Ceaiul și-a dobândit în întreaga lume renumele de “cea mai revigorantă băutură inventată vreodată”, iar iubitorii de ceai pot demonstra cu ușurință lucrul acesta. Simplitatea ceaiului este înșelătoare. De fapt, ceaiul este o băutură misterioasă, care se poate prepara în nenumărate feluri și folosind o mare varietate de ingrediente. Site-ul brightside.me vă recomandă să vă faceți o cană de ceai aromat, să vă așezați confortabil și să celebrați diversitatea ceaiului cu lumea întreagă!
Japonia
Ceaiul Matcha este făcut din ultima recoltă de frunze de ceai verde, de cea mai bună calitate. Este foarte diferit de ceea ce înseamnă o cană de ceai clasic. Pudra este temeinic amestecată în cană și dacă totul este făcut corect, veți obține o mixtură de culoare verde intens.
India
În imagine aveți ceaiul Darjeeling. Acest sortiment crește în ținuturile muntoase din India și Himalaya
Marea Britanie
Britanicii preferă să adauge lapte în ceaiul negru pentru a obține o textură cremosă.
Turcia
Ceaiul tare este servit în pahare mici, cu zahăr cubic.
Tibet
Ceaiul tibetan se prepară din lapte, unt de iac și sare. Are un gust plăcut dar amar.
Maroc
Marocanii preferă ceaiul verde cu mentă.
Hong Kong
În Hong Kong consumatorii de ceai adaugă lapte condensat și îl servesc rece sau cu cuburi de gheață.
Taiwan
Acest ceai poate fi servit cald sau rece atâta timp cât are cel mai important ingredient: tapioca.
SUA
Americanii preferă ceaiul negru cu lamâie și zahăr. Se poate adăuga și praf de copt pentru o textură mai ușoară.
Rusia
Ceaiul negru este de departe cel mai popular. Cu cât mai tare cu atât mai bine.
Pakistan
Ceaiul Masala este făcut din condimente și unt.
Thailanda
Ceaiul tailandez conține o varietate de ierburi asiatice, lapte și gheață.
Egipt
Egiptenii preferă ceaiul negru, fără zahăr. Ceaiul de hibiscus este consumat în special la ceremoniile de nuntă.
Mongolia
Mongolezii pregătesc ceaiul cu lapte și sare în vase de metal.
Argentina
Argentinienii apreciază ceaiul de mate, și nu fără motiv. Mate-ul conține foarte multe vitamine și antioxidanți.
Africa de Sud
Cel mai apreciat ceai în Africa de Sud este cel de rooibos – ceai roșu cu un ușor gust dulce.
Malaezia
Ceai negru înspumat, cu lapte și zahăr. Este considerat desert și se bea rece.
Kuweit
În Kuweit se consumă ceaiul negru, cu infuzie de cardamom și șofran.
Qatar
In Qatar, obiceiul este să se fiarbă ceaiul de două ori cu lapte și zahăr brun.
Ei, ce spuneți? V-am convins să beți ceai? Voi ce sortiment preferați?
Interesant!
Nu prea sint eu sora buna cu ceaiul, desi este muuuuuult mai sanatos decit cafeaua.
Dar dupa atitea exemple apetisante, parca m-as aventura si eu in lumea aromata si diversificata a ceiului!
Multumesc mult pentru aceste minunate Info!!!