Modă

20 de lucruri care fac din tine o babă

Cu toate ne visăm veșnic tinere și le invidiem pe cele care, în pofida vârstei, arată foarte bine. Dar, așa cum, deseori, vedem pe stradă doamne în etate arâtând și purtându-se ca la 30 de ani, tot așa avem de-a face deseori cu tinere care arată sau se poartă ca niște babe! Tot așa și tu, dacă nu ești atentă la anumite detalii, poți adăuga brusc vârstei tale, dacă cu 30, măcar 10 ani în plus! Așa că…mare atenție la elementele semnalate de misstits.ru!

1.O poșetă în ton cu pantofii și bijuteriile în set sunt atât de depășite astăzi, încât, dacă alegi să le porți, te pricopsești pe loc cu câțiva ani în plus!

2.Evită culorile olive, kaki și alte tonuri asemănătoare, care se reflectă într-un mod nefast pe chipul tău și-i conferă o paloare extrem de nesănătoasă

image3.Apetența anumitor femei pentru țesăturile scumpe, pentru catifea, satin, dantele și lurex, purtate mai ales în timpul zilei, „lucrează” împotriva lor

4.Ca să nu arăți mai bătrână decât îți este vârsta, folosește cu încredere culorile deschise, rozalii – ele îți vor lumina minunat fața

5.În ceea ce privește culoarea neagră, există destule controverse pe tema : îmbătrânește sau nu negrul? Căci, știi și tu, nu există nimic mai sexy, mai elegant și mai rafinat, decât o femeie îmbrăcată în negru. În cel mai rău caz, luminează-ți chipul, asociind ținutei negre o eșarfă sau o jachetă colorate.

6.Forma. Evită hainele care-ți „sporesc” conturul siluetei ! Astfel de modele le stau bine doar celor ce se încadrează în tiparele 90-60-90.

7.Ferește-te de culorile stridente, care erau la modă în anii 80, optează pentru culorile „consistente”.

8.Alege lungimea corectă! Majorității femeilor le stă bine o fustă puțin mai lungă decât linia genunchilor, această lungime făcând un picior frumos și o siluetă zveltă. De asemenea sunt foarte avantajoși pantalonii drepți, care acoperă tocul de la pantofi, apoi puloverele în „V”, precum și alegerea aceleiași culori și pentru partea de sus și pt partea de jos a ținutei voastre.

image9.Toată lumea știe : culorile închise ne îmbătrânesc, cele deschise ne întineresc.

10.În ceea ce privește diamantele sau variantele lor mai „accesibile”: strassuri sau gablonzuri, mare atenție! În dorința ta de a fi elegantă, poți deveni ușor ridicolă, în niciun caz atrăgătoare! În această situație, simplitatea este prietenul tău cel mai bun!

11.Îmbrăcămintea demodată. Nimic nu e mai penibil, decât atunci când o femeie se încăpățânează să tragă după sine stilul tinereții sale : machiajul strident al anilor ’80, umerii lați ai anilor ’90 ș.a.m.d. Nu este obligatoriu ( și nici posibil!) să respecți trendurile actuale, important este să surprinzi tendințele generale – lungimea fustei, gama de culori, etc – și problema e ca și rezolvată : vei arăta ca o femeie a zilelor noastre!

12.În măsura în care acest lucru este posibil, evită următoarele combinații vestimentare : fustă+jachetă, pantaloni+sacou, cu atât mai mult dacă partea de sus și cea de jos au același desen. Să zicem că la serviciu acest mod de a te îmbrăca este permis, însă în timpul liber – evită-l!

13.Încearcă să-ți marchezi, cu orice preț, talia: dacă porți o rochiță – cu ajutorul unei curelușe înguste, sau printr-o curea lată, pusă deasupra unui costum sau chiar pardesiu.

14.Un machiaj intens și o coafură sofisticată sau o culoare deloc naturală a părului – iată tot atâția inamici ai tinereții tale!

15.Este o teorie eronată cea potrivit căreia, cu cât sunt mai stridente imageculorile de pe tine și cu coafurile mai sofisticate, cu atât vei fi mai atrăgătoare! Un păr sănătos si strălucitor și un machiaj delicat, care să sublinieze trăsăturile feței, vor înfrumuseța orice femeie, cu atât mai mult pe cele trecute de o anumită vârstă.

16.Imbrăcămintea necorespunzătoare din punct de vedere al vârstei și al statutului social. Ținutele „informale”, volanele, elementele stilizate după modelul anilor ’20 sau ’30, nu se potrivesc oricărei femei. Cei din jur se vor uita chiorâș la tine!

17.Străduiește-te să corespunzi, prin ținuta ta, acelei grupe sociale din care faci parte, sau ai dori să faci parte. Un cadru didactic universitar va trebui să adopte o ținută elegantă și „cuminte”, cu tentă intelectuală, iar o actriță de cinema sau o vedetă pop – o ținută boemă.

18.Alege o încălțăminte sexy, decupată și cu tocuri înalte. O pereche de pantofi sau de sandale inspirat aleasă poate transforma orice femeie într-una admirată și râvnită. Dimpotrivă, niște ghete înșiretate și cocoțate pe șenile n-au șanse să impresioneze decât poate vreun adolescent rebel.

image19.Dintre toate stilurile care îți stau la dispoziție, alege-l pe cel clasic, cu o ușoară tentă modernă. Evită extremele, începând cu stilul romantic, și până la cel avangardist. Naturalețea și armonia ni se potrivesc cel mai bine nouă, femeilor. Încearcă să-ți găsești propriul stil, care să-ți sublinieze personalitatea și să-ți mascheze neajunsurile. Fii tu însăți – așa vei ieși în evidență!

20.Reține, în final : nu îmbrăcămintea este cea care ne îmbătrânește, ci gândurile noastre și lipsa de preocupare pentru propria persoană. Priviți-le pe Sharon Stone, Demi Moore, Madonna – cât de extraordinar arată la cei peste 50 de ani ai lor! Iar ținutele nu fac decât să le sporeasca șarmul!

foto: DARIA