastră și relațiile cu cei din jur se vor îmbunătăți.

  1. Învață să trăiești cu grație fiecare etapă a vieții

În mometul în care începi să te apreciezi, indiferent de vârsta pe care o ai, vei începe să fii mult mai fericită. Ali McGraw declara într-un interviu, “Îmi amintesc că în tinerețe petreceam mult prea mult timp făcându-mi griji dacă arăt bine sau nu. Acum îmi dau seama cât de plictisitor este. În momentul în care totul este perfect, ți-ai pierdut sexualitatea”.

4. Nu te mai compara cu alții  

În loc să te compari cu cei din jurul tău și să îți distrugi stima de sine, mai bine învață să îți apreciezi viața. Învață din greșeli, apreciază lucrurile bune și încearcă să îți găsești liniștea în momentele dificile.

Ali McGraw spunea în același interviu: “Perfecțiunea… nu cred că există. Este o obsesie periculoasă. Să fi o persoană decentă, în permanent contact cu alte persoane -este mai important decât orice.”

  1. Nu aștepta recunoștință  

Din păcate, cea mai mare parte a muncii tale va trece neobservată, așa că învață să te apreciezi singură. Să îți exprimi recunoștința față de propria persoană este mult mai important decât să aștepți aprecierea altora.

6. Bucură-te de fiecare moment al zilei! 

Trăiește intens! Încearcă lucruri noi! Vizitează locuri pe care nu le-ai mai văzut! Părăsește zona de comfort! Iartă! Iubește din tot sufletul! Cere totul de la viață!

  1. Așterne pe o hârtie poveștile tale de viață

Generațiile viitoare au atâtea de învățat din experiențele tale… Deși ți se pare inutil, adevărul este că vei uimită să constați câte persoane își vor dori să te asculte și să învețe din povestea ta de viață.

  1. Să fii în formă nu trebuie să reprezinte un factor de stres 

Sănătatea fizică și cea psihică merg mână în mână. Dacă te cântărești după fiecare masă sau te simți vinovată că nu ai ajuns o zi la sală, neglijezi o parte importantă a sănătății tale. În afara faptuui că stresul asociat poate crea serioase probleme, nu te poți bucura deloc de viață. Grija pentru aspectul fizic nu trebuie să îți strice cheful de viață.

Sursa: seizepositivity.com