banner marshal garden
Nutriție

21 de exemple fascinante despre cum arată o cană de ceai în jurul lumii

Ceaiul și-a dobândit în întreaga lume renumele de „cea mai revigorantă băutură inventată vreodată”, iar iubitorii de ceai pot demonstra cu ușurință lucrul acesta. Simplitatea ceaiului este înșelătoare. De fapt, ceaiul este o băutură misterioasă, care se poate prepara în nenumărate feluri și folosind o mare varietate de ingrediente. Site-ul brightside.me vă recomandă să vă faceți o cană de ceai aromat, să vă așezați confortabil și să celebrați diversitatea ceaiului cu lumea întreagă!

Japonia

japonia

 

Ceaiul Matcha este făcut din ultima recoltă de frunze de ceai verde, de cea mai bună calitate. Este foarte diferit de ceea ce înseamnă o cană de ceai clasic. Pudra este temeinic amestecată în cană și dacă totul este făcut corect, veți obține o mixtură de culoare verde intens.

 

India

India

 

În imagine aveți ceaiul Darjeeling. Acest sortiment crește în ținuturile muntoase din India și Himalaya

 

Marea Britanie

marea britanie

 

Britanicii preferă să adauge lapte în ceaiul negru pentru a obține o textură cremosă.

 

Turcia

turcia

 

Ceaiul tare este servit în pahare mici, cu zahăr cubic.

 

Tibet

 

tibet

 

Ceaiul tibetan se prepară din lapte, unt de iac și sare. Are un gust plăcut dar amar.

Maroc

 

maroc

Marocanii preferă ceaiul verde cu mentă.

 

Hong Kong

hong kong

 

În Hong Kong consumatorii de ceai adaugă lapte condensat și îl servesc rece sau cu cuburi de gheață.

Taiwan

Taiwan

Acest ceai poate fi servit cald sau rece atâta timp cât are cel mai important ingredient: tapioca.

SUA

Sua

Americanii preferă ceaiul negru cu lamâie și zahăr. Se poate adăuga și praf de copt pentru o textură mai ușoară.
Rusia

rusia

Ceaiul negru este de departe cel mai popular. Cu cât mai tare cu atât mai bine.

Pakistan

pakistan

Ceaiul Masala este făcut din condimente și unt.

Thailanda

thailanda

Ceaiul tailandez conține o varietate de ierburi asiatice, lapte și gheață.

 

Egipt

egipt

Egiptenii preferă ceaiul negru, fără zahăr. Ceaiul de hibiscus este consumat în special la ceremoniile de nuntă.

Mongolia

mongolia

Mongolezii pregătesc ceaiul cu lapte și sare în vase de metal.

Argentina

argentina

Argentinienii apreciază ceaiul de mate, și nu fără motiv. Mate-ul conține foarte multe vitamine și antioxidanți.

Africa de Sud

africa de sud

Cel mai apreciat ceai în Africa de Sud este cel de rooibos – ceai roșu cu un ușor gust dulce.

Malaezia

malaezia

Ceai negru înspumat, cu lapte și zahăr. Este considerat desert și se bea rece.

Kuweit

kuweit

În Kuweit se consumă ceaiul negru, cu infuzie de cardamom și șofran.

Qatar

qatar

In Qatar, obiceiul este să se fiarbă ceaiul de două ori cu lapte și zahăr brun.

Ei, ce spuneți? V-am convins să beți ceai? Voi ce sortiment preferați?

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Interesant!
    Nu prea sint eu sora buna cu ceaiul, desi este muuuuuult mai sanatos decit cafeaua.
    Dar dupa atitea exemple apetisante, parca m-as aventura si eu in lumea aromata si diversificata a ceiului!
    Multumesc mult pentru aceste minunate Info!!!

Femei de 10 pe Facebook