Femei de 10

10 modalități de a învinge tristețea

Ni se întâmplă adeseori să cădem în oala cu melancolie. Simțim nevoia să ne izolăm de toți ceilalți, să ne măcinăm în singurătate tristețea. Justificată sau nu.
Alege, din cele 10 sugestii ale psihologilor pe cea care ți se asortează cel mai bine și…vei scăpa de tristețe!

 

1.Dă-i binețe Universului!
Obișnuiești să te rezumi la zilnicul drum casă-servici? Cine te oprește să te abați pe la mall, să vezi un film? Ce dacă nu ai cu cine? Poți vizita foarte bine și o expoziție. Lumea e plină de provocări! Acceptă-le!

2.Fii organizată, ca un contabil!
Contabilizează toate evenimentele fericite din viața ta. Vei fi uimită să constați ce de lucruri bune ți s-au întâmplat !

3.Salută-i pe necunoscuți!
Un bărbat necunoscut din metrou te-a privit insistent? Ura! Este o mică victorie! Adaugă acest fapt mărunt la “rezerva de lucruri fericite”. Ai fost servită cu o bomboană delicioasă? Bucură-te și de asta! Ai bani pentru mâncare și ai loc de muncă? Ce poate fi mai frumos? Toate aceste mici întâmplări contabilizează-le și orice tentativă de tristețe va pieri!

 

4.Coboară valizele de pe șifonier!
Aceste obiecte crează o certă predispoziție spre o stare bună! Cine nu se bucură să știe că va urma să călătorească?

5.Zâmbește, ba chiar râzi în hohote!
Caută în viață lucrurile nostime! Nici nu-ți imaginezi câte motive de veselie îți oferă, de fapt, banalul cotidian! Totul e să înveți să le observi! Dacă nu-ți iese, du-te și vizioneaza o comedie! Două! Trei!

6.Învață să zbori!
În memoria fiecăreia dintre noi se păstrează locuri, cuvinte, culori și arome care au fost martorele fericirii. Încearcă să te transporți, mental, în acea perioadă. Hrănește-te de acolo! Ajută, crede-ne!

7.Orice-ar fi, totul duce spre câștig financiar!
Scrie această frază pe cartea ta de vizită! Nu vrei să fii din cale-afară de mercantilă? Ok, atunci reformulează: totul duce spre succes! Încearcă să încadrezi orice întâmplare din viața ta în categoria fericirii. Spre exemplu: ți-ai bușit mașina? Fii fericită: trăiești!! Șamd. Repetă-ți mereu proverbul : “Tot răul e spre bine!”

8.Lasă-te liberă!
Amintește-ți de abandonatele tale talente! Obișnuiai cândva să pictezi? Să cânți la pian? Să dansezi? Să scrii poezii? Ia încearcă din nou!     Nici nu-ți poți imagina ce bucurie îți va produce acest lucru!

9.Ajută o bătrânică să treacă strada.
Cumpără-i lapte unei vecine imobilizată la pat. Cedează locul în metrou. Ți se pare o complicare a vieții tale? Nicidecum! Știi de ce oamenii fac fapte frumoase? Pentru că îi încarcă cu energie pozitivă , le crește stima de sine. Da, e un pic de cinism în asta, dar funcționează!

10.Descoperă killer-ul!
O sticlă de Martini, un tort de ciocolată, un foc de artificii, o pereche de pantofi noi, o partidă de sex cu un necunoscut – orice metodă e bună pentru a ucide melancolia și tristețea!

Și mai e ceva, dragele noastre! Vreți să fiți fericite? Fiți! Vreți să stați cu ochii în tavan, cu nasu-n batistă și să vă plângeți non-stop? este alegerea voastră! Numai să o faceți izolându-vă de ceilalți, ca să nu le stricați și lor dispoziția!

 

Sursa : lady.tochka.net

Surse foto: liveinternet.ru, azov-sea.com, owa-svetlana.com, ruledi.ru

Uscatoare rufe