Ea și El

6 semne ale unei relații lipsite de iubire

Ești îndrăgostită până peste cap de o persoană cu care abia ai început să te întâlnești? La început, totul pare frumos și romantic; ai sentimentul că ai întâlnit persoana pe care ai așteptat-o toată viața. Dar, oare, așa stau lucrurile cu adevărat? Nu ești ușor confuză și te întrebi dacă ai făcut sau nu alegerea corectă? Sunt câteva lucruri care te pot lămuri dacă relația poate funcționa sau nu. Verificați această listă!

(1) Nu există chimie între voi:  

Expresia ”Extremele se atrag” este doar parțial adevărată. Sunt mulți factori care se combină pentru a ajunge la ceea ce unii numesc ”chimia” cuplului. Două persoane se pot simți atrase una de cealaltă, dar asta nu înseamnă că între ei există chimie.

Veți înțelege ce înseamnă ”chimie” atunci când veți simți prezența celuilalt, chiar și când acesta lipsește sau când cei din jurul vostru simt vibrația voastră și vă spun ce cuplu armonios formați. Oriunde mergeți, sunteți percepuți ca și cuplu, nu individual.

Dacă acest lucru lipsește relației voastre sau nu simțiți vibrația… atunci, cu siguranță nu este iubire adevărată.

(2) Partenerul tău nu îți face niciodată complimente: 

Motivul pentru care ne dorim o relație este pentru a ne găsi liniștea și fericirea. Uneori, avem nevoie de complimente din partea partenerului, pentru a ne simți apreciați și iubiți. Complimente precum: ”ești frumoasă” sau ”mâncarea pe care ai gătit-o a fost delicioasă” nu sunt vorbe goale, ci dovada faptului că suntem iubiți.

Complimentele ne înveselesc și ne cresc stima de sine. Iar când vin din partea persoanei iubite, pot însenina o zi dezastruoasă. O relație sănătoasă presupune ca ambii parteneri să își facă complimente și să își exprime fericirea de a fi împreună. Așadar, dacă partenerul nu îți face complimente, înseamnă că mergi într-o direcție greșită.

(3) Partenerul se comportă ca și cum nu ai exista:

media.photobucket.comToți avem nevoie de spațiu, chiar și atunci când suntem într-o relație. Dar prea mult spațiu semnalează o problemă. Partenerul tău poate fi ocupat dar trebuie să își facă timp și pentru tine. Serviciul, prietenii – îi ocupă mult timp, cu siguranță, dar exiști și tu în viața lui. Ești o persoană specială pentru el. Sau cel puțin așa ar trebui…

Relația este precum o plantă care trebuie îngrijită. Ai nevoie de timp. Dacă partenerul tău nu își exprimă această grijă, este cazul să te gândești mai bine.

(4) Nu trebuie să dai explicații colegilor/prietenilor pentru comportamentul său:

‘De ce nu te-a sunat când ai fost bolnavă?’

‘De ce nu ieșiți în oraș? A trecut ceva timp de la ultima ieșire.’

‘De ce nu petreceți mai mult timp doar voi doi?’

Auzi astfel de întrebări din partea părinților sau prietenilor și încerci să le explici, de fiecare dată, cum stau lucrurile? De ce trebuie să îi justifici comportamentul când și așa ai suferit din cauza comportamentului său? Îți provoacă și mai multă suferință.

Aceste fapte pe care tu încerci să le prezinți ca fiind ”normale” sau ”firești” sunt inacceptabile. Trebuie să înțelegi că această iubire nu este o iubire adevărată.

(5) Există un vid de comunicare:

Lipsa de comunicare este un semnal de alarmă care necesită atenție imediată. De câte ori ți s-a întâmplat să te gândești de 100 de ori înainte de vorbi sau de a-i scrie partenerului? De câte ori ai simțit că ai eșuat în încercarea de a comunica cu el? O iubire adevărată înseamnă două persoane care se înțeleg fără prea multe cuvinte, uneori, doar din priviri. Dacă nu este și cazul vostru, trebuie să accepți adevărul dur că relația nu va funcționa.

(6) Nu există nicio perspectivă pentru voi doi împreună:

Este natural pentru un cuplu să își facă planuri și să viseze împreună. Planificați vacanța, să vă cumpărați mașină sau să vă căsătoriți în următorii ani?

Ai încercat să ai astfel de discuții cu el și ai observat că partenerul tău evită? Trebuie să îți dai seama dacă iubitul tău vede viața alături de tine sau nu. Dacă nu te simți în siguranță, este firesc să îți pierzi încrederea în relație, iar o astfel de relație nu poate funcționa pe termen lung.

Este greu să pui capăt unei relații, dar nu uita, dacă nu faci tu pasul, este posibil ca iubitul tău să ceară acest lucru. Dacă ai identificat aceste semne în relația ta, fă schimbarea decisivă, înainte de a te implica emoțional și mai mult. Curând, vei găsi iubirea adevărată!

Sursa: themindsjournal.com
Foto: media.photobucket.com