banner marshal garden
Best seller Timp liber

Virtual – romanul pe care-l veți citi dintr-o răsuflare

Pe Marilena Dumitrescu am cunoscut-o prin intermediul prietenului nostru comun, Adrian Fetecău. Era textiera lui, mai precis,  a grupului „Vouă”. O textieră inspirată, plină de umor, jucăușă și imprevizibilă. N-ai zice, privind-o: pare un om serios, o doamnă respectabilă , care poate face orice : preda la catedră, oferi consultații medicale, cerceta prin laboratoare, lucra la planșetă, dar nu și a scrie umor, un umor la care râzi, scuturând toată încăperea în care te afli.

M-am împrietenit și eu cu Marilena ( sau, cel puțin așa sper eu) și de atunci am colaborat , și cu ea , și cu valorosul Adrian Fetecău, în nenumărate rânduri. Rezultatul a fost întotdeauna unul de calitate : Marilena nu s-a dezmințit,  prin texte, Adrian – prin punerea lor în scenă.

Cănd am lansat site-ul „femeide10.ro”, Marilena mi-a devenit colegă. Articolele sale au păstrat nota de originalitate, prospețime și umor cu care eram deja obișnuită. A devenit una din semnăturile așteptate de cititori. La un moment dat, a început să publice, în serial, un roman. VIRTUAL. O poveste născută dintr-o conversație reală, pe internet. A sa,  cu un bărbat mai tânăr, aflat la o foarte mare distanță. Internetul i-a făcut Marilenei cel mai frumos dar al vieții : sufletul-pereche.

Fascinantă ideea, firesc și plin de neprevăzut, textul rezultat, în fapt – un transcript al conversației. Nu i-am spus niciodată Marilenei, dar am fost una dintre cei care așteptau mereu, cu sufletul la gură, episodul urmator. De multe ori am întrebat-o, în treacăt ( ceea ce , probabil, ar fi vrut s-o întrebe si cititorii): ” -Auzi, dar ceea ce scrii tu acolo, chiar este real?..” Zâmbetul șiret al Marilenei mă lăsa mereu pe gânduri.

…Între timp, serialul a devenit roman tipărit. Autorii sunt – surpriză! – doi. Alături de numele Marilenei apare și cel al lui Jerome Thomas, un tânăr nigerian, care, într-un moment dat al vieții lui, s-a trezit conversând pe internet cu o doamnă respectabilă dintr-o țară despre care nu știa mai nimic.

….Astăzi după amiază, la Casa Universitarilor, Marilena și Tom ( care, cu mari eforturi, s-a rupt de Nigeria lui și a venit în România, pentru a-și cunoaște prietena virtuală) își lansează unul dintre cele mai spectaculoase romane ale Prezentului, din câte mi-a fost dat să citesc.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, inseamnă că, la ora 18, ne vom întâlni la lansare. Veți pleca , vă asigur, purtând în geantă o poveste adevărată, începută virtual, continuată real și așezată pe hârtie, pentru eternitate,  de un condei pe care nu contenesc să-l invidiez!

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Femei de 10 pe Facebook