Diverse

10 lucruri pe care nu trebuie să le accepți de la cei din jur

prieteni

Singura persoană care ar trebui să decidă ce se întâmplă în viața ta ești tu și nimeni altcineva. În primii ani de viață depindem de suportul familiei, dar odată ajunși adulți trebuie să luăm singuri deciziile. Trebuie să învățăm să reducem influența negativă a celor care nu au cele mai bune gânduri pentru noi și să ne protejăm de cei care vor să ne invadeze mintea și sufletul.

Ești singura în măsură să îți controlezi viața. Iată ceea ce nu trebuie să îi lași niciodată pe cei din jurul tău să îți facă:

  1. prieteniSă te atragă în discuții fără sens  

Nu îți pierde timpul încercând să explici adevărul unei persoane care deja și-a făcut o părere și nu acceptă decât propriul adevăr. Sunt oameni care deși își doresc să te înțeleagă, pur și simplu nu reușesc. Dar sunt și persoane care nu vor să înțeleagă. Merită oare să îți pierzi timpul și energia cu astfel de persoane?

     9. Te fac să te jenezi de trecutul tău  

Sunt oameni care sunt gata oricând să îți aducă aminte de greșelile din trecut. Dar trecutul este al tău și tot ceea ce s-a întâmplat face parte din experiența ta de viață și nu ar trebui să lași pe nimeni să te facă să te simți jenată. Oricare ar fi trecutul, nu îl poți schimba. Ți-ai deschis sufletul în fața unor oameni dragi iar ei acum folosesc acest lucru împotriva ta. Astfel de oameni stau în calea fericirii tale. Fiecare poartă cu el un trecut și propriile secrete de care nu trebuie să se teamă că va fi judecat.

8. Te mint  

Cu cât încerci mai mult să nu observi când cineva minte, cu atât mai repede ei vor încerca să îți schimbe realitatea. Dacă descoperi o minciună, nu păstra tăcerea. Liniștea ta nu va face altceva decât să înrăutățească situația. Nu permite nimănui să te mintă și nu te lăsa manipulată de ceilalți.  

  1. Încearcă să te convingă că schimbarea nu este bună  

Sunt persoane care se tem de schimbare și care nu acceptă nimic nou. Încearcă să nu te lași influențată de astfel de oameni. Ei sunt controlați de încertitudini și teamă. Schimbările din viața ta au multe avantaje. Avem nevoie de ele pentru a ne simți activi și să putem merge mai departe. De multe ori, cele mai grele încercări peste care trebuie să trecem sunt cele mai bune lecții.

  1. Îți cer să renunți la pasiunile tale

Când faci ceva care îți face plăcere, te simți fericită. Dacă pasiunile pe care le ai te fac să zâmbești, ești pe drumul cel bun. Nu lăsa pe nimeni să intervină. Dacă ceilalți nu îți împărtășesc entuziasmul, este problema lor, nu a ta. Urmează-ți visurile și fă tot ceea ce îți stă în putință să le transformi în realitate.

  1. Insistă că ai nevoie de mai mult

Este foarte important să fi mulțumit cu ceea ce ai. Dacă ai așteptări nerealiste și le permiți și celorlalți să facă același lucru, te vor doborî. Apreciază ceea ce ai. Acesta este începutul fericirii tale.

  1. Te obligă să gândești ca ei

Este imposibil să obții ceva fără efort. Iar oamenii au abordări diferite ale problemelor și propriul stil de a acționa. Faptul că uneori poate fi total diferit de viziunea ta este absolut normal. Să crezi în tine și în viitorul tău este începutul succesului tău.

  1. Te descurajează în momentele cheie

În drumul nostru spre îndeplinirea scopurilor atingem un punct când anumite detalii ne împiedică să obținem ceea ce ne-am propus și ne strică dispoziția. Acesta este momentul în care ai nevoie de sprijinul celor dragi să te ajute sau pur și simplu să încerce să te înveselească. Dar sunt și prieteni care te pot descuraja în momentele cheie. Fii perseverentă. Lupta ne face mai puternici. Iar când ne atingem obiectivele realizăm cât de utilă a fost întreaga experiență. Nu lăsa opiniile altora să îți afecteze deciziile.

  1. Te împiedică să îți îndeplinești visele 

Așa cum am mai spus, lucrurile cu adevărat importante nu se obțin ușor. Drumul către succes este pavat cu numeroase încercări și critici care ne pot demobiliza. Mai ales dacă vin din partea prietenilor și a familiei care ar trebui să ne susțină. Trebuie să îi înfrunți. Aceste încercări te fac mai puternică. Dacă știi cu adevărat ceea ce îți dorești, urmează-ți visele, indiferent de greutăți.

  1. Încearcă să îți aleagă prietenii

Astfel de situații apar când persoane rău intenționate încearcă să îți influențeze relațiile de prietenie. Nu accepta în viața ta decât persoane care îți îmbogățesc și înseninează viața. Lasă oamenii malițioși în urma ta, fără să stai pe gânduri.

Care sunt pentru voi granițele peste care nu permiteți să se treacă? Cum puneți capăt relațiilor cu persoane care nu vă tratează corect?

Sursa: Brightside.me

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.