Femei de 10

17 lucruri de care nu trebuie să îți pese!

Uneori purtăm întreaga povară a lumii pe umerii noștri, și în loc să facem din lumea în care trăim un loc mai bun, sfârșim prin a crea mai mult stres pentru noi înșine. Mai jos, regăsiți 17 situații de care nu trebuie să vă pese și pe care trebuie să le eliminați imediat de pe lista voastră.

1. Nu trebuie să îți pese ce gândesc alții  

Când te preocupi prea mult de ceea ce gândesc alții, ajungi să trăiești pentru ei, nu pentru tine. Este viața ta, sunt deciziile și alegerile tale. Unora le place să judece, așa că de ce ți-ar păsa?

2. Nu trebuie să te preocupe să ai întotdeauna dreptate  

Trebuie să accepți când greșești pentru a putea învăța ce este corect. Nu trebuie să fi dură cu tine când greșești. Până la urmă, nimeni nu are toate răspunsurile în viață.

3. Nu trebuie să ai corpul perfect  

”Corpul perfect” este o minciună. Nu lăsa acest lucru să îți macine viața. Ești perfectă așa cum ești!

4. Nu trebuie să te chinui pe tocuri  

Dacă nu acesta este stilul tău, nu are nici un rost să te chinui. Dacă treci printr-un coșmar atunci când porți pantofi cu toc, atunci mai bine, nu! Poți fi superbă și fără tocuri!

5. Nu trebuie să te consumi pentru greșelile trecutului 

Învață să te ierți mai des. Nu fi dură cu tine, toți facem greșeli. Acceptă că fiecare o dă în bară câteodată. Nu te învinovăți.

6. Nu trebuie să îți pese de bârfă 

Mulțumește-te cu viața ta și nu te preocupa de viața altora. Lasă deoparte bârfa și vorbele goale.

7. Nu trebuie să îți pese de validarea celorlalți 

Ascultă ceea ce au ceilalți de spus dar nu căuta confirmarea și aprecierea lor. Tu îți cunoști cel mai bine valoarea.

8. Nu trebuie să suferi după persoane toxice 

Trasează-ți limitele și nu lăsa pe nimeni să le depășească. Când steagul roșu a început să fluture – pleacă!

9. Nu trebuie să îți pese de eșec  

”Eșec” – acest cuvânt de care toată lumea se teme nu este în realitate mare lucru, dacă nu permiți tu să fie așa. Privește eșecul ca un moment de cotitură din care ai de învățat. Totul ține de atitudinea ta. Important este să nu te dai bătută. Dacă nu ai renunțat, înseamnă că nu ai eșuat.

10. Nu trebuie să îți pese dacă ai sau nu planuri vineri seara  

Uneori, tot ceea ce îți dorești este să stai acasă și să urmărești un serial. Fă ceea ce îți dorești fără să te simți vinovată. Nu trebuie să îți pese ce fac ceilalți.

11. Nu trebuie să îți pese de numărul like-urilor de pe Facebook sau Instagram

Dacă vrei să postezi ceva, fă-o doar pentru că așa simți, nu pentru a atrage atenția.

12. Nu trebuie să fii veșnic nemulțumită pentru ceea ce nu ai  

Întotdeauna vor fi oameni care au mai mult și alții care au mai puțin. Fă o listă cu toate lucrurile importante pentru tine. De ce trebuie să te gândești mereu la lucrurile pe care nu le ai? Faptul că îți dorești nu te face mai fericită. Apreciază ceea ce ai!

13. Nu trebuie să îți dorești răzbunare 

Lasă răsplata pentru soartă. Acceptă lucrurile așa cum sunt.

14. Nu trebuie să gândești ”ce-ar fi dacă…”

Nu pune presiune pe tine îngrijorându-te pentru lucruri care s-ar putea întâmpla în viitor. Înfruntă-ți temerile. Dacă poți face ceva pentru a îmbunătăți lucrurile, atunci treci la fapte. Dacă nu, detașează-te și uită de griji.

15. Nu trebuie să îți pese de lucrurile materiale  

O casă frumoasă și un credit la bancă îți dau un sentiment de realizare. Dar sunt oare aceste lucruri o garanție pentru fericire? Cu siguranță, Nu! Așa că, mai degrabă construiește-ți o viață decât o casă!

16. Nu trebuie să fi măcinată de regrete

Acceptă ceea ce a fost, fi indulgentă cu erorile umane și mergi mai departe. Trecutul nu poate fi schimbat, învață-ți lecția și pleacă. Nu îți irosi timpul prețios!

17. Nu trebuie să te obsedeze ideea că nu ești suficient de bună  

i.huffpost.comCe înseamnă ”suficient de bun?” Există o carte cu reguli care explică ce înseamnă ”suficient de bun? Atâta timp cât tu ești mulțumită și fericită așa cum ești și cu ce ai realizat, asta este tot ceea ce contează. Încearcă să te consumi doar pentru lucrurile cu adevărat importante. Astfel, vei face față mai ușor eșecului, respingerea va fi mai puțin dureroasă iar lucrurile neplăcute dar necesare, vor fi mai puțin neplăcute.

Ceea ce vreau să spun este că dacă nu te mai consumi pentru toate lucrurile lipsite de importanță, s-ar putea ca viața să îți pară mult mai ușoară!

Sursa: themindsjournal.com
Foto: i.huffpost.com